mocoa2 je napisal/-a:Lep pozdrav se z moje strani...
Kot ze naslov pove se zanimam za nakup Citroen C4 Picasso (druga opcija je malo rabljeni SMAX ali pa mondeo za cca. 19.-20.000 EUR vendar se iscem kako konkretno pametno ponudbo)...
Financno nekako najbolj realna se mi zdi opcija z 1.6 VTI bencinarjem (120KM) in "srednjim" nivojem opreme CONFORT (cena dobrih 18.200 EUR oz. z metalik barvo se dodatno slabih 500EUR)... 1.6 HDI se mi zdi z 22.000 EUR enostavno predrag oz. v tem primeru bi rajsi dejansko SMAXA / mondea probal dobit.
Zanima me predvsem, ce je kaksen uporabnik na forumu, ki bi lahko malo zaupal iz izkusenj, kako se ta 1.6 bencinc obnese v praksi (ali pa stari 1,8 motor, ki ga novi VTI nadomesca) - je dovolj mocan za tak avto, navor, poraba... Nekaj sem ze tudi prebiral, da naj bi imeli precejsnje tezave z okvarami na tem novem VTI-ju oziroma, da zna bit potencialno drag za vzdrzevanje (razvit je skupaj z BMW-jem).
Opcija je tudi mali rabljen 1,6HDI, vendar sem malo skepticen do rabljenih avtomobilov trenutno (vozim uvozenega mondeota iz Nemcije pa sem imel ze kar nekaj popravil, ki se pri teh prevozenih km, ki jih stevec kaze se ne bi smeli zgodit (beri: sumim na prevrten stevec)).
Skratka sumasumarum: zanima me predvsem kako se ta motor obnese v avtu, ali zadostuje za neko normalno voznjo (konec leta dobim narascaj, tako da avto bo bolj za druzinske transporte in ne ne bo namenjen neki sportni voznji) ali je odlocno podhranjen za to tezo vozila?
Za pomoc se lepo zahvaljujem!!!
LP
border_ je napisal/-a:
Vprasanja:
1) Koliksna je realna poraba pri 1.6 HDi 110 BVM6 motorju?
2) Koliksna je realna poraba pri 2.0 HDi 150 BVM6 motorju?
airbus320 je napisal/-a:Živjo, v mesecu maju/juniju 2011 ....
airbus320 je napisal/-a:Ni panike, ti predlagam, da greš do salona, pa pejt na testno vožnjo, meni so ponujali diesela, pa sem vztrajal na bencinarju. Mogoče sem pozabil napisat oz je napisal @Maso: Na testni sem z bencincem imel gladko 9+ litrov porabe. Motila me je tudi kratka peta prestava, pri 130 je v avtu cel koncert... Ne, hvala.
Se kar strinjam z njim, bi bila fajn 6. prestava, ampak, kot sem napisal, za ta denar, dobiš kar nekaj avtomobila, pa še fajn je za vozit.
lp
Po forumu brska: Fan in 20 gostov