Katrca je napisal/-a:dober dan
možnost mam kupit omenjen model, pa me zanima na kaj naj bom pozoren? ko sem ga malo gledal, bi bilo potrebno pobarvat par karoseriskih delov, drgač je pa prav lep, saj od zunaj tako deluje. prosim pomagajte mi na kaj naj bom pozoren, če se odločim za nakup?
avto stoji od spomladi že
Te Austini rjavijo predvsem od spodaj, torej poglej pleh pod avtom, predvsem pragove, podne, okoli zadnjega mosta...
Največja hiba je hidravlika, če je na tleh, prvo povprašaj za stroške obnove. Rabljene verjetno ne boš dobil.
Kupit si boš moral kakšen komplet colskega orodja ker tam ni navadnih vijakov.
Motor je isti kot 1300 in ga komot zamenjaš (kar bi ti tudi svetoval), isti je tudi v Miniju. Če ni bilo olje menjano pravočasno je lahko problem ker imajo menjalnik in motor
ISTO olje. Obvezna bo obnova vžigalnega sistema ker je le ta pred motorjem in ga v dežju obilno zaliva.
Poglej če ima dinamo ali alternator, svetujem predelavo na alternator. Če samo obnavljaš pazi ker so imeli nekateri + na masi!!!!
Deli (gumice) za bremze znajo bit problematični, ampak ni nerešljivo.
Če se prav spomnim so gume 12 col in glede na slike jih boš moral menjat. Pa po slikah bo treba notri še na novo stapecirat.
Je pa drugače simpatičen avto za obnovo (sem imel včasih enega

)