Napisal/-a primzi1 To avg 19, 2008 2:01 pm
Ker zivim v tujini, se odlocam ali bi avto kupil v Sloveniji ali v tujini. Avto bom narocil po zeljah in ga verjetno dobil proti koncu leta.
V Sloveniji mi ne ponujajo moznosti prevzema avta v tovarni, torej moram racunati se strosek prevoza in izvoznih tablic. Poleg tega me je zelo presenetilo, ko mi je prodajalec v tujini zacel ponujati 4 letne gume (17/45 x 235) Michelinke za skupaj 199 Eur. In ko sem spraseval, mi je povedal, da on pozimi lahko proda samo avto z zimskimi gumami ali originalnimi tovarniskimio verigami, ki stanejo toliko kot zimske gume, in se mu gume nabirajo.
Ko sem spraseval prodajalce v Slovenij, so se mi pa smejali. Ter mi povedali, da so celo zarnice, prva pomoc in trikotnik darilo prodajalca in niti slucajno ne njihova obveza.
Zanima me kateri predpisi urejajo prodajo vozil in dovoljujejo, da prodajalci novih avtomobilov prodajajo tehnično neizpravna vozila. (Parafraziram: če pozimi kupim nov avto in ga odpeljem od prodajalca, ter me policaj ustavi na izvozu iz salona, nujno plačam kazen, saj nov avto ne bo ustrezal predpisom , ker ne bo imel pravih gum.
Zanima me na katere podobne bombice lahko se naletim, da si lahko izracunam ali se mi splaca nakup v Slo.
Hvala
P