Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

playah
Nov uporabnik

Pomoč pri nakupu ;)

Napisal/-a playah Ne avg 24, 2008 12:25 pm

Lp

Prosil bi vas za pomoč pri nakupu avtomobila in prvo kot prvo cena največ do 8000€. Iščem pa avto, ki bo dovolj poskočen, se pravi, da ne bo omagal, ko bo polno nabit v malo večji klanec, prostora naj bo dovolj da lahko normalno sedijo vsaj 4 osebe in pa predvsem pomembne stvari da je avto kvalitetno narejen, da ga ne bo potrebno vozit vsak mesec na popravilo in pa pomemben faktor je tudi oprema, več opreme, tem boljše. Ker bo to moj prvi avto vas prosim za pomoč, da mi poveste malo več o avtomobilih, ki naj bi ustrezali tem kriterijem, glede na vaše izkušnje... Pogledal sem že veliko avtomobilov, avtomobili ki so mi bili všeč pa so ford mondeo, focus, peugeot 406, vw passat, audi a6, audi a3, seat leon, vw golf, opel vectra, astra, alfa 147, 156, tudi renault laguna(čeprav kot vidim jih večinoma odsvetujete zaradi slabih motorjev). Moj sedanji favorit je audi a6, glede na opremo, zunanjost in pa moč. Prosim dodajte še kakšnega svojega favorita, ki ustreza tem kriterijem, da se bom lažje odločil pri nakupu. In pa da ne pozabim, predvsem se nagibam na dizelske motorje.

Hvala za pomoč :D
Zadnjič spremenil playah, dne Ne avg 24, 2008 2:31 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne avg 24, 2008 12:34 pm

za 8000€ boš dobil a6 nekje od 1999-2000 in sicer z slabim 2.5tdi motorjem, ki ima hibe in ki je bil na a.com že tolikokrat odsvetovan od nakupa

za 1.9 tdi boš pa moral dodati malo več če boš hotel a6 pa še takega boš moral iskati ki bo imel vsaj 110KW

playah
Nov uporabnik

Napisal/-a playah Ne avg 24, 2008 1:24 pm

Ok, res je da sem pregledal samo malo temo kupovanje avtomobilov, tako da hvala za tale nasvet. :roll: :P

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne avg 24, 2008 6:00 pm

če že 2.5tdija, potem naj ima 180PS. s tistimi motori ni bilo takih problemov, kakor s 150PS.

en lep primerek je tukaj http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2242114
[OO-(||||)(||||)-OO]

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne avg 24, 2008 6:23 pm

Takle audi ne vem, če je ravno racionalni nakup. Registracije boš plačeval kot norc, veliko kilometrov - se znajo povečt stroški vzdrževanja. Tiste gume, ki jih zraven ponuja so vse kaj druga kot poceni.
Glede na to, da je avtor teme omenil limit 8000€ si lahko s takim nakupom nakoplje velik strošek na hrbet.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne avg 24, 2008 6:31 pm

edini strošek ki ga bo avtor imel bo tankanje ;)

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne avg 24, 2008 6:45 pm

@mišek, ne govori nekaj v tri dni. avto ima ceno kot jo ima, verjamem da ni zadnja. tisti felg ne rabi zraven doplačevat. registracija ni draga, bolj je zavarovanje. tudiporaba pri takem avtu ni pretirana, sploh če vzameš v zakup, da se konkretno pelješ. kolikor mi je znano ti motorji sploh niso problematični.
[OO-(||||)(||||)-OO]

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne avg 24, 2008 7:39 pm

adis je napisal/-a:edini strošek ki ga bo avtor imel bo tankanje ;)

In upaš da se ne pokvari avtomatika. :P Ker 230k km ni tako malo. So pa zgleda vsaj realni. :lol:

playah
Nov uporabnik

Napisal/-a playah Ne avg 24, 2008 7:43 pm

Ja tale audi je fajn, samo registracija in zavarovanje bi pa tut pojedla denarja, kaj pa menite kaj recimo o passatih, a3, golf, alfa 147. Vsak odgovor bi mi prišel prav, res pa da kot študent ne serjem denarja, tako da rajši kakšno cenejšo varianto zaenkrat :D

Lp

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne avg 24, 2008 7:45 pm

jaz bi na tvojem mestu izbiral nekaj iz VAG koncerna. ampak še vedno A6, le da z manjšim motorjem.
[OO-(||||)(||||)-OO]

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne avg 24, 2008 7:56 pm

Morda bi razmislil še o kakšnem novejšem avtomobilu?
A je nujno, da se voziš v ladji? Kupi nekaj manjšega in nepremium segmenta, ki bo precej novejše. Ko bo pa več denarja, pa pač nekaj boljšega in večjega :lol:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne avg 24, 2008 8:31 pm

Dr.M3 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:edini strošek ki ga bo avtor imel bo tankanje ;)

In upaš da se ne pokvari avtomatika. :P Ker 230k km ni tako malo. So pa zgleda vsaj realni. :lol:

sej ni nujno da je avtomatika ;) ...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne avg 24, 2008 9:11 pm

Falco' je napisal/-a:@mišek, ne govori nekaj v tri dni. avto ima ceno kot jo ima, verjamem da ni zadnja. tisti felg ne rabi zraven doplačevat. registracija ni draga, bolj je zavarovanje. tudiporaba pri takem avtu ni pretirana, sploh če vzameš v zakup, da se konkretno pelješ. kolikor mi je znano ti motorji sploh niso problematični.

Se obesiš pa tud na vsako dlako.
Ja no sej to mislim komplet registracijo ne, kolker vem nemoreš registrirat, če ni zavarovan. Za felge sem rekel: ki jih ponuja, ne pomeni podmuz.

@samo tankanje je strošek, verjetno ja - to smo že prerasli.
Nimaš kej z velikostjo ladje rastejo tudi stroški, bi pa bilo lepo, če bi samo tankal ja.

@playah praviš, da si študent, potem pa mislim, da še ni to avto za tebe, ne verjemi tistim, ki pravijo, da je edini strošek pri tem avtu tankanje.
Bil zadnjič ravno pri mehaniku, mel noter A6 ta nov model 2.7 V6 TDI pri 180.000km šla turbina - tud taki audiji crkujejo, ne flancajte nekaj naroda v smislu audi pa ne crkne.

playah
Nov uporabnik

Napisal/-a playah Ne avg 24, 2008 9:53 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Morda bi razmislil še o kakšnem novejšem avtomobilu?
A je nujno, da se voziš v ladji? Kupi nekaj manjšega in nepremium segmenta, ki bo precej novejše. Ko bo pa več denarja, pa pač nekaj boljšega in večjega :lol:

Ni nujno, seveda ne, lahko je tudi manjši od a6 ali passat, v bistvu mi je pomembno, da se vsaj 4je lahko normalno peljemo, da je zadaj dovolj prostora za noge. Katerega pa ti predlagaš ? ;)

Mišek: ja mislim, da imaš prav, ker bi bila kriza če kaj večjega crkne :)

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne avg 24, 2008 10:09 pm

Moje mnenje:
Ma kaj te briga kako zadaj sedijo, če jim kaj ne paše naj gredo z vlakom, ti pa pejd po en mali avtko, recimo v velikosti puntiča, za to ceno dobiš novega s klimo. Da poceni vzdrževanja in porabe pod 6L ne omenjam.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne avg 24, 2008 10:14 pm

priporočam nakup avta v klasi golfa, malo rabljen (stilo, megane, focus..) bojo imeli vsi potniki zadost prostora, pa stroški vzdrževanja ne bodo preveliki.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po avg 25, 2008 2:00 am

@mišek: za info vsak avto crkne in na svoji a6 sem menjal že turbino ( nova), čip ( števcu) ter mikrosenzor na vratih :shock:

ampak guess what ta avto je še zmeri prva liga :!:

do sedaj sem imel samo tankanje in menjavo olja na vesti to kar se tiče turbine to je POTROŠNI MATERIAL, pri 220.000 km je že za pričakovati da se bo turbina menjala

ne mešaj 2.7tdi z 1.9tdi ali pa z 2.5tdi ker so to različni bregovi kar se tiče stroškov :!:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po avg 25, 2008 6:09 am

do sedaj sem imel samo tankanje in menjavo olja na vesti to kar se tiče turbine to je POTROŠNI MATERIAL, pri 220.000 km je že za pričakovati da se bo turbina menjala

Definiraj ti potrošni material? :P :lol:
Potem je tudi izrabljen avtomatski menjalnik potrošni material, slabi amortizerji, ... :D

Hehe ravno to je problem pri nakupu take ladje z ogromno prevoženimi in že star avto, za enega študenta. Da bo treba menjati po nakupu takoj kakšen drag "potrošni material" kot je recimo turbina ali pa avtomatika če jo imaš. :roll: Kaj po tvoje pa ni potrošni material? Ker izrabljajo se vsi deli na avtomobilu. Če si menjal turbino potem to le ni "samo tankam ga". Zato pa je pomoje bolje da se kupi nekaj manjšega, nepremium in predvsem novejšega, če nimaš ene 1000eur na razpolago, če kaj crkne.

Malce te hecam Adis. Ampak če je turbina potrošni material je lahko tudi 3/4 ostalih delov v avtomoblu. :lol:

ps: kok pa si dal za turbino tako informativno?

playah
Nov uporabnik

Napisal/-a playah Po avg 25, 2008 9:06 am

Primoz_86 je napisal/-a:Moje mnenje:
Ma kaj te briga kako zadaj sedijo, če jim kaj ne paše naj gredo z vlakom, ti pa pejd po en mali avtko, recimo v velikosti puntiča, za to ceno dobiš novega s klimo. Da poceni vzdrževanja in porabe pod 6L ne omenjam.

Tak avto bi bil premajhen, sploh pa v smeri Fiata ne gledam več.

robertos_664: tudi sam razmišljam sedaj bolj v tej smeri, zdaj me samo zanimajo še izkušnje lastnikov teh avtomobilov, da vidim katerega najbolj hvalijo :D .

Uporabniški avatar
m.a.t
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.t Po avg 25, 2008 9:08 am

Jaz bi ti odsvetoval audija a6. Pa ne zato ker bi bilo kaj narobe ali pa da bi bil slab. Neki so želje, neki pa realnost. Za voznika začetnika je to prevelik zalogaj oz. strošek. Tako kot robertos, dr.m3 ti svetujem da vzemi nekaj manjšega. Recimo jaz bi na tvojem mestu pogledal za kakšnim fiat stilo, golf IV, clio 1,5 dci, fiat punto 1,3 jtd...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov