Kukec je napisal/-a:avto že kupujem nekaj časa in čakam na "pravo" priložnost...
vozilo se bo okol 80km na dan.. od tega 80% avtoceste...
ker ponudba teh vozil ni tako velika pri nas, sem pripravljen po avto v tujino..pri nas pa jih je večina tut uvoženih...
stilo glede na letnik cenejši od alfe.. vendar ponavadi manj opreme..
zakaj alfo jtd in zakaj 1.6 + plin? cena je potem nekje ista...
prosim za nasvete...ogledal sem si že nekaj vozil.. vendar me še do zdaj ni noben prepričal.... aja cena... nekje 7000€ lahk par 100€ več... raje manj

LP
p.s: brez predlogov naj kupim, japonca,nemca,francoza.
hvala
»Zadeva« je zelo »enostavna« - pogledaš, pelješ, primerjaš in izbereš najboljše.
Osebno : ALFO razumem kot športnika - zato mi »dišijo« zmogljive različice. Tako brez oklevanja »odpišem« 1,6 bencin, ter 1,9 JTD - 115 v primeru modela 147.
Ker pa je govora AC, kjer bo avto »preživel« večino svojih km, bi razmišljal o modelu 156 - in brez veliko pomislekov - 2,5 l bencinarja.
Je cenovno (veliko) bolj ugodna kot dizelska ponudba ter je po »karakterju« prva ALFA - kar šibkejše (bencin, dizel) različice niso niti pod točko razno. Na AC oz pri višjih hitrostih (140-150 km/h po števcu) pa na račun zmogljivega motorja + 6 st. menjalnika poraba ne bo (bistveno)večja kot pri šibkejših, posebno bencinskih različicah.
Sploh pa; pri 2,5 l različici boš AC kmalu »odpisal« - če vzamemo za primer razdaljo med prestolnico in Obalo - je »stara« (beri:navadna) cesta užitek brez primera, z »biserom« (odsekom), ki se nahaja nad Planino.
Pod točko razno bi razmišljal o M-jet dizelski različici, vendar je cenovno že izven oz na meji tvojega limita.
LP