opazam da se prodaja veliko rabljenih Mazd 6 z diesel motorjem pa tudi cene se mi zdijo razmeroma ugodne. Glede na to, da nameravam letos ali v zacetku drugega leta menjat avto me zanima kako se obnese Mazdin diesel? Je cena tako nizka zaradi drazjega goriva ali razlog tici kje drugje?
Razlogov je pomoje več. Eden je sigurno ta, da je veliko dizlov, bencinarji so zelo redki. Drugi je verjetno tudi ta, da se veliko avtov uvozi iz Italije in od drugod. Vse to avtu zbija ceno. Nikakor pa to ni slab avto, še vedno npr. dosti bolje drži ceno kot npr. Mondeo, Laguna, Vectra, 407 in drugi... Iz ne-premium razreda mi na misel padeta trenutno le dva, ki ceno držita bolje: Passat in Accord.
Lani sem nekje na netu (pozabil kje) našel podatke o zanesljivosti oz. pokvarljivosti po znamkah. V spominu imam, da so bili vsi japonci zelo visoko. Nisem si mislil, da bi imela Mazda kaj več težav z dieselskimi motorji kot recimo Citroen. Ali pač? Izbira rabljenih bencinarjev je na avto.net precej slaba v glavnem pa med enimi in drugimi prevladujejo karavani.
scoop je napisal/-a:Polo78, brez zamere, ampak vseeno mislim da je 407 drazja od Mazde 6
Ni zamere itak. Malo sem preletel avto.net in ugotovil da so cene nekje iste. Je pa treba vedet, da je 407 še aktualni model, medtem ko so mazde letnik 2005 star model pa še to tisti pred faceliftom (2006-2007).
To so izjeme,... Verjamem da lahko najdes super avto, za malo dnarja,... Gledano v povprecju,... Isti letnik enega in drugega, je pa 407 rahlo drazja,... Ceprav me cudi, cemu taka razlika v cenah med karavani in sedani,...