M je napisal/-a:Klinc jih nima. Po 4 letih sem ga prodal, ker ga je preveč sral.
Zgolj kot zanimivost: najbolj bizarna stvar je pa bila, ko sem se v ponedeljek zjutraj vsedel v avto, notri toliko vode, da se mi je zadaj čez sredinski grebenček pretakala. Se zamašijo cevke, po katerih voda steče na tla, nakar gre pač v kabino. Baje nisem bil prvi....
Porabo je bila pa med 7,5 - 8,5 l / 100 km, sicer pretežno mestne vožnje, ampak kljub temu po mojem mnenju občutno preveč. Premakne se pa itak nikamor...
lumpii je napisal/-a:Pri 1.0 so crkvali motorji da je kr joj.
Imeli so serijsko napako in sicer na odušniku olja, pod zračnim filtrom.
Zadeva je pozimi zmrznila in motor ni več dihal.....Posledica - čez kako leto dve je začel ropotati kot dizel.
Ene so klicali nazaj na servis, da so brezplačno izvedli poseg v motor - zvrtali so neko luknjico in dodatno speljali oddušno cev. Tisti ki pa niso bili poklicani nazaj in so redno servisirali na vw servisu so pa dobili motor nov po približno 5 letih ( med 60 in 80kkm je še vsak crknil, ki je čez zimo zunaj na minusu - pri garažiranih ni problem, ker je bil plus). Bila je njihova napaka ker niso vseh priklicali nazaj ( npr menjava lastništva...) in na rednih servisih niso preverili za napako in jo odpravili.
Toliko z moje strani. Problem je pa bil pri kolegu, ki je imel ta avto.
davorz je napisal/-a:@Brett: Kak ti pa menjalnik služi? a ti gre vedno lepo v vzratno? Pa tako kot si napisal: avto redko vidi hitrosti nad 110km/h. Moj jih skoraj čisto vsak dan na avtocesti vidi 140. Zato tudi razlika v porabi. Vendar meni, pa da resnično pazim pri porabi, mi ga pod 6 ne uspe spravit, pa je bila opravljena generalka pri menjavi mašine. ne vem..(ni to irc, informacije bodo koristne tudi avtorju teme)
LP, Davor
davorz je napisal/-a:Dobro jutro.
No pa sem se malo potrudil,da dobiš malo predstave.
Slika brez cevke za oddušek:
Pa slika kako zgleda s cevko:
Mislim da se opazi razlika. Zdej tako zgledajo mašine pred letom 98. Moj ima še dodatno plastiko gor, ki zgleda takole:
Naj te to ne zmede, če bo tako zgledala mašina. Zdaj upam da vidiš kakšna cevka mora biti. Zanimivo je to, da sem gledal po netu na autoscout24.de in skor vsi poloti, ki imajo slikane tudi motorje nimajo te cevkeVpoklic je bil zgleda res minimalen.
Za pomoč pri odločitvi še ta dva linka:
http://www.mobisux.com/forum/ubbthreads ... er=3080574
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... f87bfcfb60
Ko odpraviš te tri težavici (cevka,senzor temperature ter menjalnik) je avto nasplošno zelo dobro viziti za tako majhno kištico. No vsaj meni se zdi dober ker je to moj prvi avto.
Upam da sem ti kaj pomagal!
LP, Davor
JEREMIJA79 je napisal/-a:Dr.M3 je napisal/-a:Nepokvarljivi VW :P :P
Popolnoma neumesten komentar...![]()
.AMG. Glede 1.0 motorja ti pa povem da je prešvoh.Prehitevanje odpade in klanci ga ubijejo tako da ti svetujem da pogledaš za močnejšim,ker v vzdrževanju ni razlike.
JEREMIJA79 je napisal/-a:Dr.M3 je napisal/-a:Nepokvarljivi VW :P :P
Popolnoma neumesten komentar...![]()
.AMG. Glede 1.0 motorja ti pa povem da je prešvoh.Prehitevanje odpade in klanci ga ubijejo tako da ti svetujem da pogledaš za močnejšim,ker v vzdrževanju ni razlike.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov