Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
.:BoMbAsTiC:.
Stalni uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Kia pro_ceed vs Opel Astra & financiranje

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Če sep 11, 2008 3:45 pm

OPEL ASTRA vs KIA PRO_CEED

OPEL ASTRA
O njej vem precej manj kot o Kii, zato me zanima kako se obnesejo benzinarji, 1.6 recimo, ker 1.4 je prešvoh s tistimi 90KM...
Mi je pa lepša kot pro_ceed, na razpolago je več lepotnih dodatkov, celo morje feltn itd, kar je za moje cilje velik +.

KIA PRO_CEED
Prebral sem že nekaj informacij oz. temo o Kii pro_ceed, nekaj novega sem zvedel, veliko sem vedu že prej...Torej, obstaja možnost, da bi kupil drug avto, v ožjem izboru sta za enkrat omenjena avta in sicer zato, ker sta mi vizuelno všečna, športne linije in ni treba veliko vlagat, da postane lep, ene velike feltne gor in je skoraj konec muzike.
Pro_ceed mi je mikavna, ker ima večletno garancijo...nekje sem prebral da je baje 5 let garancija na komplet avtu (tako, da praktično ni treba vlagat vanj nič...ali pač?), 5 let za motor, 7 za ostalo...verjetno pa v garanciji niso všteti redni servisi, zato me zanima sledeče...

Koliko (če kdo ve) pride približno reden servis, na koliko Km se dela in če je obvezno vozit k pooblaščenim serviserjem? verjetno se ne da vozit kam drugam, je možno da garancija tako zapade?

Zasledil sem da ima ketne in ne pasa, ter da so motorji kar kvalitetni...Aja, pa koliko ima razmak med kolesi?

V poštev pride benzinar, 1.4 109KM čeprav me bolj mika 1.6 125KM, ker je avto precej težak (1250kg, če se ne motim al tam okrog) in za malo bolše pospeške, predvsem za lepše prehitevanje (čeprav ne norim, sem dokaj miren voznik), ampak je vseeno lepše hitro švignit mimo, in pa več kot je KM, lepše avto pelje, manj trpi v hribe in s tem tudi manj popije...

FINANCIRANJE
Za nov oz. skoraj nov avto (do 30.000km, letnik od recimo 06-08) sem pripravljen zapravit čim manj :D, ampak recimo, če gledam 1.4 in 1.6, tam okrog 13.000e, seveda potem je odvisno kaj bi dodal pod dodatno opremo v primeru novega avta, predvsem bi poskrbel na 1. mestu za varnost....
Katere banke nudijo najbolj ugoden kredit za nakup avtomobila, ali je bolje kar v avtohiši oz. salonu prek njihovih zastopnikov uredit to, katera verzija je bolša, recimo polog bi bil do 30% vrednosti avta...

Hvala za (koristna in pametna) mnenja, pa prosim brez off topicov, ker jih je povsod malo preveč
;) ....

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če sep 11, 2008 4:34 pm

KIA ma razmik 5x 114,3, kar se varnosti riče, je že v osnovnem zelo dobro poskrbljeno, servisi so na 20kkm oziroma eno leto, stali naj bi okol 150e ( za dizla so 240 ), ja ima ketno in 7 let garancije oziroma 150kkm, 5 let na celoten avto in 7 na na motor in menjalnik.

Kar se financiranja tiče vem, da ima opel precej ugodne pogoje, in da dobis velik pospust ce uzames njihovo financiranje, drugače pa poklic malo razlicne ponudnike in si izracunaj, na grobo receno pa so vsi prakticno isti, mogoce je na koncu kak evro razlike, tako da glej kje dobis kak pospust za zavarovanje ali kaj takega.

Če te še kaj zanima okoli avtov pa vprašaj.

Lp
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če sep 11, 2008 4:37 pm

aja. oplovi 1.6 imajo tudi ketno, servise na 30 kkm, ostale znacilnosti so nekako podobne ( premalo navora, zbudi se sele nad 4000 obrati oziroma vsaj pri oplu raje nad 5000 ). Poraba bo tudi tu nekje pri obeh ( okoli 9 litrov ob dinamicni voznji, pa tudi pod 7 ce bos zelo pazil ).
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Stalni uporabnik

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Če sep 11, 2008 4:50 pm

aha, no sem zvedu še par stvari katerih nisem prej :)
Potem imajoKie razmak isto kokr Hyundaji, če se ne motim...

Da je poraba res lahko tako visoka? Ker piše pa da je povprečna 7 :roll: , pri oplu pa ne vem...seveda pa je odvisno od teže noge, ceste in ali je veliko vožnje po mestu ali zunaj njega...

katerega bi ti vzel? (okrog 13.000e recimo)
Garancija je res pri kii mikavna, praktično imaš mir oz. prišparaš precej denarja, opel pa ima "le" 2 leti...

verjetno se da pri avtih, ki imajo manj let garancije doplačat za + par let, vsaj za nekatere sem vidu...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če sep 11, 2008 4:58 pm

Pr oplu se da garancija doplačat ne do 5 let brez omejitve km. Ja poraba bo res tak visoka, če si DINAMIČEN voznik in ne vozis sam relacije 90 km/h na uro, sam imam 1.4 corso ki je 200kg lazja in imam povprecno tudi vec kot 7 ce vozim dinamicno.

Sam tudi ne vem kaj bi uzel v tem primeru, dilema je precejsna. dizla ne bos dobil za ta denar, če pa se že odločiš za dizla uzam kio, je manjše doplačilo in dizli so bolj uglajeni ( razen če uzameš 1,9 cdti astro, sam ta je res predraga ).

Če te zanima 5 vratna kia dizel z VSO opremo bi jaz lahko vprašal brata če bi jo prodal ( avto ime precej prevozenih ampak je popolnoma brezhiben in kot nov ).

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Če sep 11, 2008 4:59 pm

Ni direktno vezano na avtomobila (OT)

Poraba, ki je navedena kot tovarniski podatek so sanje ;) V vecini primerov bo odstopanje za vsaj en liter navzgor. Kako do teh podatkov pridejo pa ne vem.

Uporabniški avatar
Stalni uporabnik

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Če sep 11, 2008 5:17 pm

Gofra, ni OT, ker je tudi odgovor na moje vprašanje, vem da je itak napisana povprečna poraba s kakšnim litrom manj kot je v resnici...

Speedfreak, v poštev pride le 3 vratna različica, 5vratna mi ni všeč, niti astra ne...vseeno hvala za ponudbo ;)

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Če sep 11, 2008 5:33 pm

.:BoMbAsTiC:. je napisal/-a:Gofra, ni OT, ker je tudi odgovor na moje vprašanje, vem da je itak napisana povprečna poraba s kakšnim litrom manj kot je v resnici...

Speedfreak, v poštev pride le 3 vratna različica, 5vratna mi ni všeč, niti astra ne...vseeno hvala za ponudbo ;)

Je pa 5vratna veliko bolj uporabnejša in jo lažje prodaš! :!:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če sep 11, 2008 5:38 pm

sam tok za info (ker je speedfreak lih dizle omenu): 1.9 s 120 konji je cenej kot pa 1.7 s 110 konji (pa v isti razred zavarovanja padeta). Samo za ceno 13k € je novega dizla težko dobit.

Kar se pa porabe tiče, je pa ubistvu res skor nemogoče imeti tako, kot jo navaja tovarna.
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če sep 11, 2008 8:08 pm

ASTRA, ASTRA, ASTRA

p.s. sosed je "doktoriral" iz financiranja prejšnji mesec, ko je kupoval novo laguno...in zaključek: če si komintent, daleč najugodnejša banka Koper.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Če sep 11, 2008 8:30 pm

Moje mnenje pro_ceed iz veliko razlogov.... Če te kaj zanima bolj podrobno izračuni in tako naprej mi piši na pm.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če sep 11, 2008 9:00 pm

Poglej, primerjaj, izberi najboljše !

Glede financiranja - imaš informativne izračune - vnesi pogoje in izberi najugodnejše.

OSEBNO :

- Izmed avtomobilov bi izbral ASTRO GTC.

- Izven tvojih kandidatov bi pogledal za FIAT BRAVO 1,4 T-JET - (bistveno) boljši agregat, kot nudita tako OPEL kot KIA v tem cenovnem razredu - dobiš pa ga s kakšno dobro ponudbo za cca 14.000 EUR.

LP

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če sep 11, 2008 9:17 pm

sašo5 je napisal/-a:ASTRA, ASTRA, ASTRA

p.s. sosed je "doktoriral" iz financiranja prejšnji mesec, ko je kupoval novo laguno...in zaključek: če si komintent, daleč najugodnejša banka Koper.

Slabo je doktotiral tole.

Glede kredita. Poglej, če dobiš kje kredit vezan na CHF prav avtomobilski kredit. Zaenkrat je ugodnejši in bi znal biti v prihodnosti še bolj. Lahko pa tudi dražji, če se CHF okrepi.
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne Če sep 11, 2008 9:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Stalni uporabnik

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Če sep 11, 2008 9:20 pm

Sem gledal tudi Bravote, sam ne vem, mi ni toliko všeč kokr trenutna izbira, vsaj prednji konec ne, zadek pa ma bravo zelo všečen, ravno tako notranjost...

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če sep 11, 2008 9:20 pm

Osebno se tudi najbolj nagibam k ProCeedu in sicer z 1.6 dizl masino. Sem probal in je super-tiha,poskočna...

Astro sem tudi gledal vendar mi je prestara in preslaba garancija + kia ma več opreme za ta dnar + notri je meni lepša.

Bravo je pa tudi dobra alternativa,vendar je malo bolje opremljen že blizu 18k eu. Je pa res,da še nisem šel nič zbijat cene,tako da...je kar pestra izbira v tem razredu
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če sep 11, 2008 11:30 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Lahko pa tudi dražji, če se CHF okrepi.

...in pravkar te dni se je....

P.S. napisal sem, ker je "bančnik" in ko je preverjal, je prišel do ugotovitve za to koprsko banko - osebno ne vem (krediti so mi tuja stvar)

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Pe sep 12, 2008 1:30 am

IcEm4n je napisal/-a:sam tok za info (ker je speedfreak lih dizle omenu): 1.9 s 120 konji je cenej kot pa 1.7 s 110 konji (pa v isti razred zavarovanja padeta). Samo za ceno 13k € je novega dizla težko dobit.

Kar se pa porabe tiče, je pa ubistvu res skor nemogoče imeti tako, kot jo navaja tovarna.

Mnja - te Fiatovi dizli so res nekaj...

Drugace - Kie nisem nikoli vozil in nikoli ne bom... Ima pa cimer tle v LJ astro 1.6 - avto je presenetljivo vsecen za vozit... Bil sem pa tudi na testni voznji Bravota 1.9 150KM sport oprema in gre kot sneta sekira...

Osebno bi poglčedal Bravota (tudi subjektivno je najbolj vsecen (ce ne celo objektivbno) - blizu je edino Astra 3 vratna)... Tako da Astro bi se pogledal, ker me je prijetno presenetila... Zavedam se recesije in vsega, ampak KIE ne bi kupil - pa ne vem zakaj, ampak ne bi... :)

PS: vzami si 1h cajta in poglej tole (vseh 8 delov - vpisi na utube)
Jeremy Clarkson - Good, Bad & Ugly

Bil sem tam 4x in potrdim vse kar je clovek rekel in po mojih izkusnjah so edino korejci pod amerikanci...

LP
Ora Et Labora :?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe sep 12, 2008 1:49 am

Kako pa, da te C4 ne zanima? Sedaj (v septembru) nudijo 5000 € popusta za C4 coupe in bi te prišel od 13 (1,6 b) do 15 k € (1,6 HDI110) .

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Pe sep 12, 2008 1:59 am

esem je napisal/-a:Kako pa, da te C4 ne zanima? Sedaj (v septembru) nudijo 5000 € popusta za C4 coupe in bi te prišel od 13 (1,6 b) do 15 k € (1,6 HDI110) .

kak ti ni izpod casti predlagat nekomu respektibilen EU avto, ce so mu vsec Korejci?!? (prej bi US and A avto nabavu)

Vsi po ceeeeeeda! :)

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Pe sep 12, 2008 2:35 am

esem je napisal/-a:Kako pa, da te C4 ne zanima? Sedaj (v septembru) nudijo 5000 € popusta za C4 coupe in bi te prišel od 13 (1,6 b) do 15 k € (1,6 HDI110) .

Hehe... SVASTA - 5000 EUR dol - nisem vedu da so c4 od 18 000 do 20 000 eur... :)

Temu pravijo na pravu/ekonomiji naivni potrosnik...

OFF: Kolegica s faxa (oz njeni stari) dala zanj pred enim letom z kar nekaj opreme dalec manj kot 18000 - ce res pomembno se lahk pozanimam, ampak mislim da je bilo okoli 14 000... Res zivljenjska priloznost ta akcija!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov