Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

echelon
Nov uporabnik

SEAT LEON vs FORD FOCUS

Napisal/-a echelon Po sep 29, 2008 1:04 pm

Doma se odločamo o nakupu novega vozila.Ker pa kar je v povezavi s karakteristikami pa prednostmi in pomankljivostmi avtomobilov ni ravno naše področje, sem se odločila da mal povprašam folk ki ve kaj več o avtomobilih kot mi...:)
torej odločamo se med seat leon in ford focus- obe vozili novi, nekako diesel varjanti,leon 1.9 tdi oz focus 1.8 tdci, drugače pa seved izbira na bencinca ni omejena, je pa diesel vsekakor v prednosti v tem primeru. zanima me vaše mnenje, nasveti, izkušnje, no karkoli konstruktivnega ki bo v pomoč pri odločitvi....
hvala
:)

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Po sep 29, 2008 1:08 pm

jaz ti priporočam seat leona,mam prav tako 1,9 TDI in zaenkrat še nobenih težav z njim,potegne pa tud dobro 8)
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po sep 29, 2008 1:11 pm

Kot vedno priporočam odločitev na podlagi testne vožnje. ;)
Antiznačkar po prepričanju

echelon
Nov uporabnik

Napisal/-a echelon Po sep 29, 2008 1:18 pm

ja testna vožnja vsekakor bo, to je itak osnova, vendar mislim da s testno vožnjo, če se dejansko ne spoznaš na avtomobile ne rešiš kaj dost, ok vidiš kako avto pelje, kako potegne in kako se ga vozi to je pa to....men če odpre odspredi pa poglej motor mi pa tud nič ne pove....:)) tako da ....kar nadaljujte z nasveti....so več kot dobrodošli...

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po sep 29, 2008 1:25 pm

Boljši avto je Focus - gledano s stališča voznika. ;)

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Po sep 29, 2008 1:26 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Boljši avto je Focus - gledano s stališča voznika. ;)

kokr za katerega 8)
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po sep 29, 2008 1:48 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Boljši avto je Focus - gledano s stališča voznika. ;)

.....daj si že enkrat v "glavo" da kaj je boljše, je relativna stvar....

Tukaj je človek napisal, da nima pojma in konstruktiven odgovor je podal "Polo 78":
.....se pravi probat in se na podlagi občutkov ter samega počutja za volanom odločit, definitvno v tem primeru kupca ne zanima ali je P.D. motor ali CR in kolk ventilov ima ...

Mene Leon moti v notranjosti (obupna sredinska konzola) zunanjost bi bila pa "čista 10" če bi imel na zadnjih vratih kljuko(normalno) in če bi ugašnjeni brisalci stali v normalnem položaju...............
Dejstvo v prid focusa je, da je praktično nov, Seatovi oz(vw/audi) servisi so pa itak eni najbolje uštimanih(popidenanih) v Slo, tako da tukaj pa Leon zmaga........

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po sep 29, 2008 3:49 pm

Če še niste, res prvo v salon pa pogledat in se zment za testno vožnjo.

Drugo: kakšen je finančni limit, kaj bi radi mel od opreme. SI mal poračunaš in takoj vidiš kje si. Takole iz glave, Focus mislm da je kr cenejša izbira :D

Kar se tehnike tiče je Leon precej v prednosti če bi gledal bencinarja. Novi 1.4 tsi z 125ps in predvsem 1.8TFSI 160ps je zmaga :D dovolj moči in navora, posledično nizka poraba. Pr dizlih pa mislm da je spet 50:50.

Moje mnenje glede Seata ker poznam zadevo: zunanjost je pač stvar okusa.

Dizajn notranjosti oz sredisnke konzole je res mal smotan (sicer lahko rešiš z navigacijo-a je strošek), lepo rešitev sm videl z širokim JVC radijem :D lepo pride :D

Drugače je kr kvalitetno narejeno, čeprav mene osebno moti na pogled dost cenena plastika na vratih in tisti sredinskid el pr ročni. Kej več težko komentiram ker ne poznam bolj švoh različic (sami materiali sedežov itd...).

Veliko pomankljivost vidim predvsem v preglednosti Leona. Zelo zelo nepregleden. Zadaj majhna šipa, majhni stranski špegli, situacija je še slabša kot pr prejšnem modelu. Tudi bočni pogled ti sovoznikov sedež kr omejuje.

+ vidim v tem, da se mi zdi da so VAG zadeve kr trpežne in je kvaliteta na nivoju. Predvsem pleh je 100% v nulo..
Sem daleč od VAG fana, sam na žalost morm priznat da prvi Leon k je bil 7 let pr bajt ni povzročal problemov. Zalo presenetljivo. Tudi na splošno o novem modelu slišim bolj pohvale. Ni nekih problemov itd..

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Po sep 29, 2008 10:01 pm

Imam še en predlog Fiat Bravo 1.9JTD če dizel ali pa T-jet bencinar. Trenutno je akcija za vse modele -1500 EUR med 1 in 4 Oktobrom pe še dodatnih -500 EUR torej kar 2000EUR popusta. Sam sem gledu Bravo T-jet 120KM bi me prišu 13.500 EUR Oktobra. Drugače sem pa tut Focusa gledu, dober avto sam kmalu pride nov model....

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To sep 30, 2008 11:57 am

hladni je napisal/-a:Kot rečeno ljudje se razlikujemo in že po tem recimo, da nekoga moti, da se brisalci skrijejo za stebričke, meni osebno je to vrhunska ideja, ker se brisalci ne vidijo, zato ne razumem zakaj bi to bla negativnost.(meni lih niso pojem lepote brisalci) :lol:

..imaš Leona? Imaš, torej sedaj ko pridejo deževni in snežni dnevi, prvi uklop brisalcev.......kam "porine" vodo in sneg ter vso svinjarijo :?: Ja v motorni prostor oz. ko se zagozdi sneg pod vrh haube je od LJ-Trebnjega potrebno 2x ustavit ter to čistit, če ne se nabrere skoraj do pol šipe.....(preverjeno na alteji (isti k.)) ....pa brez zadnje kljuke (to me je že na alfi 156 zmotilo) ...so nagnali De Silvo,(in "čapac" si zbere vw audi) je 159-ka pravi biser ratala.........

Hladni, kot sem že ugotovl v drugi temi: danes ni tvoj dan.... ;)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To sep 30, 2008 1:50 pm

hladni je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:Kot rečeno ljudje se razlikujemo in že po tem recimo, da nekoga moti, da se brisalci skrijejo za stebričke, meni osebno je to vrhunska ideja, ker se brisalci ne vidijo, zato ne razumem zakaj bi to bla negativnost.(meni lih niso pojem lepote brisalci) :lol:

..imaš Leona? Imaš, torej sedaj ko pridejo deževni in snežni dnevi, prvi uklop brisalcev.......kam "porine" vodo in sneg ter vso svinjarijo :?: Ja v motorni prostor oz. ko se zagozdi sneg pod vrh haube je od LJ-Trebnjega potrebno 2x ustavit ter to čistit, če ne se nabrere skoraj do pol šipe.....(preverjeno na alteji (isti k.)) ....pa brez zadnje kljuke (to me je že na alfi 156 zmotilo) ...so nagnali De Silvo,(in "čapac" si zbere vw audi) je 159-ka pravi biser ratala.........

Hladni, kot sem že ugotovl v drugi temi: danes ni tvoj dan.... ;)

Jao izjava stoletja. Pa od kod take pobiraš jaz res ne vem. V čem je razlika med snegom in vodo...no no... ni je! In brisalci ta nežni mehki čudež narave super zdrobijo in se nikjer ne nabira. In nekateri modeli imajo tudi gretje stekla veš, pa toplota prihaja iz tistih režic kamor ti praviš da gre vsa svinjarija. Tak da tukaj neke hude logike ni. Bi pa rad videl tvoje brisalce kako bodo dvignili zamrznjen sneg zjutraj brez dodatne pomoči. Jao jao... :jao: :jao:

Kdor je pameten bo prvo ves sneg ročno dol dal preden se nekam odpelje, ne pa da potem z brisalci proba sneg dol dobit. :jao:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To sep 30, 2008 4:03 pm

Itak :lol: če si b****r pa z brislaci dol sneg daješ :lol: Ne rečm smešn zgledajo brisalci, samo imaš recimo možnost gretja prednje šipe in še posebej območja kjer so metlice :D

Itak pa pozim se brislace ponoč dvigne da ne zmarznejo na šipo. Da metlc lih ne rabš na 14dni menjat..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov