Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

2.2 dti (vectra c)

Napisal/-a FBR Ne avg 17, 2008 6:40 pm

Verjetno bom menjal avto, in glede na ogledano mi je ta vectra z novim faceliftom še najbolj padla v oči, poleg mondeota (2.0 tdci), in zato me zanima čim več informacij o njej.

Naj bi bila letnik 03 z do 140.000 prevoženimi. Po možnosti, če se bo le dalo GTS. Denarja do 9.000€, čeprav vem da je to ravno jurja premalo za boljšo izbiro, a tako pač je. "Zaželjiv" je original ksenon...

Glede na to, da z Opli nimam prav nobenih izkušenj, sploh ne z 2.2 DTI mašino ne, me zanima čim več informacij o avtu samem (oprema, vzdržljivos materialov, udobje, lega) in motorju (vzdržljivos, ubčutlijvost na slabo nafto, menjava ketne na 200.000???, servisi )...

Katera oprema je najboljša in katere so še ostale?

PS: Nekaj napisanega na a.com-u sem že prebral, a se niste ravno razpisali...

Hvala in LP

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Ne avg 17, 2008 6:50 pm

ketna se menja ob 300.000++ pa še to se sploh ne menja ketna, le neki šponarčki, če je seveda normalna obraba...

servisi odvisno...150-200€, redni na 15.000 pa ti bo avto hvaležen, porabo majo (kokr sm se js menu) še manjšo od 2.0 (ki ga mam js), se pravi tam okol 6-6,5l

o vsem ostalem pa ti bodo mogl povedat lastniki, s katerimi boš mel več sreče na opelforumu

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne avg 17, 2008 8:38 pm

Pa ne da nas zapuščaš? :lol:

drugače je pa meni tudi GTS varianta všeč. je skoraj tak uporabna kot karavan.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 18, 2008 8:16 am

Na opel forumu sem že gledal... pa je na žalost proti RK forumu zelo zelo bogi,... verjetno imajo tolk manj problemov, da forum še ni zaživel... bwahahehehehehehahaha

Na 300.000??? Kako se pol ketna sploh ne menja al kako je zdej to?

Drugač pa zapuščam ja... mehankarje že poznam vse, tako da to je to... rabim nove prijatelje ....heheheh... hec... Me je pa res minilo po zadnjem pripetljaju ko mi sploh ni vžgal... bomo še vidli kaj bo točno... Se preveč prepeljem na leto, da bom gledal kje mi crkne in kje ne, kot drugo pa sem se napalil na večji avto, tko da je mogoče bolj kot okvara to drugo glavni faktor.

Še vedno me pa zanima kaj več o avtu in motorju... sem se bal da ni veliko uporabnikov z tem avtom... kot da je eksotika :roll:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po avg 18, 2008 8:20 am

vpraši @courage-ja se mi zdi da je on imel na "testu" eno vectro

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 18, 2008 8:22 am

BTW... avto prodam, interesenti na PM... ;)
Seveda v delujočem stanju ;)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 18, 2008 2:31 pm

Torej ni nobenega, ki bi vedel kaj več o 2.2 dti motorju?

Pa hvala ker je nekdo popravljal moj zadnji post!

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Po avg 18, 2008 2:35 pm

FBR je napisal/-a:Torej ni nobenega, ki bi vedel kaj več o 2.2 dti motorju?

Ne moreš falit s tem motorjem....pogonska veriga, dober navor (preizukušen v signumu). Če je redno vzdrževana mašina bo le-ta tvoj najmanjši problem. ;)
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po avg 18, 2008 2:49 pm

2.2 dti naj bi bil do sedaj najboljši oplov dizel.

To glede OF-ja pa ne bom komentiru, ker si očitno premal gor :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 18, 2008 3:02 pm

Gor res nisem bil še nič, sicer sem se danes prijavil... je pa kotiček okvare res bolj bogi... proti renojevu, ki je že nepregleden.... pa vsaj search dobro dela :lol:

Torej na kolko kilometrov se menja verigo??? Ali res sploh ne?!???

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po avg 18, 2008 3:13 pm

zato je prazen, ker se stare debate selijo v kontejner, da je boljša preglednost ;)
drugače pa 2.2dti motor velja za enega najbolj zanesljivih oplovih motorjev. (ne klepa kot 1.9tdi ) :)
Če pa vzameš vectro pa vzami GTS 8)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 18, 2008 3:42 pm

jay je napisal/-a:zato je prazen, ker se stare debate selijo v kontejner, da je boljša preglednost ;)
drugače pa 2.2dti motor velja za enega najbolj zanesljivih oplovih motorjev. (ne klepa kot 1.9tdi ) :)
Če pa vzameš vectro pa vzami GTS 8)

Iščem jaz GTS... pa bi radi vsi malo preveč kolkor sem pripravljen dati.. mogoče me pa nemčija reši :)

Torej še vedno me zanima na koliko km se menja veriga, če se sploh, zato da vem kupovati s pravimi prevoženimi kilometri...

Hvala

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po avg 18, 2008 3:44 pm

jaz bi tudi v nemčiji pogledal, ker izbira je dosti večja... pri nas nevem če se jih 10 prodaja..
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Po avg 18, 2008 4:22 pm

Jaz nevem če je motor v vectri B in C isti (2.2 dti), se pa je dobremu prijatelju pokvaril na avtocesti, in mu šel v neki "get home" režim. Cena popravila ni bila huda.
Drugače pa naj bi bila Vecta C odličen avto, gledam tudi sam malo
vso srečo
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po avg 18, 2008 8:01 pm

Za 2,2 dti motor znam povedat, da je precej len. Kljub 125 KM bi ga lahko nesel Renaultov 115 KM dci. To vsaj velja za našo '02 Vectro.

Najbolj kar me moti pri teh Vectrah C je to, da se počuti precej utesnjenega znotraj. Sploh če primerjaš z Vectro A. Pač armaturka in paneli so malo bolj bikasti, tudi zadnji del prtljažnika je ožji - zaradi predalov na vsaki strani.

Kar se materialov tiče od znotraj - površina na ročajih vrat in okoli volanskih tipk se rada lušči, meni je celo uspelo spipati bunko iz prestavne ročke. Zadnji pepelnik je treba včasih sestaviti nazaj. Ampak drugače nič kritičnega,navsezadnje moram upoštevati zagotovo to, da ima naš avto ziher malo več kilometrov kot piše na števcu.

Dopade se mi po dolžini nastavljiv naslon za roke, nazoren prikaz obvestil na potovalnem računalniku, osvetlitev tablice pri odpiranju prtljažnika. Luknja za smuči v zadnjem sedežu, klimatiziran sovoznikov predal...

Malo se moš moral navadit tudi na smerokazno ročko. Namreč ni kot stikalo, temveč bolj kot tipka deluje.

Drugače pa sem že pisal nekaj o tem avtu, poglej po mojih starih objavah.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

ant
Novinec

Napisal/-a ant Po avg 18, 2008 8:50 pm

oj

kako pa se obnese motor 2,0 dti 101KM, ki jih je dosti tudi v ostalih oplih npr. astrah in zafirah?

predvsem me zanima zanesljivost in poraba, saj nisem pretirano zahteven voznik.

thx

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po avg 18, 2008 9:23 pm

glede ketne sem se js zanimal za svojga in sem dobu tak odgovor. sploh pa ni nič kritičnega dokler se ketna ne sliši, takrat je treba pogledat, ni pa nujno da je za zamenjat. fotrova ma tam okol 250 tisoč (2.0) pa ni še nobenih znakov, da bi kje kj ketno gledal (pa še servisi niso delani kot treba)
sigurno je prednost pred jermeni

@ant:
2.0 mam js v 1390 kil težki astri caravan, mešana poraba je pri meni okrog 7l/100km, s tem da imam relativno težko nogo, pa tud precej mestne vožnje. na relaciji novo emsto - otok pašman - novo mesto po AC tam 130-150km/h in pa nazaj grede cca 2-3 ure v koloni sem mel porabo 5.9l/100km

z zaneslivostjo je pa tako, js mam že taizpopolnjen model y20dth, stari x20dth majo manjši navor in so tud mal slabše odzivni, velikih problemov pa pri meni zaenkrat (trkam na les) ni, avto je redno servisiran, letnik 2004 in 150.000 prevoženih, sem pa slišal da zna bosch pumpa odpovedat, foter (x20dth) pa je meu na servisu že 2x zarad slabe nafte (je kr občutljiv, js striktno tankam omv), drugih večjih zadev pa ni blo...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 19, 2008 9:44 am

sebaveh je napisal/-a:Za 2,2 dti motor znam povedat, da je precej len. Kljub 125 KM bi ga lahko nesel Renaultov 115 KM dci. To vsaj velja za našo '02 Vectro.

Tega se malo bojim, glede na to da ima "tast" 2.0dti vectro in je do 2.000 obratov dobesedno mrtva, potem gre malo bolje, pa spet kmalu umre... je pa res da je karavanka (vectra B)... tako da ne vem kako je zdaj to primerljivo?!

sebaveh je napisal/-a:Najbolj kar me moti pri teh Vectrah C je to, da se počuti precej utesnjenega znotraj. Sploh če primerjaš z Vectro A. Pač armaturka in paneli so malo bolj bikasti, tudi zadnji del prtljažnika je ožji - zaradi predalov na vsaki strani.

No, glede na to da grem iz coupeja na razred večji avto, dvomim da bom imel take pripobme... vsaj tako velike ne... ;)

sebaveh je napisal/-a:... nazoren prikaz obvestil na potovalnem računalniku...

Torej to je "tavelik" display na sredini nad radijem ali tisti "tamali" z dvem knofoma?? Jaz iščem "tavelik" display, čeprav ne vem točno zakaj, samo se mi zdi, da je vseeno razlika?!?? Se motim?

sebaveh je napisal/-a:Malo se moš moral navadit tudi na smerokazno ročko. Namreč ni kot stikalo, temveč bolj kot tipka deluje.

Se mi zdi da bom imel večje probleme z prižiganjem luči, ker še nikoli do sedaj mi jih ni bilo potrebno ;)

C4V4L13R je napisal/-a:z zaneslivostjo je pa tako, js mam že taizpopolnjen model y20dth, stari x20dth majo manjši navor in so tud mal slabše odzivni...

Je slučajno kaj podobnega pri 2.2dti vectrah, da so bile vmes kakšne izboljšave na motorjih???

Pa hvala vsem za pomoč!

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi To avg 19, 2008 12:15 pm

FBR je napisal/-a:Torej ni nobenega, ki bi vedel kaj več o 2.2 dti motorju?

Se mi je zdel, da si neki več napisu zadnjič:)

No, v glavnem, sem gledu Fifth Gear in so pokazal kako se zamenja žarnico na meganu. OMG!!!! Moraš skor narest generalno motorja...Te iz Renaulta so blesavi...
Za Golfa so rabil manj kot minuto, za Megana pa 45 min!!!
Moram rečt, da mi je bil Megan ok, zdej ga pa niti pod razno ne bi več meu...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 19, 2008 1:10 pm

To z zamenjavo luči je tako... prvič ko si nežen rabiš res 20 min za eno... ko se navadiš ga samo malo dvigneš od tal, namotaš v stran in voila v 2minutah maš zamenjano...

Kar pa ne spremeni dejstva da je numero uno kretenski način menjave!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov