Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Alfa 147 (jtd vs 1.6 ts+plin) vs. fiat stilo jtd

Napisal/-a Kukec Po sep 08, 2008 8:05 pm

avto že kupujem nekaj časa in čakam na "pravo" priložnost...
vozilo se bo okol 80km na dan.. od tega 80% avtoceste...
ker ponudba teh vozil ni tako velika pri nas, sem pripravljen po avto v tujino..pri nas pa jih je večina tut uvoženih...
stilo glede na letnik cenejši od alfe.. vendar ponavadi manj opreme..
zakaj alfo jtd in zakaj 1.6 + plin? cena je potem nekje ista...

prosim za nasvete...ogledal sem si že nekaj vozil.. vendar me še do zdaj ni noben prepričal.... aja cena... nekje 7000€ lahk par 100€ več... raje manj :D

LP
p.s: brez predlogov naj kupim, japonca,nemca,francoza.
hvala

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Po sep 08, 2008 9:34 pm

če že potem vzami eno ohranjeno 2.0TS, ono se ti ne splača predelovat!

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec To sep 09, 2008 1:50 pm

prva alfa mi je zelo všeč.. bo treba en dan raskirat in se odpeljat v drugi konec slovenije..
AH sawal.. baje da prodajajo dobre avtomobile in so pošteni?
enako kolmanič..

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted To sep 09, 2008 2:11 pm

kaj sploh razmislas o TS, če boš delal 80km na dan :) Po pravici povedano se ti bo splačalo JTD vzet.. Mel sm 2leti priliko vozit 147 1.6 TS 120hp (poraba nekje 9l na 100) in zdej vozim 1.9 JTDm (140hp), poraba nekje 6l na 100. In povem ti iz lastnih izkušenj, da so alfini dizli zlo poskočne, varčne in trdožive mašince. :D

edit: aja glede plina pa nevem kok se splača predelava :) povem ti bol za stock zadeve. Lp
Zadnjič spremenil Addicted, dne To sep 09, 2008 4:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To sep 09, 2008 3:22 pm

sam fiata ne :)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Alfa 147 (jtd vs 1.6 ts+plin) vs. fiat stilo jtd

Napisal/-a KARL ABARTH To sep 09, 2008 7:52 pm

Kukec je napisal/-a:avto že kupujem nekaj časa in čakam na "pravo" priložnost...
vozilo se bo okol 80km na dan.. od tega 80% avtoceste...
ker ponudba teh vozil ni tako velika pri nas, sem pripravljen po avto v tujino..pri nas pa jih je večina tut uvoženih...
stilo glede na letnik cenejši od alfe.. vendar ponavadi manj opreme..
zakaj alfo jtd in zakaj 1.6 + plin? cena je potem nekje ista...

prosim za nasvete...ogledal sem si že nekaj vozil.. vendar me še do zdaj ni noben prepričal.... aja cena... nekje 7000€ lahk par 100€ več... raje manj :D

LP
p.s: brez predlogov naj kupim, japonca,nemca,francoza.
hvala

»Zadeva« je zelo »enostavna« - pogledaš, pelješ, primerjaš in izbereš najboljše.

Osebno : ALFO razumem kot športnika - zato mi »dišijo« zmogljive različice. Tako brez oklevanja »odpišem« 1,6 bencin, ter 1,9 JTD - 115 v primeru modela 147.
Ker pa je govora AC, kjer bo avto »preživel« večino svojih km, bi razmišljal o modelu 156 - in brez veliko pomislekov - 2,5 l bencinarja.
Je cenovno (veliko) bolj ugodna kot dizelska ponudba ter je po »karakterju« prva ALFA - kar šibkejše (bencin, dizel) različice niso niti pod točko razno. Na AC oz pri višjih hitrostih (140-150 km/h po števcu) pa na račun zmogljivega motorja + 6 st. menjalnika poraba ne bo (bistveno)večja kot pri šibkejših, posebno bencinskih različicah.
Sploh pa; pri 2,5 l različici boš AC kmalu »odpisal« - če vzamemo za primer razdaljo med prestolnico in Obalo - je »stara« (beri:navadna) cesta užitek brez primera, z »biserom« (odsekom), ki se nahaja nad Planino.

Pod točko razno bi razmišljal o M-jet dizelski različici, vendar je cenovno že izven oz na meji tvojega limita.

LP

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To sep 09, 2008 8:36 pm

KARL ABARTH.. vedno z zanimanjem preberem tvoj članek, toda tokrat se mi zdi, da si malenkost pihnil mimo.

KUKEC je oseba ki se vozi iz točke A do točke B in si želi čim manjših stroškov, kolikor sem jaz dojel. Je tako, da človek pride do situacije, ko misli le na to (verjetno bom tudi sam kdaj) in ne razmišlja kaj je pri 150km/h najbolj udobno.. In tudi "biser" nad planino mu na žalost ne pomeni veliko..

On topic: Kar se plina tiče ti lahko rečem samo 2. stvari.. Poštena predelava na plin (kjer ti komoro namestijo na mesto rezervnega kolesa itd.. stane okoli 1500eu. Verjetno veš da ti odvzame tudi kakšnih 10-15% moči plin.. Je pa res, da je na motorju manj korozije in naj bi še manj trpel.
1.6 motor s 105 konji bi jih imel potem 90.. NAJPOMEMBNEJŠE pa je, da bi se ti realna poraba eurov/kilometer znižala za 40-50%. Zakaj realna? Ker je poraba avta na plin pribljižno 20% višja, toda ker je plin toliko cenejši od bencina je na koncu tako..

To pomeni da bi imel po predelavi realno porabo ekvivalentno 5-6 litrom nafte na 100km (seveda ob predpostavki da avto na benz požre od 8-9litrov v povprečju).
Na grbi nebi imel turbine, poštena predelava na plin pa naj bi kar zdržala..
Mogoče še nekaj.. vožnja na plin je tišja..

Nikakor ne navijam za plin. sam bi vzel lepo JTD, ga načipal in obnovil turbino- pač če nebi poznal zgodovine avta.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To sep 09, 2008 8:44 pm

Serijsko Optimirano
Moč 115 KM + 30 KM 145 KM
Navor 275 Nm + 55 Nm 330 Nm
Hitrost 191 km/h 206 km/h

Omenjeni podatki mi povejo dovolj.. da bi se odločil za dizla. Po čipanju bi avto pil še manj. Ko pa bi si zaželel, pa bi ga še vedno lahko pritisnil in verjamem da bi tudi kakšen "biser" nad planino lahko odvozil.. :lol:

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To sep 09, 2008 10:00 pm

ducky je napisal/-a:sam fiata ne :)

zelo dobro argumentiran post. :roll:

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr sep 10, 2008 1:34 am

Za AC vzami 147m-jet. Dobra prestavna razmerja, lahko dovolj prihraniš. 1.6 TS, kruto povedano "nepremičnina", oziroma tam notri je bolj malo športnega duha. Je pa vseeno zadovoljivo za normalnega uporabnika. Če se boš odločil za 1.6TS raje poglej za model z 105KM, ki nima variatorja kar je pogosta hiba Twin Spark motorjev prav tako pa težko kdo iskreno reče da je 105KM kaj veliko bolj len kot 122KM v tej alfi. Še enkrat predlagal bi ti m-jet oziroma v tvojem primeru, če si želiš malček bolj bencinsko dinamčen motor 2.0TS. Ker si rekel da bi avto uvozil, ti lahko mirne duše svetujem 2.0TS na plin, saj je poraba realno povedana enaka kot pri 1.6TS. Teža motorju 1.6 vzame svoj davek in ta je avtonomija. Če se odločiš za 2.0TS obvezno z ročnim menjalnikom in distinctive opremo saj je v SLO teh avtov tako malo, da se jih da najverjetneje prešteti na prste ene roke. Je tudi edini bencinski model alfe s to opremo, ki drži ceno z dizli sploh ob primerni ohranjenosti. Je pa res da je to malce hitrejši avto in ni noben dirkalnik. Zato je rezervirana oznaka GTA, ki pri tvoji kilometrini ne pride v poštev.

Upam da sem ti kaj pomagal ;)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr sep 10, 2008 5:43 am

Jerch_ je napisal/-a:KARL ABARTH.. vedno z zanimanjem preberem tvoj članek, toda tokrat se mi zdi, da si malenkost pihnil mimo.

KUKEC je oseba ki se vozi iz točke A do točke B in si želi čim manjših stroškov, kolikor sem jaz dojel. Je tako, da človek pride do situacije, ko misli le na to (verjetno bom tudi sam kdaj) in ne razmišlja kaj je pri 150km/h najbolj udobno.. In tudi "biser" nad planino mu na žalost ne pomeni veliko..

Če je kdo tu "pihnil mino" si to ti.

Napisal sem "osebno ... " - kar pomeni, da je to moje osebno mnenje, pred tem pa sem avtorju teme dal preprost, praktičen nasvet.

Ali na kratko; avtor naj si izbere kar mu ustreza, kaj meni ustreza je pa moja stvar.

LP

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Sr sep 10, 2008 7:32 pm

hvala glede nasvetov.. glede 2.0 bom premislil.. najraje bi res jtd m-jet.. sam nekako sem prekratek z denarjem... mogoče bo kakšen hitri kredit za kakšnega tisočaka prišel v poštev...

LP

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted Če sep 11, 2008 11:49 am

V prihodnje pa poročaj kaj boš naredu ter katero mašinco boš vzel :D

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Če sep 11, 2008 1:52 pm

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lyvnbiicqo33
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=volrvzdkksli

stilo je mlajši, boljši motor... manj opreme...
alfa ima top opremo.. je pa 3 leta starejša .. v km pa ni lih neke razlike..
sam bi raje imel alfo.. zarad opreme.. oblikovno pa se nebi mogel odločit... stilo mi je zunaj lepši, alfa od znotraj.. ker pa avto gledaš večino časa od znotraj... se bom od zdaj nagibal dosti bolj k alfi..ju3 grem proti ljubljanskemu koncu po ah pogledat... potem pa prečekirat cel mobile in autoscout :D

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Če sep 25, 2008 12:34 pm

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Če sep 25, 2008 1:28 pm

najlepša hvala. en ogled manj zagotovljen :D

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Če sep 25, 2008 1:28 pm

Ne poznam nobene, ampak se mi 1. in 4. zdita najlepši pa še 5 vrat 8)

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Če sep 25, 2008 1:47 pm

3 sem izločil ker se mi zdi da je iz uvoza.. saj slika ni "lastna"
od špana, pa sem zdaj komaj opazil da je rezervirana...
nekako mi je najboljša 4-a pa še piše da ima garancijo.. bomo vidli..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov