Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
LIX
Novinec

Kraj: celje

pro cee'd ali coupe

Napisal/-a LIX Po avg 18, 2008 8:00 am

kaj bi vi vzeli ce bi kupovali sledeca avtomobila ... oba sta sicer korejca ampakv kar dobrem rangu :D

hyundai coupe

kia pro cee'd

napisite razlog, lahko tudi lastne izkusnje

oba avta sta letnik 2008
ne nabijat:)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po avg 18, 2008 10:08 am

Primerjaš hruške in jabolka. -Sam bi moral vedeti kaj iščeš od avta, kvalitativno pa ne boš zgrešil ne pri enem ne pri drugem
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
TripleX
Nov uporabnik

Napisal/-a TripleX Po avg 18, 2008 10:33 am

V Hyundai Coupeju je bolj malo prostora zadaj za sedet in mali oz. nizek prtljažnik.
V Kii pro_ceed se tudi zadaj lepo sedi in imaš soliden prtljažnik.

Sam sem imel Hyundai Coupeja letnik 1997, letos sem nabavil pro_ceeda predvsem zaradi občutno več prostora kot v Coupeju. Tudi sama vožnja in lega na cesti je občutno boljša kot pri mojem bivšem Coupeju ne vem pa kako se vozi novi Hyundai Coupe ker ga še nisem vozil :)
Slika

[Slika

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po avg 18, 2008 12:25 pm

Glede na to da nisi definiral pol kurca nič kriterijev, ti svetujem da počakaš še malo ker pride ven Coupe 2.0T z 230 konji :tomidelej:

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Po avg 18, 2008 7:30 pm

TripleX je napisal/-a:V Hyundai Coupeju je bolj malo prostora zadaj za sedet in mali oz. nizek prtljažnik.

A veš kako pravijo, tisti ki avto kupi itak vedno za volanom sedi, tisti ki pa ni nič zanjega dal bo pa tudi mal potrpel zadaj če bo treba. :)

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po avg 18, 2008 7:59 pm

definitivno Pro'ceed z 2.0CRDi pa čip noter na 170KM.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 19, 2008 10:22 am

Sem mel 03 letnik coupeja... samo to ti povem. Meni osebno je dokurčilo se skos vlačit not in ven iz avta. Moraš vedet, da je to le avto relativno zelo na tleh (sedeži) in če bi rad lezel iz avta kot star ata, potem ok... samo opozorilo, če mogoče ne veš, če veš, potem pozabi kaj sem rekel...

Jaz vem, da sem se v 2 mesecih naveličal in je šel od hiše...

Kar se pa kakovosti tiče, pa res ne vem če je kaj dosti razlike.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower To avg 19, 2008 12:38 pm

TripleX je napisal/-a:V Hyundai Coupeju je bolj malo prostora zadaj za sedet in mali oz. nizek prtljažnik.

Sam sem imel Hyundai Coupeja letnik 1997, letos sem nabavil pro_ceeda predvsem zaradi občutno več prostora kot v Coupeju. Tudi sama vožnja in lega na cesti je občutno boljša kot pri mojem bivšem Coupeju ne vem pa kako se vozi novi Hyundai Coupe ker ga še nisem vozil :)

Enako tudi jst imel coupeja 1998 zdej mam pro_ceeda z novim coupejem sem se tud vozil prostora je manj sigurno kot pri pro_ceedu. O kvaliteti ni dvoma. Če te, kar koli zanima v zvezi pro_ceedom pa na pm. :D

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To avg 19, 2008 7:02 pm

FBR je napisal/-a:Sem mel 03 letnik coupeja... samo to ti povem. Meni osebno je dokurčilo se skos vlačit not in ven iz avta. Moraš vedet, da je to le avto relativno zelo na tleh (sedeži) in če bi rad lezel iz avta kot star ata, potem ok... samo opozorilo, če mogoče ne veš, če veš, potem pozabi kaj sem rekel...

Jaz vem, da sem se v 2 mesecih naveličal in je šel od hiše...

Kar se pa kakovosti tiče, pa res ne vem če je kaj dosti razlike.

Ne vem kaj ti je bil problem, ravno iz kupeja gre brez problema izstopiti. Zdej če si hotel z obemi nogami hkrati na horuk ven, je pa res izpadlo kot stari deda, drugače pa še nisem slišal da bi kdo imel težave z Recaro zici.
Naveličal si se pa avta ker si storil napako in kupil 1.6 z osnovno opremo, pa še če se spomnim si imel ideje o 18 col feltnah in kaj smo ti takrat vsi govorili?
-Da ni vredno za pol litra manj porabe jemat "športen" avto ki nima enih osnovnih performans, na koncu si tudi sam to poštekal in prodal avto (vmes si pa spraševal kako bi dal kompresor gor na njega a ni res?)
Pa še eden je bil tak kot ti, ki je trmasto kljub nasvetom kupil 1.6, nabil 19" feltne gor in ravno tako kmalu prodal zaradi pomanjkanja performans
Če kupuješ coupeja se vzame 2.0 in po možnosti tako notranjost:
Slika

Kaj se pa iz coupeja da narest pa lahko kakšen Tuscani pokaže

Bom tako rekel - Coupe je vseeno coupe; to je avto za dva, zadaj ne boš fural odraslih, čeprav se ženske niso nikoli pritoževale. Je pa atraktiven avto in manj pogost; pro ceed je pač še eden hatch-back na trgu in jih je res veliko. Je bolj udoben, prostornejši za folk zadaj ipd. Coupe je lega na cesti pa sleek linije
Če komu sede tak avto je to popolnoma OK, zato sem rekel da se primerja nekaj neprimerljivega.

Če že misliš coupeja priporočam od 2003 naprej; novejši model in potem vsaki facelift za njim. Kdor ga kupi že ve zakaj
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 19, 2008 8:49 pm

INFINITI je napisal/-a:Ne vem kaj ti je bil problem, ravno iz kupeja gre brez problema izstopiti. Zdej če si hotel z obemi nogami hkrati na horuk ven, je pa res izpadlo kot stari deda, drugače pa še nisem slišal da bi kdo imel težave z Recaro zici.
Naveličal si se pa avta ker si storil napako in kupil 1.6 z osnovno opremo, pa še če se spomnim si imel ideje o 18 col feltnah in kaj smo ti takrat vsi govorili?
-Da ni vredno za pol litra manj porabe jemat "športen" avto ki nima enih osnovnih performans, na koncu si tudi sam to poštekal in prodal avto (vmes si pa spraševal kako bi dal kompresor gor na njega a ni res?)

Mešaš zadeve in govoriš iz pameti, ki pa te že vara!

Iz coupeja ne iztopiš niti priblližno tako kot iz ceeda... grem stavit!!!

Zici so bili odlični glede oprijema... ne vem kdo jih je kritiziral?!????

Za te konje ni šel nikamor... megane 1.6 ga stegne kadarkoli in kjer koli in to je problem za ta izgled.

Kaj ste mi govorili o 18" feltnah bol teško vem, glede na to da sem ga jaz kupil z ŽE NAMONTIRANIMI 17" FELTNAMI!!!

Nisem spraševal kako bi dal kompresor gor, to ste vi govorili. Jaz sem samo spraševal vse možne potenciale, ki jih ima... in na žalost je turbo edina rešitev, če temu lahko rečemo rešitev.

In edini problem ni bil samo švoh motor. Problem je bil tudi vlačit se iz sedežov ven, relativno velika poraba za malo efekta (sem zgleda pač zaprisežen dizelaš),... pa še bi lahko našteval... pač ni bil avto zame. In to so moji argumenti!
-------------------------------------------------------------------

Sklep... lepo sem povedal, da samo opozarjam, kako je s tem avtom. To ni avto za vsak dan... žal. Če sm pa ti stopil na rep, bog ve že zakaj, je pa to tvoj problem. Samo ne bi rad videl, da kupuje avto za katerega ne ve kako se mu streže!

Sploh glede na to, da razmišlja o dvema popolnoma različnima avtoma (jabolka-hruške), kot si ti to prvi povedal.

LP

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To avg 19, 2008 9:56 pm

Iz coupeja stopiš ven za šalo, le treba je vedeti kako. Ravno zaradi sedežev z veliko bočnega oprijema se ne moreš pobrat kot iz navadnih.
1.6 proti 1.6 ne bom iz prve roke vedel, 2.0 vs 2.0 pa vem kdo bo pečen, sploh čez ovinke. Vem pa za tipa ki je z 1.6 malical močnejše avte; mogoče gre pa za voznika?
Kako to da si po coupeju nisi kupil 1.6 megana?
Za vse drugo bom pogledal na forum še enkrat pa ti poslal.
In kaj da to ni avto za vsak dan? - LOL kako ga pa potem jaz koristim in še vsi drugi na forumu. TO ni družinski avto za 2 mulca in še psa pa prtljago, za 2 je pa IBER dovolj vsega od prtljažnika do prostora in udobja.
Škoda da nimam fotk, bi ti pokazal sliko iz Paga ali Krka ko se je z mano peljalo po 4 pičke v njemu LOL
IN nilč mi nisi stopil na rep ne bodi smešen. AMpak moja izkušnja z Coupeji je popolnoma drugačna od tvoje sploh glede na to da jih že 9 let vozim; very happily.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr avg 20, 2008 2:03 pm

Torej ne smem imeti drugačnega mnenja?!?

INFINITI je napisal/-a:Za vse drugo bom pogledal na forum še enkrat pa ti poslal.

Le daj... pa verjemi da je tako kot sem jaz rekel!

Ja, prtljažnik je presenetljivo velik, drži.
Da je pa to dnevni avto pa seveda kakor za koga.
Načeloma pa veliko prej ni, kot je. Vsaj če ti udobje
in komot vstop/izstop kaj pomenijo...

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Sr avg 20, 2008 2:45 pm

Ne vem kaj vsi tako hvalite pro_ceed, res da je lep na pogled ampak vozne lastnosti so pa bolj boge.

Hyunda coupe 2002/03... generacije pa je zelo soliden avto za vozit, le 1.6 je malo presvoh za ta avto. Le dizajn mi ni bil nikoli usec. 2007 model pa sploh ni slab za pogledat, le vozil ga se nisem.
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr avg 20, 2008 2:55 pm

definitivno ti je to zazihrano,čez 3 leta bota avta en k*urc kaj vredna
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr avg 20, 2008 4:01 pm

FBR je napisal/-a:Torej ne smem imeti drugačnega mnenja?!?

Seveda ga imaš lahko; vsakemu svoje ;)

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Sr avg 20, 2008 4:51 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:definitivno ti je to zazihrano,čez 3 leta bota avta en k*urc kaj vredna

Ha, to pravi (po sliki sedeč) lastnik megana :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 20, 2008 5:17 pm

opla ma...še slabš :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: pro cee'd ali coupe

Napisal/-a KARL ABARTH Sr avg 20, 2008 7:00 pm

LIX je napisal/-a:kaj bi vi vzeli ce bi kupovali sledeca avtomobila ... oba sta sicer korejca ampakv kar dobrem rangu :D

hyundai coupe

kia pro cee'd

napisite razlog, lahko tudi lastne izkusnje

oba avta sta letnik 2008

ON : poglej, preizkusi in izberi najboljše

OFF : HONDA CIVIC TYPE-R - dobiš leto dni staro za primerljiv proračun (avto je še v tovarniški garanciji), v splošnem so lastnosti na (občutno) višjem nivoju

LP

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr avg 20, 2008 7:04 pm

XFX je napisal/-a:Ne vem kaj vsi tako hvalite pro_ceed, res da je lep na pogled ampak vozne lastnosti so pa bolj boge.

Hyunda coupe 2002/03... generacije pa je zelo soliden avto za vozit, le 1.6 je malo presvoh za ta avto. Le dizajn mi ni bil nikoli usec. 2007 model pa sploh ni slab za pogledat, le vozil ga se nisem.

si že vozil pro ceeda? mislim da ne. katera od voznih lastnosti je pa slaba?

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Sr avg 20, 2008 7:13 pm

Sem ja, meni osebno ni bil ušeč nedirekten volan, zatikajoč menjalnik, pa nepreveč dobra lega za na cesti.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov