Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

delija9
Nov uporabnik

malo pomoči prosim

Napisal/-a delija9 Po okt 20, 2008 11:07 am

no zdj je pa že skrajni čas da zamenjam svojega megana l.99, tko da, če je kdo zainteresiran nej kr pove :P

uglavnem rad bi ga zamenjal za večji automobil in seveda mlajši tam min. 2003 letnik, eventualno 2002.
- obvezno limuzina
- nikakor ne karavan ker se mi gabijo :roll:
- kilometraže naj bi blo tam max.140.000 km
- konjenica min. 120KM
- diesel/benzin....ni pomembno
- cena pa khm... :? ubistvu mam bugget 9000€(kar je res,res zgornja meja) tko da cenovni razred od 7000-8500€ (jah vem ni veliko, ampak tudi ni malo :P ) najraje bi pa tko, da dam svojega v račun in da doplačam;)

zdj pa mam ene par favoritov..like:
- alfa 166 nooooro lep auto(ampak tist 04 letnik facelift), našel na netu eno za 8800 sam je iz italije uvožen in pravi tip ja ti garantiram za vse 2 meseca garancije http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2018628 bom šu en dan pogledat mal, samo kolkr slišm ni dobrih iskušenj z uvozom iz italije..ali pač :)

- citroen C5, kar nekaj na netu, večina iz italije kolkr sm jst meu srečo s klicanjem..hehe:P ampak OK, se da dobit tud slovenski :) mi je kar kul auto

- ford mondeo, dosti izbire približno enake cene kot pri C5, mi je pa najbolj po godu 131KM diesel.

-zdj pa moj najljubši izbor mazda6 :D
ki pa je tudi med najdražjimi http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2323438 klical tega, pravi da je slovenski, servisna naj bi bila zgubljenaaa :shock: servisiran na kosmosu/cosmosu(nevem kako se napiše), če sm ga prav zastopu, pa me zanima ali kdo pozna ta servis oziroma če je sploh servis za mazdo s tem imenom :P

če pa imate kakšne druge predloge pa kar na dan z njimi :D

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Po okt 20, 2008 7:11 pm

Izgubljena? Če je bila res servisrana na A Cosmosu, imajo gotovo tam vse račune oz. podatke o servisih na dotičnem avtu. Preveri.
Alfa 166... 1A AVTO so načeloma v redu. Je moj dober kolega lani kupoval pri njih Volva S60 in so mu rekli, da lahko avto pelje komplet pregledat na AMZS( na lastne stroške seveda) in v primeru "napak pri podatkih" vrnejo ves denar. Upam, da je še tako :roll:

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Po okt 20, 2008 7:40 pm

delija9
Nov uporabnik

Napisal/-a delija9 Po okt 20, 2008 8:38 pm

Gobavc je napisal/-a:Izgubljena? Če je bila res servisrana na A Cosmosu, imajo gotovo tam vse račune oz. podatke o servisih na dotičnem avtu. Preveri.
Alfa 166... 1A AVTO so načeloma v redu. Je moj dober kolega lani kupoval pri njih Volva S60 in so mu rekli, da lahko avto pelje komplet pregledat na AMZS( na lastne stroške seveda) in v primeru "napak pri podatkih" vrnejo ves denar. Upam, da je še tako :roll:

ja tko je tip reku da je izgubljena :lol: men ni blo nič jasno, zato sm ga pa prašu kje ga je servisiru, pa če imajo tam zapise oz. podatke o servisih, pa je hladno reku ma nimam pojma :lol: tko da že sam njegov odziv me odvrača od nakupa :roll: samo vseeno bom poklical tja pa vprašal :)

moram pa it zdj en dan ko bo cajt mal v 1A AVTO, pogledat to alfo 166 pa tega volvota S40, ki ga je @Karletto prilimal :)

hvala za odgovore, Lp

audislovenija
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a audislovenija Po okt 20, 2008 8:56 pm

jest bi kupil mazdo 6 fajn avtoček lep pa še usnje tko da sploh dobra tale alfa je pa meni grda za moj ukus pa baje da crkujejo nevem

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Po okt 20, 2008 9:49 pm

Gobavc je napisal/-a:Izgubljena? Če je bila res servisrana na A Cosmosu, imajo gotovo tam vse račune oz. podatke o servisih na dotičnem avtu. Preveri.

za 1A: to je verjetno osamljen primer.....raje kupi kje drugje.....

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To okt 21, 2008 8:25 am

audislovenija je napisal/-a:tale alfa je pa meni grda za moj ukus pa baje da crkujejo nevem

Alfe so grde. Alfe crkujejo. Kupi raje avto. :roll:

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To okt 21, 2008 8:51 am

O mazdah sem veliko dobrega prebral in slišal. Predvsem lega na cesti, izdelava, zanesljivost (ena od japonske trojice, ki kraljujejo na prvih treh mestih na adac-ovi lestvici nepokvarljivosti) in motor z 100kW (kar pade še v razred od 80-100kw). Hkrati je pa meni osebno zelo všečen po zunanjosti. Mazda 6 bo tudi ena od mojih favoritinj, ko bom čez pol leta menjal avto..

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To okt 21, 2008 9:29 am

M ti si butl. Če še ne veš imajo mazde in fiati najboljše dizelske motorje na svetu. Če še ne veš VW opušča TDI in namerava narediti enake s skupnim vodom kot Alfa. Ti motorji so vsekakor naj naj.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To okt 21, 2008 10:16 am

mihaing je napisal/-a:M ti si butl. Če še ne veš imajo mazde in fiati najboljše dizelske motorje na svetu. Če še ne veš VW opušča TDI in namerava narediti enake s skupnim vodom kot Alfa. Ti motorji so vsekakor naj naj.

kot prvo...umir se s takimi izrazi
drugo pa...JTD mašine so ziher naj naj :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: malo pomoči prosim

Napisal/-a KARL ABARTH To okt 21, 2008 11:40 am

delija9 je napisal/-a:no zdj je pa že skrajni čas da zamenjam svojega megana l.99, tko da, če je kdo zainteresiran nej kr pove :P

uglavnem rad bi ga zamenjal za večji automobil in seveda mlajši tam min. 2003 letnik, eventualno 2002.

....

-zdj pa moj najljubši izbor mazda6

če pa imate kakšne druge predloge pa kar na dan z njimi :D

MAZDA 6 je odličen izbor - posebno beninski agregati so neproblematični.

Pri dizel različicah je priporočljiva (posebna) pozornost na "zgodovino" (sevisi, vzdrževanje, odpravljanje napak ... ) - pojavljale so se (večje/držje) napake.

Osebno bi pogledal še :
- v mejah "proračuna" - ŠKODA OCTAVIA - 1,9 TDI pri dizel različicah, pri bencinskih 1,8 T
- primeru, da je možno doplačilo HONDA ACCORD 2,0 bencin oz 2,2 dizel

LP

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To okt 21, 2008 11:48 am

gasperozimek

Takle mamo, ko nekgo klati prazno slamo. JTD so in bodo zakon mašine

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To okt 21, 2008 11:49 am

mihaing je napisal/-a:M ti si butl.

mihaing ti pa ne znaš brati ali pa preprosto ne razumeš sarkazma :!: sedaj si pa še enkrat preberi M-ov post pa ga poskušaj razumeti :roll:
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To okt 21, 2008 7:13 pm

mihaing je napisal/-a:M ti si butl. Če še ne veš imajo mazde in fiati najboljše dizelske motorje na svetu. Če še ne veš VW opušča TDI in namerava narediti enake s skupnim vodom kot Alfa. Ti motorji so vsekakor naj naj.

mihaing.. zgleda da ne razumeš sarkazma. Poglej v leksikonu pod S al pa pogugli malo :P

delija9
Nov uporabnik

Napisal/-a delija9 To okt 21, 2008 8:42 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
MAZDA 6 je odličen izbor - posebno beninski agregati so neproblematični.

Pri dizel različicah je priporočljiva (posebna) pozornost na "zgodovino" (sevisi, vzdrževanje, odpravljanje napak ... ) - pojavljale so se (večje/držje) napake.

LP

sm gledal na netu pa ni bencinarjev v rangu finančnih mojih zmožnostih :( osebno bi tud nekoli raje benz kot diesel :P
a mislite da bi se mi splačal uvoz iz nemčije 2,0 bencinar mazdo6? ker tuki pr nas jih ni oziroma jih folk ne prodaja :?

pa kar se tiče enih ki se kregate čez JTD, kolkr sm opazu neko debato samo se nisem poglabljal, to so po mojem mnenju poleg BMW-jevih dieslov najbolši na trgu! 8)...za bavarca pa nažalost nimam keša :cry:

Lp, hvala za komentarje!

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To okt 21, 2008 9:30 pm

mihaing je napisal/-a:M ti si butl.

Hmmm, a ni bilo včasih treba imeti vsaj 10 postov, preden si lahko nekoga zmerjal z butlom???
Ti, ti, Mihec, prvi dan na forumu, pa se že kregaš!!!
Pa takole, med nama: Mazdini diesli niso deležni samo pohval. Pot pod noge na mazda forum, pa znaš biti presenečen.

Se opravičujem avtorju za OT.

Čudno si sestavil tale izbor, se mi zdi, ker gre za karakterno povsem drugačne avtomobile.

Moj favorit je brez dvoma 166 (Jeremy Clarkson se baje strinja z mano), kar se vozne dinamike tiče je zadeva vrhunska, o motorizaciji pa itak ne bi izgubljal besed. Dodal bi še to, da je kar se servisiranja tiče finančno manj zahtevna od ostalih, saj redni servisi pri poštenem mehaniku niso dragi, poleg tega je pa Italija polna rabljenih rezervnih delov. Ne mislim, da bi vgradil rabljeno sklopko ali zavorne diske, ampak pri mehanizmu za pomik stekel ali pa motorčku brisalcev pa osebno nimam predsodkov. Ima relativno majhen prtljažnik, tudi znotraj je prijetno utesnjena.
Je pa zadeva čisto nekaj drugega kot na primer C5. Težko si predstavljam, da bi se istemu vozniku oba zdela fenomenalna.

Mondeo ima dokaj dobro lego na cesti, me je pa razočarala kakovost izdelave, oz. količina okvar. Najbrž je bil naš limona...

Mazde in C5 še nisem vozil, ne bom komentiral.

Če bi kupoval sam, bi vzel 166, pa po vsej verjetnosti bi se ozrl v Nemčijo, kjer so praviloma primerki precej bolje ohranjeni, pa realna možnost obstaja, da bodo kilometri pošteni. Pod črto bi prišlo sicer nekaj dražje, ampak po mojem vredno, če je stvar prava.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To okt 21, 2008 11:03 pm

nažalost je resnica res taka da boš v nemčiji dobil alfo vsaj 2k ceneje kot pri nas...
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr okt 22, 2008 7:14 am

delija9 je napisal/-a:sm gledal na netu pa ni bencinarjev v rangu finančnih mojih zmožnostih :( osebno bi tud nekoli raje benz kot diesel :P
a mislite da bi se mi splačal uvoz iz nemčije 2,0 bencinar mazdo6? ker tuki pr nas jih ni oziroma jih folk ne prodaja :?

delija9, poglej pod zasebna sporočila. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Sr okt 22, 2008 9:13 am

M

Na zadnji komentar ti dam prav...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr okt 22, 2008 11:45 am

mihaing je napisal/-a:M ti si butl

mihaing je napisal/-a:gasperozimek
Takle mamo, ko nekgo klati prazno slamo.

mihaing:
off: No ce te se nobeden ni opozoril na pravilnik te bom pa jaz... v nasprotnem
primeru si poisci drug forum in delaj po njihovem pravilniku ...in btw nobenih
takih nimamo
nikakor pa ni ta drugi stavek opravicilo zgornjemu.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov