Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MicKY
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj, Maribor

Postopek? nakupa rabljenega avtomobila

Napisal/-a MicKY To jan 20, 2009 12:21 pm

Tako, zanima me, kako, oz. kakšen je postopek ob nakupu rabljenega avtomobila (od fizične osebe)?

Do tja, ko prinesem lastniku denar mi je jasno, naprej pa nisem popolnoma prepričan...

Kako je z zavarovanjem, registracijo in prevozom avtomobila takoj, ko ga kupim?

Mi lahko kdo prosim razjasni stvari?

Uporabniški avatar
plasi
Novinec

Kraj: Suhor

Napisal/-a plasi To jan 20, 2009 12:28 pm

Naredita prepis, lastnik avta overi prepis pri notarju ali upravni enoti (po novem lahko v avtohiši), narediš zavarovanje in greš po novo prometno. No pa prejšnjemu lastniku pošlješ kopijo zavarovalne police- če hoče :-)
Pijem Laško pivo in j... se mi za vse živo!

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 To jan 20, 2009 12:36 pm

Nobenega prepisa ne rabiš delat pa overjat! Idita do enega prodajalca avtomobiliv, naredita kupoprodajno, ti prodajalci vzamejo ponavadi 1% od cene avta, pol je najbolše it na Štajerski avtodom kjer ti tudi overijo kupoprodajno, naredijo prepis in novo prometno in to je to! Cestnina, tablice pa vse ostanejo na avtu edino za cestnino se pol zmeniš če daš prodajalcu nazaj! Pol pa še samo zavarovanje in kopijo pošleš prejšnemu lastniku!
Sicer pa je že blo tolko govora o tem da lahko tudi malo poiščeš!
Zadnjič spremenil Matjaz46, dne To jan 20, 2009 12:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 20, 2009 12:36 pm

Pri enemu dilerju ali avtohiši naj ti sestavjo pogodbo, to podpišeta oba, potem na UE overš pogodbo (stane 1,06€), greš na zavarovalnco uredit zavarovanje, skopiraš zavarovalno polico in staro prometno in jo daš lastniku, da on potem dobi nazaj razliko za cestno takso.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii To jan 20, 2009 5:29 pm

Matjaz46 je napisal/-a:Nobenega prepisa ne rabiš delat pa overjat! Idita do enega prodajalca avtomobiliv, naredita kupoprodajno, ti prodajalci vzamejo ponavadi 1% od cene avta, pol je najbolše it na Štajerski avtodom kjer ti tudi overijo kupoprodajno, naredijo prepis in novo prometno in to je to! Cestnina, tablice pa vse ostanejo na avtu edino za cestnino se pol zmeniš če daš prodajalcu nazaj! Pol pa še samo zavarovanje in kopijo pošleš prejšnemu lastniku!
Sicer pa je že blo tolko govora o tem da lahko tudi malo poiščeš!

Ej,....napisal si isto k un pred tabo....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To jan 20, 2009 6:38 pm

v Mlekarni na Ptuju ti uredijo kupoprodajno pogodbo za 10€.
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss To jan 20, 2009 7:35 pm

ban je napisal/-a:Pri enemu dilerju ali avtohiši naj ti sestavjo pogodbo, to podpišeta oba, potem na UE overš pogodbo (stane 1,06€), greš na zavarovalnco uredit zavarovanje, skopiraš zavarovalno polico in staro prometno in jo daš lastniku, da on potem dobi nazaj razliko za cestno takso.

tako se to dela ja. je na izi.
golf 3 vr6

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 To jan 20, 2009 8:49 pm

lenivec
objavaObjavljeno: 20 jan 2009 21:16 Pošlji temo:
ban je napisal:
Pri enemu dilerju ali avtohiši naj ti sestavjo pogodbo, to podpišeta oba, potem na UE overš pogodbo (stane 1,06€), greš na zavarovalnco uredit zavarovanje, skopiraš zavarovalno polico in staro prometno in jo daš lastniku, da on potem dobi nazaj razliko za cestno takso.

nerabiš na UE Wink nerabiš do dilerja. prepise in overitve se dela že na tehničnih. torej prideš nardiš prepis, nardiš tehničnega skleneš zavarovanje plačaš cestnino itd vse za enim pultom.

V ljubljani na interservisu v lj ne moreš naredit kupoprodajne pogodbe! razn če so v zadnih 20 dneh zrihtal.
Imajo overitev pogodbe ki stane okoli 4evre . Prepisa pa še ne.
tko da ko sem jaz prodaju avto sem šov do dilerja pa naredu prepis in pol šov overit in na licu mesta je še novi lastnik registreru avto kjer sem tut dubu kopijo zavarovalne police. Pa če ga prodajate vzemte kopijo overjene pogodbe ! tko mi je reku diler

LP Matjaž

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii To jan 20, 2009 9:27 pm

Matjaž87 je napisal/-a:
lenivec
objavaObjavljeno: 20 jan 2009 21:16 Pošlji temo:
ban je napisal:

nerabiš na UE Wink nerabiš do dilerja. prepise in overitve se dela že na tehničnih. torej prideš nardiš prepis, nardiš tehničnega skleneš zavarovanje plačaš cestnino itd vse za enim pultom.

V ljubljani na interservisu v lj ne moreš naredit kupoprodajne pogodbe! razn če so v zadnih 20 dneh zrihtal.
Imajo overitev pogodbe ki stane okoli 4evre . Prepisa pa še ne.
tko da ko sem jaz prodaju avto sem šov do dilerja pa naredu prepis in pol šov overit in na licu mesta je še novi lastnik registreru avto kjer sem tut dubu kopijo zavarovalne police. Pa če ga prodajate vzemte kopijo overjene pogodbe ! tko mi je reku diler

LP Matjaž

Točno tako...
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby To jan 20, 2009 10:12 pm

Malo neumno vprašanje...Greš to lahk do kateregakoli dilerja ali tistega, katero znamko avtomobila prodajaš?

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii To jan 20, 2009 10:14 pm

Caby je napisal/-a:Malo neumno vprašanje...Greš to lahk do kateregakoli dilerja ali tistega, katero znamko avtomobila prodajaš?

Greš v eno navadno avtohišo, se pravi manjši privat diler....tu e zadeva dela že za 7 eurov.
Npr porsche vzame tudi 40€ ali celo 1% vrednosti avta.....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jan 21, 2009 7:06 am

lenivec je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Pri enemu dilerju ali avtohiši naj ti sestavjo pogodbo, to podpišeta oba, potem na UE overš pogodbo (stane 1,06€), greš na zavarovalnco uredit zavarovanje, skopiraš zavarovalno polico in staro prometno in jo daš lastniku, da on potem dobi nazaj razliko za cestno takso.

nerabiš na UE ;) nerabiš do dilerja. prepise in overitve se dela že na tehničnih. torej prideš nardiš prepis, nardiš tehničnega skleneš zavarovanje plačaš cestnino itd vse za enim pultom.

Ne vem zakaj bi delu tehnični pregled ? Sej tehnični pregled se dela na vsake dve leti in ne ko prodaš/kupš avto. Al si kej druzga mislu?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr jan 21, 2009 7:16 pm

DILER naj bi bila slabšalna beseda. Zakaj jo uporabljamo? :oops:

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Sr jan 28, 2009 12:13 pm

A če jz ne poznam postopka prepisa pa tega sranja... a me lohk kej nategnejo? Kje so hakeljci? :roll:

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 Sr jan 28, 2009 1:28 pm

miha nima kaj bit..kot so ze rekli zgoraj..v neko majnso avtohiso al pa kr nekam kjer delajo prepise..ker ce bos so na porshe al kaj drugo je posteno vec k tukaj..naredis kupoprodajno pogodbo..kupec plača vse potrebno..nato se z to pogodbo odpeljes na amzzs al pa kam kjer se naredi prometna nova in zavarovanje..tehnicno po potrebi :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov