ajkula je napisal/-a:sva tudi zamenjala avtomobila, in sem tudi jst ga precej vozil in dejstvo je da pri 130 na uro imam v 6. prestavi približno enako število vrtljajev kot v 5 pri puncinem. Razlika se pokaže šele pol od 160 naprej (v vrtljajih). Razlika se kaže mogoče v glasnosti. Drugače pa imam avto že več kot 2 leti in še nisem imel nobenih problemov (celo olja mi ne pije).
ajkula je napisal/-a:sva tudi zamenjala avtomobila, in sem tudi jst ga precej vozil in dejstvo je da pri 130 na uro imam v 6. prestavi približno enako število vrtljajev kot v 5 pri puncinem. Razlika se pokaže šele pol od 160 naprej (v vrtljajih). Razlika se kaže mogoče v glasnosti. Drugače pa imam avto že več kot 2 leti in še nisem imel nobenih problemov (celo olja mi ne pije).
adis
brat ima passata 96 kw (6 prestav) in ima približno enako porabo kot jst (6 prestav). Ne gre za porabo 0,5l oz. tudi malo če upoštevaš da na leto delam vsaj po 40 tisoč km, bolj gre za problem da je v sloveniji že itak malo passatov, ki bi ustrezali kriterijem, ki sem si jih postavil (1. lastnik, servisna knjižica, nezaleten, čim manj kilometrov, 96kw, vsaj 4 blazine, tempomat) in če tem dodam še 6 prestavo je potencialnih avtov na trgu še manj.
Zato ne vem al čem sploh gledat na to 6 prestavo, ker v bistvu ugotavlam da ti dejansko nč ne nuca.
speedfreak
v bistvu ne razumeš, velik, udoben, močan avto kupujem zaradi tega ker sem povprečno minimalno 2 uri na dan v njem, avto kupujem za prevozno sredstvo katerega prva lastnost naj bo varnost in udobje vse ostalo mi je postranskega pomena. Vozim pa po omejitvah (na AC 130 naštimam tempomat ) tako da se lepo udobno in varno pripeljem domov.
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov