Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Pe nov 21, 2008 7:58 pm

Loterija.
LP

gregorian
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Napisal/-a gregorian Pe nov 21, 2008 8:14 pm

če te prav razumem, imaš avto, ki je bil prej...ne, ne razumem.. v bistvu bi moral imet vsak avto servisno knjižico, razen starih stoenk in podobnih mašin :)
Takle mamo... :)

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So nov 22, 2008 9:30 am

Odvisno od pogojev lizinga. Nekateri kjer gre za inhouse lizing (kjer je lizignodajalec neposredno povezan z prodajalcem recimo Porsche lizing, Summit lizing itd) ponavadi vežejo lizing na orignalni servis oziroma zahtevajo od zakupnika/lizingojemalca da se redni servisi delajo samo na pooblaščeni servisni mreži.
Spet pri nekaterih drugih pa se piše samo da more lizingojemalec skrbet za avto kot dober gospodar kar pa je splošna norma. Torej če je kaj narobe z avtomobilom, zaradi izgube garancije se ni popravilo sicer garancijske napake, ko se ga vrne in ni bilo kaj vredu z servisom lahko lizingodajalec zahteva povračilo oz kazen. Oz če se ne servisira na pooblaščenih ampak pri fušarjih/doma lizingo jemalec prevzema celoten riziko.
Je pa res da vprašanje koliko se to slednje preverja sploh če se po preteku lizinga avto odkupi oz. ga v lastništvo prevzame lizingojemalec.

Je pa glede servisne knjige tako da ti na pooblaščenem, vsaj nam, vedno rečejo da ti šteplajo servisno knjigo tudi če ti pozabiš. Vprašaj na katerem servisu je avto bil, ker večina pooblaščenih servisov vodi evidenco za vsak avto kdaj je bil na servisu, če ne drugače zaradi uveljavljanja garancij ipd.

Ps. Šele sedaj sem videl da je avto iz Francije... to zna bit problem preverat... jaz nebi kupil takega avta razen če ti naredi nekdo strokoven pregled in reče da je OK. So pa francozi ponavadi v statistikah na repu narodov, ko gre za skrb za svoje avtomobile.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII So nov 22, 2008 9:37 am

da mal povem mojo zgodbo koliko pomeni VSI servisi na uradnem servisu.
sem dal popravit mb ker ja zadaj rjavelo. garancija je ze kao potekla ampak, pravi prodajalec da naj bo samo ce imam servisno postmplano (to je pomoje rekel ker taprvo je stevec pgledal ki kaze 225k km 2001l, in je mislu mulo ze nima vseh servisev postemlanih) in lejga zlomka mu pritrosim servisno kjer so vsi servisi do 220k km postemplani in se zgodovina se lahko preveri pri njih. in tako sem lepo dobu kolanco za zadnja boka in novo zadnjo havbo, kar znasa popravilo nekje 3000€. :P
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: lizing: Je servis obvezen pri lizingu ali ne?

Napisal/-a KARL ABARTH So nov 22, 2008 9:58 am

hladni je napisal/-a:Mogoče neumno vprašanje, ampak vseeno, ali je z lizingom zvezan servis avta ali ne? Namreč avto nima štemplane servisne in je iz lizinga, zdaj pa ne vem al se to da preverit v servisni mreži ali ne.Naj bi vsi, ki so iz lizinga imeli servise narejene na pooblaščencu.(konkretno francija. Prodajalec trdi, da je avto ziher na servisu bil, vidno to iz knjige pa ni, ker je prazna.
Hvala in lp. :oops:

V konkretnem primeru je rešitev - če imaš možnost - na pooblaščenem servisu pogledat v bazo podatkov.

Dostop do podatkov pa je odvisen od konkretne znamke - nekateri imajo vpogled tudi za širše EU območje (oz v tvojem primeru Francijo), drugi pač ne.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov