Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MareJokl
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Megane Grandtour - nakup

Napisal/-a MareJokl Sr sep 03, 2008 8:33 pm

Lep pozdrav...

...znašel sem se pred velikim problemom - nakupom rabljenega avtomobila...

...pogledujem za Megane Grandtour, l.2004 naprej, diesel motor (1.5dci močnejši ali 1.9dci), pod 100.000km, budget je okoli 8000-9500, po možnosti z veliko opreme. Po mojih dosedanjih izkušnjah (pogledal sem dva avtomobila pri posrednikih - eden večji eden manjši), malce sem se ze pogajal, v glavnem so to avti iz uvoza, standard italijanske lizing hiše. Dobim garancijo mesec dni na motor in menjalnik, v pogodbo se napiše garancija na kilometre, pripeljem lahko mehanika s seboj, da se avto pregleda oz. ga peljem pregledati na servis po izbiri. Servisna knjiga je potrjena, pri nekaterih dve, se od lizing hiše. Avto ni prijavljeno ukradeno. V glavnem korektno. Res da se nobenega od teh avtomobilov ni pregledal mehanik...hmmm...

...Ampak preden se vrzem v stroske, ali je kdo kupil ze takega Reanulta iz tujine, pa je z njim naredil srecnih milijon km, pa predvsem KJE ga je kupil, da vsaj priblizno vem kam se splača pogledati...vem, da je na to temo in podobno blo že stokrat odgovorjeno...ker sem forum prebral po dolgem in pocez...vidim, da je teh Meganov na cesti ogromno, pa upam in sem prepričan, da je nekdo že šel po tej poti, po kateri nameravam tudi jaz...predvsem so graje na posrednike, verjetno povsem upravičeno...če pa ma kdo konkretno pozitivno izkušnjo naj mi prosim odgovori...hvala...

...pa tudi kak drug nasvet bi prišel prav...
'just trying to buy a car'

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr sep 03, 2008 8:46 pm

Pelji avto na AMZS kje ti naredijo "PATOLOŠKI" pregled avta in pol si res ziher je ali ni ok?
To je moj nasvet zate!
http://www.amzs.si/?podrocje=200

lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr sep 03, 2008 9:01 pm

moj je bil iz ita. je vse ok, mam ga pol leta 15.000km
avto je bil uvožen prek tpv novo mesto prodan pred druge renault avtohiše prejšnemu lastniku -znancu

prepričaj se da je bil narejen velik servis, pa pejdi na dalšo vožnjo, avto dobro ogrej, da ugotoviš če je slučajno kak nosilec motorja fuč -pri teh km se lahk zgodi, avto se malo trese ko stojiš, hitro opaziš daje neki čudn..
pogledaš lahk na servisu ka je blo na tem avtu narejeno pod garancijo..
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2262876#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2268217#

ta dva sta meni zanimiva, dobil bi pa naj pri tej ceni nekje 500€ popusta, vsaj jaz sem..

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Sr sep 03, 2008 9:11 pm

Avto, ki ga kupuje, ne po prevoženih km niti p ostarosti ne rabi narejenega velikega servisa...

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če sep 04, 2008 6:52 am

fare je napisal/-a:Pelji avto na AMZS kje ti naredijo "PATOLOŠKI" pregled avta in pol si res ziher je ali ni ok?
To je moj nasvet zate!

lp

To je super zadeva... sam, kaj pa, če nimaš sreče in ugotovijo, da avto ni vreden nakupa.. potem pa greš po drug avto, in spet narediš ta pregled itd. tak da če že eno 2x ali pa 3x greš na ta pregled na pregled, pa prideš že nekam visoko v stroške :?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če sep 04, 2008 7:57 am

ducky je napisal/-a:
fare je napisal/-a:Pelji avto na AMZS kje ti naredijo "PATOLOŠKI" pregled avta in pol si res ziher je ali ni ok?
To je moj nasvet zate!

lp

To je super zadeva... sam, kaj pa, če nimaš sreče in ugotovijo, da avto ni vreden nakupa.. potem pa greš po drug avto, in spet narediš ta pregled itd. tak da če že eno 2x ali pa 3x greš na ta pregled na pregled, pa prideš že nekam visoko v stroške :?

Kolega je kupoval Lancio Lybro. Ko je dobil kako, ki mu je všeč, je od prodajalca zahteval da se avto pelje na AMZS z dogovorom, da če dobijo pozitivno mnenje bo avto kupil in plačal pregled, v nasprotnem primeru plača pregled prodajalec.
..Prvi prodajalec se s tem ni strinjal (le zakaj...).. v drugo je imel srečo in iz kopra pripeljal zelo lepo ohranjen primerek lybre z realnimi kilometri..

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če sep 04, 2008 8:20 am

a_sist je napisal/-a:
ducky je napisal/-a:
To je moj nasvet zate!

lp

Kolega je kupoval Lancio Lybro. Ko je dobil kako, ki mu je všeč, je od prodajalca zahteval da se avto pelje na AMZS z dogovorom, da če dobijo pozitivno mnenje bo avto kupil in plačal pregled, v nasprotnem primeru plača pregled prodajalec.
..Prvi prodajalec se s tem ni strinjal (le zakaj...).. v drugo je imel srečo in iz kopra pripeljal zelo lepo ohranjen primerek lybre z realnimi kilometri..

ja, to je pa pol super dogovor!! :idea:
A pol je šel prodajalec zraven na AMZS, ali kako je bil lahko prepričan, da bi zares plačal v primeru negativnega mnenja?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če sep 04, 2008 9:09 am

ducky je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:
ducky je napisal/-a:
To je moj nasvet zate!

lp

ja, to je pa pol super dogovor!! :idea:
A pol je šel prodajalec zraven na AMZS, ali kako je bil lahko prepričan, da bi zares plačal v primeru negativnega mnenja?

Eden od prodajalcev je bil zraven pri testni vožnji in na amzs-ju, ja.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če sep 04, 2008 9:21 am

fajn to!! :D

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a RS-sport Če sep 04, 2008 11:28 am

Smo kupili iz Italije Megana Grandtour 1.5 dCi 105KM, 35000km, preko posrednika iz okolice Ljubljane. Je dal garancijo 1 leto na to, da avto ni ukraden + 1 mesec garancijo na motor in menjalnik, ter da avto ni bil karamboliran. Pred nakupom se je komplet avto pomeril z merilnikom barve in je blo vse ok...razen dveh manjših prask po odbijaču je avto na zunaj in znotraj kot nov.
Sprva smo iskali tak mode, da je bil kupljen pri domačem trgovcu, ampak smo kmal obupal (preveč km, predrag,itd.), ker tud eden ni bil vsaj tolk dober, kot ta ki smo ga kupili, čeprav je bil iz italije.

Je pa 3/4 meganov grandtourov uvoženih in se ti splača jih it mal pogledat okol ;)

Velik sreče pri nakupu!
RS-sport

MareJokl
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a MareJokl Če sep 04, 2008 7:59 pm

...Hvala lepa za uporabne odgovore...

...sem sel danes pogledati dva iz Italije, pa so res lepo ohranjeni, edino kar me je res zmotilo je to, da so imeli zguljene prestavne ročice, ne v smislu šivov ampak črte, ki označujejo prestave. Vem da grejo na renaultih te zadeve dosti hitreje, ampak pri 90tkm pa tud ne. Vsaj mislm. Ve kdo???
'just trying to buy a car'

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Če sep 04, 2008 8:07 pm

Pri našem meganu in sceniku, oba prevoženih več kot 130 kkm, se prestave še vse lepo vidijo na prestavni ročici. Mogoče je pa prejšni lasnik skos imel roko gor :D

jony
Novinec

Napisal/-a jony Pe sep 05, 2008 6:33 am

bratranec ima scenica dve leti starega (kupil je novega), pa ima tud že izrabljeno prestavno ročico, pa se fura po avtocesti.
LP

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe sep 05, 2008 9:02 am

MareJokl je napisal/-a:...Hvala lepa za uporabne odgovore...

...sem sel danes pogledati dva iz Italije, pa so res lepo ohranjeni, edino kar me je res zmotilo je to, da so imeli zguljene prestavne ročice, ne v smislu šivov ampak črte, ki označujejo prestave. Vem da grejo na renaultih te zadeve dosti hitreje, ampak pri 90tkm pa tud ne. Vsaj mislm. Ve kdo???

moja je zrabljena na sredini ker je nekdo s prstanom vozu..
mama ko pa ma 45.000km pa ne vozi tolko po ac se pravi da več prestavlja pa se tudi že mal pozna...
drgač pa glej v kakem stanju je vozniški sedež

ni rečeno da je tisti avto z 90.000km bolši od tistega s 120-130.000km in že ima velik servis za 1000€, ki je mogoče bil več vožen po ac pa še mlajši je lahko
jst bi iskal takega l.2005 že z 6 prestavami

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe sep 05, 2008 12:15 pm

mihhec je napisal/-a:Pri našem meganu in sceniku, oba prevoženih več kot 130 kkm, se prestave še vse lepo vidijo na prestavni ročici. Mogoče je pa prejšni lasnik skos imel roko gor :D

Tole je zelo odvisno od stila vožnje. Pri mojem cliu se je zgodilo točno to že pri 50.000km. Vozi ga tudi mama in sestra, obe pa nosita prstane. Tako se naredijo mirko poškodbe v shemi. Kasneje pa če veliko voziš z roko na prestavni ročici (pri meni je desna roka vedno tam) se shema hitro zbriše. Žal pri renaultu ne obstaja samo ta značka kot rezervni del, ampak je potrebno menjati celo kuglo ročke. Če se ti obraba zdi sumljiva preveri še obrabo volana in pedalk, bo slika o stanju vozila takoj bolj realna.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov