Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Chaska
Nov uporabnik

Nakup pickupa/ kitajci?

Napisal/-a Chaska Ne nov 02, 2008 6:39 pm

Odločamo se za nakup pickupa 4x4, diesel, dvojna kabina. Oklevamo predvsem med Nissan Frontiere in Navara, čeprav sta nekako izven budgeta in bi se fino zakreditirali. Najprej je bil v planu rabljen avto, ampak smo ugotovili, da je preveč rizično. Večinoma so taki avtomobili preveč trpinčeni. Dilema je v glavnem velika.
Zdaj imamo naslednje možnosti:
-Nissan Frontier 1998, izgleda dobro ohranjen 9.000 USD od lastnika bolj ali manj vrednega zaupanja (doslej edini rabljeni, ki bi šel skozi)
-Nissan Frontier nov, osnovni model 27.000 USD (trpežnejši)
-Nissan Navara nov 29.000 USD, osnovni model (varčnejši)

Pa še cenovno mamljivi kitajci:
- Great Wall Wingle
- Grand Tiger
že od 18.000 USD z vso možno dodatno opremo ...

Avto bi bil tako za mestno vožnjo kot za zahtevnejše podvige po gorskih cestah, tako za domačo uporabo kot za firmo - prevoz materiala in delavcev.

Vem, da je tu vsaj en poznavalec kitajcev - bi lahko, prosim, dobila kak komentar?
So res ena "j***a"? Ker izgledajo prav luštni ... :?

Hvala
in lp iz J Amerike.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne nov 02, 2008 7:33 pm

Ma kakšni kitajci!!!?? To zagotovo ne more bit v redu. Nissanov ne poznam so pa sigurno precej boljša naložba od kitajcev.
Jaz ti pa itak lahko samo Forda F150 priporočam!! Preverjeno best pick up ever! ;)

Chaska
Nov uporabnik

Napisal/-a Chaska Ne nov 02, 2008 8:00 pm

Ford ne pride v poštev, kvečjemu Toyota, ki pa nam je tudi predraga.
Ja," kitajci zagotovo niso v redu" vsak reče, ampak jaz bi raje konkretnejše podatke, čeprav imam jaz tudi slab občutek. Me pa res firbec daje - kitajec z nissanovim motorjem je konec koncev kar 11-12.000 $ cenejši od Nissana, če štejemo še dodatno opremo. To pa je še za en avto :?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne nov 02, 2008 9:40 pm

Za po gorskih cestah in za prevoz delavcev ter materiala, bi jaz vzel rabljen mitsubishi L400. To je kombi z 4x4 pogonom in gre full dobr po terenu, ter ima veliko nosilnost., lahko imaš več kot 5 sedežev ali pa imaš 5 sedežev in tovorni prostor dost velik.

Od pickupov pa bi si vzel zase samo toyoto hilux.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne nov 02, 2008 9:41 pm

Chaska je napisal/-a:Ford ne pride v poštev, kvečjemu Toyota, ki pa nam je tudi predraga.
Ja," kitajci zagotovo niso v redu" vsak reče, ampak jaz bi raje konkretnejše podatke, čeprav imam jaz tudi slab občutek. Me pa res firbec daje - kitajec z nissanovim motorjem je konec koncev kar 11-12.000 $ cenejši od Nissana, če štejemo še dodatno opremo. To pa je še za en avto :?

Kitajcev z nisaanovimi motorji? Koker jaz vem imajo vsi samo 2.2 od mitsubishija. In to zelo zastarele motorje. Vsaj GWM ne pozna drugega - great wall motors.

Chaska
Nov uporabnik

Napisal/-a Chaska Ne nov 02, 2008 10:10 pm

Ja, enega so nam kazali z Nissanovim motorjem, tako je pisali pri karakteristikah, tudi s Toyotinimi so bili (baje). Potem jim ne gre verjeti, četudi gre za uradnega distributerja ...
Kombija nočemo. Mora bit tak avto, da grem jaz lahko z njim na šoping ali pa da gremo v nobel restavracijo na kosilo.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 02, 2008 10:21 pm

nebivedu je napisal/-a:Kitajcev z nisaanovimi motorji? Koker jaz vem imajo vsi samo 2.2 od mitsubishija. In to zelo zastarele motorje. Vsaj GWM ne pozna drugega - great wall motors.

Kaj pa to (tema "Kitajci")?

testdriver je napisal/-a:od nissana great wall-u je ostao model sailor(stara navara ili pick up), a ugrađuje se za kinesko tržište i sa nissanovim motorom 3.2 TD, napravili su neke preinake na maski, on se radi u tom starom dijelu kompanije di se proizvode stariji modeli safe, deer itd
.....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne nov 02, 2008 10:59 pm

Pol pa so očitno tudi nissanove motorje uporabili. Nisem vedel, jaz vem samo za 2.2 od mitsubishija.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov