Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Izvoz iz slo v srbijo

Napisal/-a Badmike Ne jan 18, 2009 4:09 pm

Pozdravljeni.
Iščem po forumu ampak ne najdem, če priznam se mi niti ne da in se za to tudi opravičujem. ;)
Zanimam me naslednja stvar.
Prodajam avto ki pa ni več registriran in je odjavljen iz prometa.
Kupil pa bi ga rad kupec iz Srbije in naju zanima kaj je vse potrebno da avto spravimo k njemu dol.
Katere papirje, potek postopka itd.
Hvala že v naprej.
Make my day

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 18, 2009 4:34 pm

Ko sem sam prodal službeno vozilo hčerinski družbi v Srbijo sem na UE ( kjer niso imeli veliko pojma ) vozilo odjavil, naredil carinske tablice, plačal zavarovanje ter na meji - Obrežje naredil tranzitni papir za "čez CRO" in se peljal do Srbije.

Na meji s Srbijo pa tranzitni papir do prostora carinjenja ( Novi Sad ).

Ko sem v Novem Sadu vozilo "prijavil carini" sem ga moral odpeljati do lokalnega tehničnega strokovnjaka s pooblastilom - kot pri nas "tehnični pregledi", ki je pogledal številke šasije in motorja! Po prerekanju, ker se številke niso dobro videle ( kmalu me je napotil na uradni servis v Beograd ) sem mu dal par EURov in je zadeva stekla.

Nato sem vozilo peljal nazaj v carinsko cono - za ograjo na carinjenje.
Po 2 dnevih zaj........ sem vse skupaj poslal u k.... in pustil vozilo na carini in z njim se je naprej ukvarjalo samo hčerinsko podjetje. Kot vem, so ga dobili ven z vsemi papirji čez 8 dni!

To je uradna pot. Ker pa na občinski upravi v SLO - manjša občina, o postopku niso imeli veliko pojma verjamem, da obstaja kakšna lažja pot.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov