Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kzeko
Nov uporabnik

Odločanje med avtomobili

Napisal/-a kzeko Ne avg 31, 2008 9:51 pm

Evo, še jaz prosim za nasvete in mnenja.

Kupujem rabljen avto nekje do 3.000€, pomembno pa mi je: zanesljivost, varnost in tudi velikost (sem namreč glasbenik...). Imel bi nekje cca. 80kw, (1.8ccm)
Razmišljam o naslednjih avtomobilih:
- Renault Laguna
- Opel Vectra (karavan)
- Volvo V40 (ali pa S).

Zanima me naslednje: Servisi - zanesljivost, pri katerem se pričakuje več problemov... Cene in dostopnost servisov? Kakšne so kaj cene za dele za te posamezne znamke? Poraba goriva...?

To zaenkrat...
Hvala lepa ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne avg 31, 2008 9:56 pm

od te trojice raje vzami volva, pri oplu boš imel rjo na blatnikih za renaulta pa nevem kako je...

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne avg 31, 2008 10:16 pm

Nimas kaj izbirat, volvo!

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Ne avg 31, 2008 11:40 pm

Za VOLVOta je drago vzdrževanje oz. deli (ga ima sestra). Sicer pa je fajn avto.
Pri starih oplih je problem predvsem to, da rjavijo.

Tudi jaz sem pred kratkim kupoval avto in sem gledal V40, ampak sem se na koncu rajši odločil za Fiat Mareo-weekend.

kzeko
Nov uporabnik

Napisal/-a kzeko Po sep 01, 2008 7:07 am

In kakšna bi bila primerjava med servisi Volva in Renaulta (Laguna)? Kako dostopni so servisi (v smislu dobrih "majstrov", privatnikov), rezervni deli?

ant
Novinec

Napisal/-a ant Po sep 01, 2008 9:45 am

Sam že kakšen mesec spremljam ponudbo v40 na avto.net in lahko rečem, da težko dobiš volvota pod 150k km. Večina jih je okoli 200k km. Sem pa zadnjič gledal mobile.de in je res boljša izbira. Gledam sicer novejšo faceliftano verzijo (od 2000 naprej).

Kako je z nakupom v Nemčiji? Ali so po večini prevrteni km ali realni? Obstaja kakšen dober slovenski preprodajalec, ki bi ti pripeljal avto z realnimi km in dobro ohranjenega, po možnosti tistega, ki bi se mi najbolj dopadel na mobile.de?

p.s. kakšna je razlika med diesel mašino z 101KM in 116KM? predvsem me zanima glede zanesljivosti. mislim, da bi bilo zame 100KM čisto dovolj.

hvala
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov