Sosed jo ima - letnik 2002 1.8 16v. Ima okrog 70k km in jo prodaja.
Stroški :
- velika poraba bencina ( od 8.5 naprej ),
- okvara zavornih čeljusti - močno škripanje pri zaviranju pri vzvratni vožnji - so mu odpravili na servisu,
- drage gume ( 205/60/16 ) - cca 100 EUR kos,
- okvara motornega računalnika - ni bila potrebna menjava in trenutno deluje BP
- osrednji zaslon ( on nima vgrajene kamere ) se rad "zdrsa"
Tjah... zanimivo - kolikor semjo probal vozit je ok, poskočna,... Mi je pa neverjetno nepregledna - karavanska različica: kot bi povsod nekaj štrlelo - pa sem navajen vozit večje avtomobile... Ampak verjetno se je na to treba privadit.
Mašine pa v glavnem hvalijo. Zanimivo slišat drugačno mnenje.
Saj nisem napisal da je slab avtomobil. Zdaj ko je popravil vse napake mu dela vse ok.
Sem pa malo prej govoril z njim ( ima limuzino ) in je povedal sledeče :
- baje, da so problemi z deli ( visoke cene in dolg dobavni rok ) in hkrati manjko dobrih servisov ( zdi se mi da vozi v KR )
- najmanjša poraba je bila relacijska vožnja NG - LJ in sicer 7.8l.
Vem pa, da jo prodaja ( ne potrebuje več avtomobila ker je v penziji ) že kar lep čas in je ne more prodat, kljub temu da avto izgleda kot nov. Ima pa letnik 2002 in okrog 70k km.
Je pa res da si naštel stroške. Samo če jo ima od začetka in so to edine večje težave, potem nit tako slabo.
Pred leti, uhh.., 10-15, sem imel cca. 10let starega nissan sunny-ja. Ta se mi je lepo zapisal v spomin. Samo deli so bili res dragi, ko je kaj šlo. Servis morda takrat niti ne tako, sedaj z vso to elektroniko specifično za vsak avto, pa morda res zna bit problem.
A da je tako žejen ta avto? Meni je všeč in sem hotel nabavit karav. različico, ampak se še določam.
btw: a ima kje oglas? lahko odgovoriš tudi na zas.spor.
Kaj pa vem - saj delno zato tudi sprašujem.
Ko sem imel sunny-ja so bile tudi replike drage, oz. jih je blo težko dobit - ne vem kako je s tem sedaj. Bi pa uganjeval, da ne dost drugače ker nissan ni najbolj pogosta znamka pri nas.