Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

austin 1100

Napisal/-a Katrca Ne okt 26, 2008 4:43 pm

dober dan

možnost mam kupit omenjen model, pa me zanima na kaj naj bom pozoren? ko sem ga malo gledal, bi bilo potrebno pobarvat par karoseriskih delov, drgač je pa prav lep, saj od zunaj tako deluje. prosim pomagajte mi na kaj naj bom pozoren, če se odločim za nakup?

avto stoji od spomladi že

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne okt 26, 2008 5:02 pm

JA sem ga že videl na netu , samo me pa čudi zakaj folk , ko prodaja ne potegne avto ven in ga malo opere ter gume napumpa no najlažje je samo ceno nabiti pa pol čakati kupce :twisted: :-P . Videti je obnovljen samo vprašanje je kako je pa mehansko dober, nič sprobaj pa pol napiši kako se pelje.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne okt 26, 2008 9:57 pm

Težko je karkoli reči brez ogleda. V primeru, da sam nisi sposoben ocenit stanje in morebitne stroške je najbolje, da ti to opravi kakšen mojster.

V splošnem pa moraš vedet, da je tak avto najbolj primeren za kakšne krajše nedeljske izlete, krajše prevoze na srečanja starodobnikov, mogoče kakšen rally starodobnikov za vsakdanjo uporabo pa je največkrat treba naredit konkretno obnovo vsaj vitalnih delov, ki pa nikakor ni poceni.

Vsekakor je s stroškovnega vidika treba vedet, da je tak avto mogoče s sprejemljivimi stroški vzdrževat oz obnavljat zgolj z lastnim vložkom dela, časa .. predvsem pa zvrhane mere živcev in dobre volje. V primeru da slednjega ne premoreš je boljše kupit ali bolje ohranjen oz obnovljen primerek ali novejši avto.

Nekaj o avtomobilu, ko je bil še "rosno mlad"

http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... vLpt1D.pdf

LP

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: austin 1100

Napisal/-a sašo5 Po okt 27, 2008 12:52 pm

Katrca je napisal/-a:možnost mam kupit

....to da bi KUPIL :?: pa to ti mora lastnik zastonj dat in bit še vesel, ker si ga rešil kramarije, ker že prihaja čas, ko bo za razgradnjo takih starin potrebno lepo plačat(kot za salonitke, ki jih s strehe dol vržeš, ko prekrivaš....)

Je pa tako, kot je Ivan napisal: ko bi vsaj prah dol potegnil in gume napumpal.... :roll: da ga ni nič :oops: to na net dajat....

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po okt 27, 2008 1:10 pm

sašo5 je napisal/-a:
Katrca je napisal/-a:možnost mam kupit

....to da bi KUPIL :?: pa to ti mora lastnik zastonj dat in bit še vesel, ker si ga rešil kramarije, ker že prihaja čas, ko bo za razgradnjo takih starin potrebno lepo plačat(kot za salonitke, ki jih s strehe dol vržeš, ko prekrivaš....)

Je pa tako, kot je Ivan napisal: ko bi vsaj prah dol potegnil in gume napumpal.... :roll: da ga ni nič :oops: to na net dajat....

Sašo, to je oldtimer, in ne avto za vsak dan. Konec koncev avtomobil krepko presega povprečno starost večine obiskovalcev na tem forumu. Temu primerno je tudi stanje. Z mojega vidika zanimiv avtomobilček, čeprav osebno bi raje minija. Na prvi pogled ličarsko soliden avtomobil. Skrbi pa me mehanično stanje, saj zgleda da se avtomobila dolgo ni nihče niti dotaknil. Vsekakor je potrebno podrobno pogledati mehaniko v kakšnem stanju je, ter seveda če lepo ohranjen lak ne skriva preveč načete karoserije. Deli za obnovo načeloma nebi smeli biti težava, le iz Angljie bo treba kaj naročiti.

Pa dober nakup.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 27, 2008 1:13 pm

tristan01 je napisal/-a:Sašo, to je oldtimer

kdo ti pa izda certifikat za Austina(Moris, Rover?)....težka bo.....

P.S avto se mi zdi, da je neki že "packan", kar se tiče barve na levih vrati, blatniku.....

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po okt 27, 2008 1:27 pm

Pa še to - avto, ki ga je dal KA v testu, je 1300, ta pa je 1100 in ima precej bolj švoh motor. Ti motorji so bili že takrat zastareli. Če bo namenjen izključno za nedeljsko poziranje, OK, drugače ga ne priporočam. Imeli smo 1300, vsak vijak, matica itd je bil možen problem (colski sistem!), brez pravega razloga je zaribal, popraviti pa ga niso znali (pri nas - to so uspeli šele v Trstu). Je bil pa res super za hitro vožene ovinke.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po okt 27, 2008 1:28 pm

sašo5 je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:Sašo, to je oldtimer

kdo ti pa izda certifikat za Austina(Moris, Rover?)....težka bo.....

P.S avto se mi zdi, da je neki že "packan", kar se tiče barve na levih vrati, blatniku.....

Certifikat starodobnika pa dobiš v kakšnem društvo starodobnikov. Več o tem na www.starodobnik.net kjer boš našel vsa navodila in pravila kako avtomobil prijaviti kot starodobnik. Konec koncev po tvoji logiki še za mariskatero rariteto ni mogoče dobiti certifikata starodobnika.

LP Tristan01
Zadnjič spremenil tristan01, dne To okt 28, 2008 8:28 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Napisal/-a Katrca To okt 28, 2008 4:55 am

hvala za nasvete

no jaz sem imel v planu da bi mel tak avto za drugi avto, torej bi z njem naredil na leto ene 5 tisoč kilometrov, pa še to samo poleti, res pa je da moram še pogledat kako je z motorjem :oops:

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr okt 29, 2008 7:37 am

Katrca je napisal/-a:dober dan

možnost mam kupit omenjen model, pa me zanima na kaj naj bom pozoren? ko sem ga malo gledal, bi bilo potrebno pobarvat par karoseriskih delov, drgač je pa prav lep, saj od zunaj tako deluje. prosim pomagajte mi na kaj naj bom pozoren, če se odločim za nakup?

avto stoji od spomladi že

Te Austini rjavijo predvsem od spodaj, torej poglej pleh pod avtom, predvsem pragove, podne, okoli zadnjega mosta...

Največja hiba je hidravlika, če je na tleh, prvo povprašaj za stroške obnove. Rabljene verjetno ne boš dobil.

Kupit si boš moral kakšen komplet colskega orodja ker tam ni navadnih vijakov.

Motor je isti kot 1300 in ga komot zamenjaš (kar bi ti tudi svetoval), isti je tudi v Miniju. Če ni bilo olje menjano pravočasno je lahko problem ker imajo menjalnik in motor ISTO olje. Obvezna bo obnova vžigalnega sistema ker je le ta pred motorjem in ga v dežju obilno zaliva.

Poglej če ima dinamo ali alternator, svetujem predelavo na alternator. Če samo obnavljaš pazi ker so imeli nekateri + na masi!!!!

Deli (gumice) za bremze znajo bit problematični, ampak ni nerešljivo.

Če se prav spomnim so gume 12 col in glede na slike jih boš moral menjat. Pa po slikah bo treba notri še na novo stapecirat.

Je pa drugače simpatičen avto za obnovo (sem imel včasih enega ;) )

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Napisal/-a Katrca Sr okt 29, 2008 9:42 pm

če koga zanima kaj v zvezi z avtomobilom se lahko obrne na soseda, ki bo po potrebi posredoval številko prodajalca, avto je naprodaj, tako da če si ga kdo želi, naj kar pokliče, jaz imam nekaj drugega za porihtat prej, tko da tak avto si trenutno nebi mogel privoščiti

tel. št. 040/979-797

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če okt 30, 2008 7:09 am

Kolko pa je te cena tega kupa pleha ce si ga ne mores privoscit ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Napisal/-a Katrca Če okt 30, 2008 6:35 pm

cene nevem, samo so mi rekli da ne stane nevem kok :oops:

ne morem si ga privoščit, ker bi ga bilo treba kar dobro obnoviti, saj tako kot govorijo celega, kljub temu da še kar dobro izgleda

obnovit moram pa najprej katro, pol bom pa videl, če bi si kakega oldija lahko privoščil ;)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če okt 30, 2008 6:54 pm

To si nabavi - cena verjetno ni dokončna, razmeroma visoko porabo »ublaži« dejstvo,da "gre" tudi »na plin«.

V splošnem pa ; zelo markantna »zadevščina« - za tabo se bo oziralo "staro in mlado". Po slikah sodeč je odlično ohranjena, prednost pred AUSTIN-om je v tem da je zelo primitivno in preprosto »zgrajeno« vozilo. Vzdržuje ga lahko praktično vsak, dovolj je kanček avtomehaniške »žilice«.
Njena značilnost je tudi »predimenzioniranost« - podvozje bi zlahka služilo kakšnemu lažjemu tovornjaku, robustnost (pomožna šasija) je (zelo) blizu terenca.

Obstaja en sam »problem« - ko se na ta avto navadiš, je nevarnost da te »prime« klavstrofobija v KATRCI

LP
Priponke
VOLGA.jpg

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Napisal/-a Katrca Če okt 30, 2008 11:28 pm

to ne bo problem da bi me bilo v katrci strah, sem mel kot drugi avto vmes tudi bmw 318, pa sem se lepo navadil ko sem se iz enega avta vsedal v drugega, edin na sklopko se je potreba navadit :-P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov