Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Kako se znebiti lizinga?

Napisal/-a CERES Če dec 25, 2008 3:47 pm

Primer:

Vzel si avto, ki je bil vreden okoli 15.500 e. Pologa si dal 3.100 e (lizing hiši) in mesečno odplačuješ 191 e. 191 e plačuješ že približno 14 mesecev. Doba odplačevanja je pa 72 mesecev. Po izpisku si dobil, da moraš še odplačati približno 8.000 e za avto + okoli 2.000e obresti za lizing.

Ali je možno, da avto vrneš lizing hiši po dveh letih in vzameš drug avto? Ali ta polog, ki si ga dal za prejšnji avto (3.100e) lahko prenese na drug avto (novi avto), ki ga vzameš in potem odplačuješ lizing na mesec? Ali je to možno?

Ali moraš do konca odplačat teh 8.000e + 2.000 e obresti v dobi dobrih 5 let. In šele po tem avto prodaš in kupiš novega?

Hvala za nasvete.

Lp!
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 25, 2008 4:33 pm

Nebom prav pametoval glede tega, samo ponavadi je bilo, da si moral avto odplačati+ obresti ( lahko tudi prej ) nato si lahko uzel drugega. Vedi pa, da dokler imaš lizing, avto ni tvoj in ga imaš samo v upodabi.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če dec 25, 2008 4:35 pm

Na avtohiši je bila možnost, da si prodal avto, kar je bilo lizinga se je poplačalo, ostalo pa preneslo na nov avto, če še ti je kaj ostalo v dobrem.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Če dec 25, 2008 6:24 pm

jst sem glih zdej rodal avto... in sem se s kupcom zmenu da mi da kess na roke kolkr sem cenu avto, in nato greva skup plačat kolkr je se lizinga in to pol poslejo v lj (če je poslovanica kje drugje) in traja kake 3h da oni pač zakučjo pa to kr majo. in potlej pa prepis... pa use.. najlazje je plačat pa pol use na novo spet...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 26, 2008 10:51 pm

207sport je napisal/-a:jst sem glih zdej rodal avto... in sem se s kupcom zmenu da mi da kess na roke kolkr sem cenu avto, in nato greva skup plačat kolkr je se lizinga in to pol poslejo v lj (če je poslovanica kje drugje) in traja kake 3h da oni pač zakučjo pa to kr majo. in potlej pa prepis... pa use.. najlazje je plačat pa pol use na novo spet...

Tudi to se da, samo si bil velik srečnež, da si dobil takega kupca, da je pristal na vse to, ker je zelo malo takih.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So dec 27, 2008 11:31 am

Ne rabiš dobit srečneža. More se najt kupec za avto in je to to. Če bo kupec v enkratnem znesku nakazal denar, ni nobenih problemov. Ti poplačaš lizing, koliko ga je ostalo in je to to. Kupec je plačal, koliko si cenil avto, ti pa si pač zaslužil razliko, ki je ostala po odplačitvi lizinga, kar je čist logično.
Kaj te briga nekoga, če je avto na lizing. On je plačal za avto njegovo tržno vrednost oz. kolikor si cenil avto, ti si poplačal lizing, mu dal potrdilo, da je lizing poplačan, da je lahko on avto registriral in je zadeva zaključena.

Nevem kaj delaš ti tak bum s tega lizinga. :roll:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So dec 27, 2008 12:00 pm

govorim za NLB (Nova gorica) v primeru finančnega leasinga:

v primeru predčasnega prenehanja leasinga, se obresti refundirajo (torej se odšetejejo obresti za čas do izteka leasinga), v primeru, da želiš vzet pri njih leasing za drug avtomobil, moreš prvo tega izplačat (nič jim ne smeš biti dolžan), tista razlika kaj ostane daš za polog in gre nov leasing iz nule. Tako je bilo meni rečeno ko sem 2meseca nazaj se zanimal.

Kolega je pri summitu dobil čisto drugo informacijo in ta je da lahko da stari avto not pa mu odšetejejo to kar je že odplačal pri starem leasingu od novega leasinga. (torej večja avtomatika. manj tvojih poti, časa in seveda prej se znebiš starega avta)

Uporabniški avatar
seicento 2
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a seicento 2 So dec 27, 2008 12:47 pm

jaz sem mislo pred kratkim zamenjat avto in imam lizing.
pri meni bi avtohiša sama naredila vse kar je potrebno, res pa je da bi najprej odplačala lizing kolko pa ostane pa za novega

lep pozdrav

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Ne dec 28, 2008 9:23 am

nekaj mi zdaj povejte, imaš lizing in ga želiš prej odplačat ti odplačaš preostale obroke brez obresti koliko mi je znano recimo ga imaš na 60 mesecev pa si jih 20 odplačal preostalih 40 pa samo goli obrok brez obresti???
7 gen honda civic sport

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne dec 28, 2008 10:17 am

aleshondas je napisal/-a:nekaj mi zdaj povejte, imaš lizing in ga želiš prej odplačat ti odplačaš preostale obroke brez obresti koliko mi je znano recimo ga imaš na 60 mesecev pa si jih 20 odplačal preostalih 40 pa samo goli obrok brez obresti???

to naj bi bilo res, vendar se ti s krajšo dobo preračunajo obresti- na novo se ti izračuna za nazaj lizing oz. kredit- tako da se ti za isto obdobje povečajo obresti- dostikrat se skoraj ne splača prej odplačati kredita oz. lizinga
lp

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Ne dec 28, 2008 10:27 am

Vzel novi avto na 84 mesecev, polog 6000 €.
Pozanimal sem se, če lahko prej odplačam - pri Hypo in tega lahko brez obresti, torej samo glavnica, plača pa se strošek predčasnega odplačila.
To se mi zdi dobro, tudi svetovali so mi, da naj vzamem na čimvečje obdobje lizing, da je manjši obrok, saj ga bom prej odplačal (seveda, če to vsem dopušča stanje).
Lahko pa dam avto po dveh letih nazaj (dnevno delam 450km), preračuna se doplačilo za novi avto, tega bi npr. položil, obrok ostane enak.
Tako je bilo meni rečeno, verjamem pa da je lahko kje drugače in glede na svetovno stanje, me je včasih strah, da se lahko tudi to spremeni. Žal!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Zodd in 5 gostov