Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
dejinjo
Nov uporabnik

Kraj: slo

nujno rabim nasvet glede nakupa audija!

Napisal/-a dejinjo Če sep 25, 2008 11:34 am

V DILEMI SEM GLEDE NAKUPA AUDIJA! NAMEN IMAM KUPITI AUDI A4 AVANT LETNIK 2005 ALI 2006, 96 KW... NEVEM ALI GA NAJ UVOZIM IZ NEMČIJE ALI NE? GA JE VSEENO BOLJŠE KUPITI V SLOVENIJI?ALI GA NAJ KUPIM V AVTOHIŠI KJER BI DOBIL GARANCIJO NA RABLJENO VOZILO? ALI SE GA SPLAČA VOZIKI K LASTNEMU MEHANIKU?

TISTI KI IMATE AUDIJA,PROSIM ZA KAKŠEN NASVET!!

LP
:) passat :)

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če sep 25, 2008 12:13 pm

ja najbolše je kupit v sloveniji, čeprav je velik avtomobilov zdj uvoženih itak iz nemčije in belgije. Moj brat je sicer pri nas kupil picasota pa je bil uvožen iz Belgije, in je super avto. Ga je peljal na servis pogledat kako je stanje, in je zelo dober. Tko da nevem :)
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Če sep 25, 2008 12:13 pm

off: predlagam ti, da popraviš svojo objavo in napišeš z MALIMI črkami, da te ne bodo vsi takoj napadl!!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če sep 25, 2008 3:29 pm

Uvoženi avti so dostkrat boljše ohranjeni in imajo več opreme. Edini problem uvoženih avtov pri nas je, da naši hendleri radi zbijajo kilometre. V tujini poceni nabavijo z dost kilometrine, pripeljejo dol in zbijejo. Zato pa se še vedno dost ljudi boji uvoženih avtov. Jaz vidim sam to pri nas v službi.
Sam sem imel 90% uvoza, pa še bom šel po avto v tujino.

Kar se tiče servisev, če imaš dobrega mehanika, potem ni problem in se finančno vsekakor bolj splača. Potrošni material kot so zavore, olje, jermeni bi ti mogel soliden mehanik zamenjat sam. Odvisno od tega tud, kolk mu zaupaš avto.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
dejinjo
Nov uporabnik

Kraj: slo

Napisal/-a dejinjo Če sep 25, 2008 3:35 pm

ravno zarad zbijanja kilometrov me skrbi.čeprav mi vsi pravijo da ni važn če so zbiti,ker audi itak ne crkne kr tak.

moj mehanik verjetno ne bi znal vse popravit,zato pa ne vem če ni kr najboljš da ga vzamem v avtohiši z garancijo. sam tam pa uni kasirajo tak da brezveze..

res ne vem ka naj nardim... :cry:
:) passat :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če sep 25, 2008 3:39 pm

Ti si mislil pod uvožen avto, da bi bil npr. pol leta nazaj uvožen in bi ga ti sedaj kupil, ali da bi sam uvozil zdaj ta trenutek? Boljše je, če ga sam. Sploh če ga zgoraj dobiš od prvega lastnika.

Al pa najdi pri nas Audija od prvega lastnika.

Glede popravil, če jih nebi znal tvoj mehanik, sej na forumu se najdejo teme, kjer so omenjeni kakšni mehaniki, ki so dobri, pa pelaš pač tja za kako stvar.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če sep 25, 2008 3:52 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Uvoženi avti so dostkrat boljše ohranjeni in imajo več opreme. Edini problem uvoženih avtov pri nas je, da naši hendleri radi zbijajo kilometre. V tujini poceni nabavijo z dost kilometrine, pripeljejo dol in zbijejo. Zato pa se še vedno dost ljudi boji uvoženih avtov. Jaz vidim sam to pri nas v službi.
Sam sem imel 90% uvoza, pa še bom šel po avto v tujino.

Kar se tiče servisev, če imaš dobrega mehanika, potem ni problem in se finančno vsekakor bolj splača. Potrošni material kot so zavore, olje, jermeni bi ti mogel soliden mehanik zamenjat sam. Odvisno od tega tud, kolk mu zaupaš avto.

no moj brat je kupu uvožen avto, pa ma kolega ko je mehanik na citroenu, pa mu dela servise ful pocen, pa je reku da je zlo lep in ohranjen avto glede na to da je iz tujine. vse je super, turbina suha, vse ostalo bp! čeprav je zdle naredu rajš tavelik servis pa vilce je dau obnovit, pa je dau 400eu pa ma zdj mir pa čisto vest da je avto ok.
to se splača nardit, pa veš ka maš!

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če sep 25, 2008 5:15 pm

ravno zarad zbijanja kilometrov me skrbi.čeprav mi vsi pravijo da ni važn če so zbiti,ker audi itak ne crkne kr tak.

Lol, ne gre se samo za to ali so zbiti ali ne.
Kaj če jih nekdo zbije iz 250k km na magičnih 150? Tudi slabo kontrolo nad servisi imaš, kaj je potrebno zamenjati in podobno. Verjetno je treba pri 250k še kaj drugega zamenjati kaj?
Jaz osebno bi raje kupil avto z realnimi 250k, kot z zbitimi že iz tega razloga. Itak si jih sam lahko zbiješ kasneje na recimo 150, če se boš bolj samozavestno počutil :P

Zbija se pa iz preprostega razloga. Če ponudiš sicer odlično ohranjen avto na trg s kilometrino nad 200k (ki je za avte tipa Audi kot bi mignil) je že v štartu malo zanimanja. Ljudje pač radi vidijo, da jih ima avto pol manj (čeprav kupujejo neko cestno križarko, ki ima prevoženih na leto enih 10k km, kar je seveda hec v večini primerov :roll: ). V Nemčiji pač npr. razne A6 ne kupujejo, da se bodo z njimi peljali v trgovino in nazaj.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če sep 25, 2008 7:36 pm

Ja, kontrola nad servisi je pa slaba, sploh ne moreš vedet ka je blo zamenan pa ka ni blo. To sem tud ugotovil, ko je dau preverit kaj je blo pa kaj ni blo menjan, pa se sploh ne vidi, sam tist čas se je vidu, ko je biu avto v sloveniji, pa še tist ne vse.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če sep 25, 2008 8:16 pm

Mogoče bi poskusil tukaj glede na to da kupuješ novejše vozilo

http://www.weltauto.si/

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov