Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peterl
Nov uporabnik

Nakup nove Octavie Combi business

Napisal/-a peterl So jan 17, 2009 3:47 pm

Pozdravljeni,
odločam se za nakup avtomobila (trenutni je premajhen, VW Polo). Odločal sem se med VW Touran, VW Passat karavan in Škoda Octavia kombi. Seveda sem gledal vse kot rabljena vozila.
Delam okrog 20k km letno in občasno potrebujem dovolj prostora (za 4-5 ljudi).

Situacija je taka, da vsi ki jih dobiš na avto.net ali kje drugje, uvažajo avte iz tujine (Italija, Nemčija,...). Ja, servisna je urejena, kilometri so pravi, aaaaa. Poleg tega imajo avtomobili po 120, 150, 180 k km. Če so pravi. Ob tem pa stanejo med 11 in 16 k euri.

Ker sem tak, da želim imeti neko garancijo, sem se danes odločil, da pogledam za novo Octavio z business opremo. Zadeva stane 16990 eur in je precej dobro opremljena za ta denar. Aja, 1,9 TDI, 105 KM.

Prosil bi za mnenja, ali je ta cena v redu, kakšni so ti avtomobili in mogoče hibe/dobre lastnosti.

Hvala vnaprej.

LP P.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer So jan 17, 2009 4:04 pm

Najbolje da vprašaš lastnike teh octavij na našem forumu (ga najdeš v mojem podpisu)

Lep pozdrav!
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 So jan 17, 2009 4:23 pm

Skode Busines se ne da več naročiti nove. Zato ti ostane samo kar je na zalogi. Minusov ni razen občasno glasnega motorja, ostalo je pa itak standard in v večini brez napak. Se pa avto pelje fantastično.

lp

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii So jan 17, 2009 4:39 pm

mito155 je napisal/-a:Skode Busines se ne da več naročiti nove. Zato ti ostane samo kar je na zalogi. Minusov ni razen občasno glasnega motorja, ostalo je pa itak standard in v večini brez napak. Se pa avto pelje fantastično.

lp

Pa ne Škodilaka kupovat.
Če že tolk keša daješ za avto, dodaj še malo pa raje vzemi passata karavana.
Passat Variant Confortline + Buissnis paket, 2.0 TDI 140PS , v kovinski barvi, MP3, PDC itd...te košta 26.500€. ( Drugače je 30.200€, samo šopajo s popusti sam da kupš).
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So jan 17, 2009 4:40 pm

Sem imel možnost peljati takšen avto dobrih 150km. Imel ga je brat kot nadomestno vozilo.

Edino kar me je motilo je, da je imela ta octavia navaden informacijski zaslon (tistega zelenga), bratova pa ima DOT pa še nekaj torej tistega barvnega (oz. bele barve). Ter zadnji pomik stekel ni na elektriko.

Drugače pa je avto zjutraj ko je hladen kar precej glasen, do prvega križišča se ga navadiš, pri drugem križišču ga ne slišiš skoraj nič (ker se navadiš :) ). Ker je bil avto testni primerek ti ne morem povedati nič o povprečni porabi itd., lahko samo povem da je octavia zelo prostoren avto, in ponuja veliko za svoj denar. Brat je z bencinarko v enem letu naredil okoli 40kkm pa ni imel še niti enega problema z njo, kupil pa je novo!

Upam da ti bo moje nestrokovno mnenje pomagalo, glede tehnike in ostalega se nič ne spoznam, torej ti lahko podam samo moje subjektivno mnenje (kar pa vemo da vsak razmišlja drugače).

Lep pozdrav
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii So jan 17, 2009 4:43 pm

lumpii je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a:Skode Busines se ne da več naročiti nove. Zato ti ostane samo kar je na zalogi. Minusov ni razen občasno glasnega motorja, ostalo je pa itak standard in v večini brez napak. Se pa avto pelje fantastično.

lp

Pa ne Škodilaka kupovat.
Če že tolk keša daješ za avto, dodaj še malo pa raje vzemi passata karavana.
Passat Variant Confortline + Buissnis paket, 2.0 TDI 140PS , v kovinski barvi, MP3, PDC itd...te košta 26.500€. ( Drugače je 30.200€, samo šopajo s popusti sam da kupš).

Za 22.000 pa dobiš 1.9 TDI ...
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So jan 17, 2009 4:57 pm

pejd z octavio na testno vožno, pri vožni 150km\h je bla ful glasna, ful me je razočarala(vse je nekak šumelo..).. (stara je bla pa leto dni 1.9 mašina)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So jan 17, 2009 5:14 pm

ne vem zakaj imajo nekateri tolk proti škodi, je čist soliden avto. sam imam 10 let staro, pa nimam skoraj nobenih težav z njo. najbolje da res preizkusiš pa se potem odločaš kaj bi vzel.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So jan 17, 2009 5:19 pm

haha.. kolesar. s čim primerjaš glasnost? dosti bolj tiha je kot tvoj megane.. sicer pa glasen je pri 150 enako kot pri 190 kolikor je končna, kar ni pogost pojav.

no pa, da preidem na temo. moj oče ima 102.000km z octavio 1.9 105KM. Kupil je novo 2,5 let nazaj. dejstvo je, da na avtu ni bilo nič razen rednih servisov. bom pa fer in napisal, da se je popolnoma oluščil zgornji del volana (nad airbagom), da avto pije kar precej olja že od samega začetka- naj bi bilo normalno (pribljižno 4x toliko kot moj passat 1.9TDI 130KM v originalu), da imajo sedeži sicer dober bočni oprijem toda premalo površino pod koleni, da je dno od prtljažnika (nad rezervno gumo) iz nekega tankega materiala, ki se zvije če daš težje stvari gor, da avto ob plinu do konca s prenizkimi obrati (vem da se to ne dela) zna zatrest rahlo (verjetno vztrajnik), da je motor ob zelo težki nogi kar požrešen glede na konje..

Glasnost. Ja.. Je na žalost kar dosti glasnejši kot moj 6 leta star passat. pri 150km/h nebom primerjal, ker imam 6 prestav. gre pa avto za svoje konje kar v redu in kar je najbolj pomembno: pri istih zimskih gumah 195/65/R15 ima porabo konstantno liter do liter in pol manjšo! sta pa oba karavana.
zaradi navora se ni matral niti polno naložen, je pa res, da če nisi nek dirkač in če znaš predvidevati promet lahko s tem avtom dosežeš res nenormalno nizko porabo. poleg tega ima ogromen prtljažnik, je dosti trši.
Kar se tiče motorja:; je zelo glasen v mrzlem jutru, dosti bolj kot moj ampak to izgine v parih minutah. je pa zanimivo dosti bolj prožen od 1200/o-1600/o kot moj starejši 130 konjski.. tudi zvok zunaj je precej robat, ampak vse se ti oddolži pri porabi.

Uporabniški avatar
ddean1
Novinec

Napisal/-a ddean1 So jan 17, 2009 5:26 pm

Kot naročeno, pred novim letom sem za potrebe podjetja kupil Pasat Variant 1,9 TDI ter Škodo Octavio Combi 1,9 TDI (105KM). kljub očitni razliki v ceni gre na prvi pogled za identičen avto (dokler ga ne pelješ) določena stikala in displayi so isti, motor je isti, celi zunanje mere so nekje identične. Očitna razlika nastane v vožnji. Motor je bistveno bolj odziven pri WV, prav tako je poraba za cca 0,5 l manjša. Občutek je bolj prostoren v WV pa tudi sama vožnja deluje bolj udobno. Je pa zanimivo, da ima Škoda malenkost večji prtljažnik. Preiskusi oba in se odloči ali je Pasat res boljši za 4-5k eur.
Bodi prijazen-vsakdo, ki ga srečaš, bije težak boj.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ So jan 17, 2009 5:38 pm

ddean1 kar se porabe tiče me malo čudi ampak vseeno, dober post..
res je.. očitno teh par centimetrov v širino, da občutek večje utesnjenosti v škodi. če je vredno dati 4-5k€ mora vsak sam premislit.

rini
Novinec

Napisal/-a rini So jan 17, 2009 6:50 pm

Najbolj pogost avto med ljubljanskimi taxisti je prav ta avto s tem motorjem 1.9 tdi. In to nekaj pove!

Avto je udoben, vzdržljiv, tudi z motorjem je veliko manj težav kot z 2.0 tdi.

Edina zamera je to kar so že povedali drugu - glasen motor. Zelo dober nov avto za ta denar.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone So jan 17, 2009 7:21 pm

Kako lahko ima en passat s motorjem 1.9 tdi tišji motor kot octavia z istim motorjem ? Edino, če je "kriva" izolacija" in se ga bolj sliši v kabino ?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ So jan 17, 2009 7:28 pm

izolacija in še kej je krivo. tut na AC se v škodi bolj sliši piš vetra od ogledal itd..
ampak vprašanje je če je vredno dat 5000€ več. loh bi ddean1 ocenu. sicer pa nekaj ti pa morjo dat za tak denar, če je že motor in še kej isto..

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jan 17, 2009 7:32 pm

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So jan 17, 2009 8:05 pm

Kaj mu pomaga če ni karavan.

Kokr jst njega zastopim ima v igri ali novo Octavijo oz za isti denar rabljeno zadevo..
Tako da nov passat ki je kar precej dražji, najbrš odpade. In če mene uprašaš, če nisi obremenjen z znamko, ni vreden tolk več denarja ob isti motorizaciji in podobni opremi.

BTW: glede glasnosti, za te konje se najlepš avto voz med 130-150 po AC, tako da niti ne more bit pr taki brzini moteče glasno.

rini
Novinec

Napisal/-a rini So jan 17, 2009 8:22 pm

simply je napisal/-a:Kaj pa kaj takšnega :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2488650&show=

Stanje kilometrov od 16.000 do 23.000 km. :lol: :lol:

Očino gre za službeno, testno vozilo. Že stokrat napisano, s temi vozili se dela kot svinja z mehom. Tako stranke, še posebno pa prodajalci sami.

Še zmeri ga ni čez NOV avto.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- So jan 17, 2009 8:26 pm

Jerch_ je napisal/-a:izolacija in še kej je krivo. tut na AC se v škodi bolj sliši piš vetra od ogledal itd..
ampak vprašanje je če je vredno dat 5000€ več. loh bi ddean1 ocenu. sicer pa nekaj ti pa morjo dat za tak denar, če je že motor in še kej isto..

Octavia in Passat pač nista isti avto z drugačno značko - čeprav se to vse prevečkrat zamenjuje... Octavia je narejena na osnovi in podvozju Golfa in je zato krajša (predvsem se to opazi pri prostoru za kolena zadaj) in manj prostorna od Passata! Prav tako so tudi materiali v notranjosti v Passatu vsaj za razred ali dva boljši, kot pa pri Octaviji...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So jan 17, 2009 8:37 pm

Jerch_ je napisal/-a:haha.. kolesar. s čim primerjaš glasnost? dosti bolj tiha je kot tvoj megane.. sicer pa glasen je pri 150 enako kot pri 190 kolikor je končna, kar ni pogost pojav.

lej nič nimam proti avtu, se mi dopade pa cena pa vse..
samo ne vem če je blo kj z avtom narobe, ampak polno nekih šumov, čričkov sem slišal.. (dosti več ko pri mojem, zato ne vem če je to normalno za ta avto?..)

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So jan 17, 2009 9:41 pm

@kolesar: kot si omenil, da si vozil 1leto rabljenega. Torej ne veš kako se je z avtom prej ravnalo, kakšen stil vožnje je imel lastnik, po kakšnih cestah se je vozil, ali je že bil karamboliran.. itd (eddino če poznaš lastnika in zgodovino avtomobila).

Nova octavia nima nobenih čričkov v notranjosti, in če le malo paziš da ne greš 60km/h čez ležeče policaje ter vse udarne luknje na cesti se ti črički tudi ne pojavijo. Če si hvaležen do avta, je avto hvaležen tudi do tebe.

Drugače pa tudi xyz znamka avtomobila lahko škripa po enem letu, če se z avtomobilom grdo ravna.
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 9 gostov