Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

primzi1
Nov uporabnik

Nakup avta v SLO ali v Tujini

Napisal/-a primzi1 To avg 19, 2008 2:01 pm

Ker zivim v tujini, se odlocam ali bi avto kupil v Sloveniji ali v tujini. Avto bom narocil po zeljah in ga verjetno dobil proti koncu leta.

V Sloveniji mi ne ponujajo moznosti prevzema avta v tovarni, torej moram racunati se strosek prevoza in izvoznih tablic. Poleg tega me je zelo presenetilo, ko mi je prodajalec v tujini zacel ponujati 4 letne gume (17/45 x 235) Michelinke za skupaj 199 Eur. In ko sem spraseval, mi je povedal, da on pozimi lahko proda samo avto z zimskimi gumami ali originalnimi tovarniskimio verigami, ki stanejo toliko kot zimske gume, in se mu gume nabirajo.

Ko sem spraseval prodajalce v Slovenij, so se mi pa smejali. Ter mi povedali, da so celo zarnice, prva pomoc in trikotnik darilo prodajalca in niti slucajno ne njihova obveza.

Zanima me kateri predpisi urejajo prodajo vozil in dovoljujejo, da prodajalci novih avtomobilov prodajajo tehnično neizpravna vozila. (Parafraziram: če pozimi kupim nov avto in ga odpeljem od prodajalca, ter me policaj ustavi na izvozu iz salona, nujno plačam kazen, saj nov avto ne bo ustrezal predpisom , ker ne bo imel pravih gum.

Zanima me na katere podobne bombice lahko se naletim, da si lahko izracunam ali se mi splaca nakup v Slo.

Hvala

P

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi To avg 19, 2008 2:11 pm

Tole temo si že enkrat odprl, samo vseeno: če si boš dobro prebral zakon boš opazil, da se pozimi lahko voziš z letnimi pnevmatikami - seveda pod določenimi pogoji . zato je tole mal tako tako. Z dodatno opremo je pa tako, da je precej odvisno od tvojih pogajalskih sposobnosti, kaj si boš izpogajal. Če si šel samo v eno avtohišo in pač vprašal kaj dobiš, normalno da ti ne bodo dali nič zraven oziroma nikakršnega popusta. Si bodo raje sami večji dobiček razdelili. Pojdi v več hiš, zahtevaj ponudbo za določeno vozilo, potem pa od enga do drugega in "izsiljuj" ceno. Boš videl kaj vse pričnejo ponujati in nižati cene.

LP Simimedi

PS.

zakaj hudiča še vedno vztrajaš, da bi kupil avto v Sloveniji, če je v tujini toliko ugodneje?

primzi1
Nov uporabnik

Napisal/-a primzi1 To avg 19, 2008 6:37 pm

simimedi je napisal/-a:zakaj hudiča še vedno vztrajaš, da bi kupil avto v Sloveniji, če je v tujini toliko ugodneje?

Avtombili so zaradi kupne moci cenejsi v Slo kot tu, vendar je razlike za manj kot 10%. Zato pa preracunavam ali to ne pomeni ravno letnih gum in prve pomoci.
P

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr avg 20, 2008 2:18 am

% so zelo varljiva zadeva...

10% je lahko 1000 eur ali pa 5000eur... Torej tvoj budget je :?: Potem ti hitro lahko preračunamo 4 pnevmatike homologacije in ostalo papirologijo ;)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr avg 20, 2008 8:55 am

kaj pa zavarovanje, cestnino, si računal kje je ceneje, pa kje boš potem urejal morebitne škodne primerke...
pa potem kje boš avto prodal...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov