Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

laguna;da ali ne..?

Napisal/-a tdk Če sep 18, 2008 12:12 pm

Pozdravljeni!

Glede na celotno kolobocijo ki jo imam z avtom,se odlocam za menjavo.
Zanima me o tem:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2204827

Do sedaj sem imel 2 laguni,bil zelo zadovoljen;ima kdo kaksne izkusnje z omenjenim avtom,motorjem,prednosti,slabosti.
ze vnaprej hvala

lp tdk

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če sep 18, 2008 12:18 pm

Tole zna bit mogoče mal švoh motor za tak avto, predvsem bo manjkalo navora.

Uporabniški avatar
Fubar
Nov uporabnik

Napisal/-a Fubar Če sep 18, 2008 12:59 pm

mogoče malo švoh motor
Slika

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Če sep 18, 2008 1:09 pm

ja morda res da je 110km malo premalo;ne rabim pa avta za (pre)hitro voznjo;bolj kot zmogljivosti mi je vazna zanesljivost avta z cim manj popravili.

lp tdk

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Če sep 18, 2008 1:34 pm

Če ti je glavna prioriteta zanesljivost avtomobila si raje nabavi kakšega japonca. Ranaulti zanje čase nimajo lih status zanesljivega avtomobila. Res pa je, da ne vem kako je z novo laguno. So jih še premal prodal:)
tdk je napisal/-a:ja morda res da je 110km malo premalo;ne rabim pa avta za (pre)hitro voznjo;bolj kot zmogljivosti mi je vazna zanesljivost avta z cim manj popravili.

lp tdk

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če sep 18, 2008 1:39 pm

jaz imam v cliotu 1.4 16V pa mi je tko tko tako, da ne vem kako se to vozi. bi znalo bit, da je poraba pri 1.8 celo manjša (navor-velik avto)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Če sep 18, 2008 1:44 pm

Laguna nima več 1.8 motorja. Naslednja stopnja pri bencinarju je 2.0. Če je človeku vseeno kako frči je tudi 1.6 dober. Je dober in zanesljiv motor.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če sep 18, 2008 1:44 pm

Dazi je napisal/-a:Če ti je glavna prioriteta zanesljivost avtomobila si raje nabavi kakšega japonca. Ranaulti zanje čase nimajo lih status zanesljivega avtomobila. Res pa je, da ne vem kako je z novo laguno. So jih še premal prodal:)

ka pa je zadnje čase z renaulti narobe?

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Če sep 18, 2008 2:27 pm

kolesar je napisal/-a:
Dazi je napisal/-a:Če ti je glavna prioriteta zanesljivost avtomobila si raje nabavi kakšega japonca. Ranaulti zanje čase nimajo lih status zanesljivega avtomobila. Res pa je, da ne vem kako je z novo laguno. So jih še premal prodal:)

ka pa je zadnje čase z renaulti narobe?

Predsodki pač, ko se ena firma zaserje z slabo serijo, se teško spet opere. (Laguna II predvsem).

Drgač, meni je moj mehanik reku, ki dela na Renault servisu, da so te nove lagune n-krat boljše narjene od Lagune II. Vsaj kolk je on do sedaj vidu drobolje. Ker jih večina nima niti 60.000km še.

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Če sep 18, 2008 3:05 pm

Laguna NE

odgovor na vprašanje

HIT ME! :twisted:
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če sep 18, 2008 3:53 pm

....za 17.000 jurjev "dost" avta in če si umirjen voznik ter prevoziš okol 15.000 na leto in seveda če se ti renoldi (laguna) dopade - KUPI

P.S. s tem, da se da ta avto dobit(vsaj v našem in novomeškem koncu) za 15.000 eur.
- na zaposlenega v revozu seveda, če nobenega ne poznaš, ti "oni"(prodajalci) najdejo nekoga (daš mu 500 eur) pa te še vedno pride izredno ugodnih 15.500 eur.....nimaš kaj razmišljat

fastmaniac
Nov uporabnik

Napisal/-a fastmaniac Če sep 18, 2008 4:25 pm

Z to Laguno nimaš kaj zgrešit. Super avtek. :D

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: laguna;da ali ne..?

Napisal/-a KARL ABARTH Če sep 18, 2008 4:45 pm

tdk je napisal/-a:Pozdravljeni!

Glede na celotno kolobocijo ki jo imam z avtom,se odlocam za menjavo.
Zanima me o tem:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2204827

Do sedaj sem imel 2 laguni,bil zelo zadovoljen;ima kdo kaksne izkusnje z omenjenim avtom,motorjem,prednosti,slabosti.
ze vnaprej hvala

lp tdk

Osebno bi na tvojem mestu enostavno kupil. Dobre izkušnje imaš, servis bo ostal isti -verjetno pravtako dobre izkušnje, avto pa ti je kot kaže všeč.
Svetujem, da zgolj preizkusiš ali je 1,6 l agregat dovolj zmogljiv za tvoje zahteve.

Prednosti / slabosti - najprej LAGUNE postajajo iz generacije v generacijo "trša" vozila - kar boš po mojem prepričaju hitro opazil na testni vožnji, enako kot drugo to je kakovost izdelave + materialov (notranjost) - v enakem obdobju napredovala. Nad slednjo se nihče ne pritožuje, nekateri lastniki, predvsem prve generacije pogrešajo tipično francosko "mehkobo" podvozja.

LP

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Če sep 18, 2008 5:49 pm

Doma imamo Laguno 2 faceliftano s tem motorjem in zame je več kot dovolj. Mašina je nareta za visoke obrate in predvsem za tiste, ki ga radi "teramo" saj je konec veselja šele pri 7500+ obratih. Iz mesta štarta res bol počasi, vendar je pri 4000+ konec zaspanosti. Pri moji malo bol divji vožnji je povprečna poraba 10,5l pri mestni in občasnimi "dirkami" po AC do 200km/h s prižgano klimo. Pri relacijah z zmerno vožnjo pa 7,5l.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Če sep 18, 2008 6:05 pm

So mogl pa res ornk zafukat z zanesljivostjo prejšnjega modela in grdostjo sedanjega, da je cena tako nizka v primerjavi s konkurenco.

ne razumem zakaj eni pišete da modeli na trdoti z leti pridobivajo. na šihtu mamo sicer grandtoura (prejšnji model), pa je avto mehek ko gumica. to se še posebej na AC občuti, lez neravnince, ko avto plava ko tanker. tudi zici so ko na fotelju - na dolge vožnje utrujajoči.

če ti je avto všeč, ga kupi. definitivno velik avta, za male pare. upam da nima ročne klime (če ima laguna III samo avto.klimo, se opravičujem vsem simpatizerjem - ampak men je grda ko p*****a, tko da niti od daleč nism še biu pr renoju, da bi si šou novo pridobitev ogledat, in poizvedeti o klimatizaciji modela).

lp

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Če sep 18, 2008 6:21 pm

Ja nažalost je tako, da so orng zajebali z Laguno II. Vsaj vsaj ta prve letnike. Baje, da ma veliko stvari nova luguna bolj primitivno narjeno. Manj elektronike :shock:

Drgač je pa to veliko avta za malo dnarja. Samo je motor preslaboten pomojem.

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty Če sep 18, 2008 7:10 pm

NE!!!

Vse drugo sam renoja ne! Poleg tega je ta 1.6 zelo prešvoh, jaz sm ga mel v meganu pa mi je kuril tudi do 9.8L. Ima zelo malo navora sploh pri nizkih vrtljajih, kjer nikakor ne morš avta spravit v gibanje, če ga ne naviješ na cca. 2000vrtljajev.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če sep 18, 2008 7:28 pm

tdk je napisal/-a:ja morda res da je 110km malo premalo;ne rabim pa avta za (pre)hitro voznjo;bolj kot zmogljivosti mi je vazna zanesljivost avta z cim manj popravili.

lp tdk

ojej..ja z laguno do lenika 04 so bili problemi, glede na to, da ima nova 3 leta ali 150 k km garancije...hmmm ne vem...res morajo bit j***a , da dajo 150 km garancije....le kaj so mislili... :shock:
Novi model lagune je čist drugi avto, predvsem notranjost je cist drugi svet, napram laguni II in to v pozitivenm smislu, oblika je pač kakršna je.......
Če si bil zadovoljen z 2 lagunama, vzemi še tretjo...;)

Drugače pa res..mogoče bi gledal malo močnejši motor...

LP

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Če sep 18, 2008 8:14 pm

Če se tovarna odloči za vgradnjo določenega motorja - v tem primeru 1,6 -, pomeni, da moč i navor motorja popolnoma ustrezata zahtevam normalne uporabe tega avta.
Naj še omenim, da se v laguno vgrajuje tudi 1,5 dci, za nekatere premalo, za pametne popolnoma dovolj.
LP

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Če sep 18, 2008 9:24 pm

Po izkušnjah sodeč, sem imel z renoji približno 211x manj problemov kot z Wolksvagni. Bi se pa odločil za nemca, ker ga veliko lažje prodaš.
(je več čefurev kot akademikov)
Drugače pa, nimaš kaj zgrešiti, zjebe te lahko le toča!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov