Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

savlo
Nov uporabnik

Nakup avtomobila Q5 vs X3

Napisal/-a savlo Pe jan 23, 2009 9:08 am

Pozdravljeni,

Kupuje se manjši SUV in v ožji izbor sta prišla Audi Q5 in Bmw X3. Glede na to da je limit 45.000 morda kakšen eur čez, je na voljo iz nemčije x3 z vso oremo, 3.0 dizel ali Audi Q5 2.0 TDI (3.0 tdi je predrag 55.000 oz več) tudi z solidno opremo. Nam je bolj všeč sicer Audi, vendar nevem ali je dovolj 2.0 tdi. Sedaj sicer imamo x3 3.0d letnik 2004 in smo zelo zadovoljni (avto ima prevoženih že 260.000km in do sedaj BP). Zanima me če ima kdo morda kakšne izkušnje s katerim izmed teh avtomobilov, kaj bi vi kupili? Za x3 nas predvsem skrbi da bi hitro ostarel...

hvala

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Pe jan 23, 2009 9:17 am

Težko boš našel na tem forumu kakšnega lastnika teh vozil, predvsem pa lastnika Audi-ja Q5, ker je to čisto nov avto.

Tole ti mogoče lahko pomaga: http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... di_q5.aspx (ne vem ali so ti novinarji službeno objektivni ali ocenjujejo na podlagi subjektivnega mišljenja.)

Kot piše osnovna cena 2.0 TDI je 40.983€, z dodatno opremo, ki jo je imel testni avto, pa kar 69.370€.

Kar se mi zdi absurdno pri Audi-ju je doplačilo za: zunanja ogledala električno nastavljiva in ogrevana: 170 EUR. To seveda je kapljica v morje proti celotni ceni vozila, pa vendar :? .
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

savlo
Nov uporabnik

Napisal/-a savlo Pe jan 23, 2009 9:22 am

Cena novega je res nora....

Ravno zaradi tega bi ga uvozili iz nemčije, kjer se ga da dobiti za denarnici prijaznejšo ceno... Zanima me še tudi to, če mogoče ve kdo, ali bi se dalo audija še gaj načipati, glede na to da je menjalnik S-tronic?

Hvala

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Pe jan 23, 2009 9:34 am

q5 2.0tdi ma 9,5s do 100 (za normalno vožnjo več kot dovolj)
x3 3.0d ma 7,5 do 100

Bistveno je če se ti zdi, da sta 2s pospeška vredni recimo 10.000 eur?

Če voziš normalno je vseen drek, če ga pa velikrat pritisneš in uživaš zraven je pa drugo.

Jz bi na tvojem mestu kupil testnega Dodga Nitra (20.000km, Aut. , 2.8 dizel, navigacija, električni sedeži, ...) ostalih 25.000 eur bi pa dal v žep :). Zgleda 100x bolj impresivno kot X3 pa še nobenih sumljivih ljudi (:roll:) nism not vidu do zdj.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jan 23, 2009 9:57 am

men je full všeč honda cr-v, pa tudi milslim da se lahko primerja z bmw x3, z usnjem, veliko navigacijo, kamero za vzvratno vožnjo, mislim da jo dobiš že za 35.000€
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2058533&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2384841&show=

glede cene audija in dodatne opreme pa nebi.. (moraš doplačat sredinski naslon!)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jan 23, 2009 9:58 am

off:
@/miha\: lepo, da si popravil post a vseeno si dobil karton :!:

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe jan 23, 2009 9:59 am

/miha je napisal/-a:
Jz bi na tvojem mestu kupil testnega Dodga Nitra (20.000km, Aut. , 2.8 dizel, navigacija, električni sedeži, ...) ostalih 25.000 eur bi pa dal v žep :). Zgleda 100x bolj impresivno kot X3 pa še nobenih sumljivih ljudi (:roll:) nism not vidu do zdj.

to je pa čisto drugi rang avtomobila, sorry ,ampak človek sprašuje kaj bi med q5 in x3, sicer je meni tudi bolj všeč q5, ampak mislim,da je bmw boljša izbira, vsaj napram x5, katerega sem vozil, pa še navajen si avta če že imaš x3 + več opreme za isto ceno...jaz bi vzel x3, pa ne me narobe razumet, nisem pristaš bmwjev,sploh ne nemcev...

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Pe jan 23, 2009 10:34 am

pomoje bolše q5, ker je čist svež avto x3 je že kr neki časa na tržišču, če ti je 2.0 premal v osnovi, čipaš potem pa mislim da bi blo dovolj navora

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Pe jan 23, 2009 10:57 am

Sem se že peljal v Q5. 2.0TDI tudi pri 4ih potnikih dobro vleče, moreš pa se vseeno zavedat da to ni neki dirkalnik. Zdaj zelo prostoren, komot sedijo 3 odrasli. Več pa ne bi upal povedat. Je pač čista šminka...

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe jan 23, 2009 11:00 am

Prejšnji vikend sem imel v uporabi Audi Q5 2.0 TDI (170 KM), tako da ti lahko s prve roke podam nekaj informacij...

Vozne lastnosti so vrhunske, saj se avto nikakor ne pelje kot kakšen okoren SUV, ampak kot (povišana) A4 s štirikolesnim pogonom! Položaj za volanom je športno-limuzinski, sam občutek v notranjosti pa je premium razredu in ceni primeren...res pa je, da je dosti odvisno od izbrane (dodatne) opreme. Npr. osnovni sedeži so kot klopce in nudijo premalo bočne opore, medtem ko so opcijski športni sedeži vrhunski in vsekakor priporočam doplačilo!

2.0 TDI motor s 170 KM je za Q5 ravno pravšji (2.0 TDI motor s 140 KM, ki pride kasneje bo preslaboten za tako maso :oops: )...moči je zadosti in tudi pri višjih hitrostih (160 - 170 km/h) ostaja še zadosti zaloge moči za pospeševanje. Me je pa presenetil zvok motorja, ki je presenetljivo tih in bolj spominja na kakšnega uglajenega bencinarja, kot pa na traktorske čase pumpe-düse motorjev! 8) Edino kar sem cel vikend pogrešal je bil avtomatski menjalnik (oziroma v tem primeru S-Tronic), ki pa z 170 KM zaenkrat baje še ni dobavljiv! :? Ti pa zna biti 170 KM v Audiju vseeno premalo, če si sedaj navajen na 3.0d in dobrih 40KM več!

"Moj" avto je imel tudi nastavljivo podvozje, kjer lahko nastaviš trdoto podvozja (Avto, Comfort, Dynamic). Razlike med samimi programi vsekakor so in so tudi občutne (predvsem na pedalki za plin in servo-podpori volana, ki pri Dynamic postane ustrezno bolj odziven in neposreden) ampak vseeno se mi zdi doplačilo za to "igračo" eno bolj brezveznih...avto se brez tega ne bo peljal čisto nič slabše! ;)

/miha je napisal/-a:Jz bi na tvojem mestu kupil testnega Dodga Nitra (20.000km, Aut. , 2.8 dizel, navigacija, električni sedeži, ...) ostalih 25.000 eur bi pa dal v žep :). Zgleda 100x bolj impresivno kot X3 pa še nobenga čefurja nism not vidu do zdj.

Ne nas smejat...popolnoma neprimerljiv avto (pa naj izgleda 1000x boljše)! :roll: Da o raznih Hondah CRV (pa naj bo polno-opremljena z usnjem in navigacijo [ki sploh ne dela v SLO :roll: ] niti ne govorim...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Pe jan 23, 2009 11:05 am

Sam bi zamenjal in bi vzel Audi, če imate že zdaj X3, raje več različnih avtomobilov kupim, sprobam in nisem navezan na določeno znamko...X3 mi sploh nekako ne potegne...
Če se ne odločate med samo X3 in q5, mogoče pride v poštev kakšen Outlander 2.2.DiD - za tak denar dobiš odličen SUV z vsemi možnimi priboljški...? ;)
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Pe jan 23, 2009 11:08 am

Tattoo- je napisal/-a:
/miha je napisal/-a:Jz bi na tvojem mestu kupil testnega Dodga Nitra (20.000km, Aut. , 2.8 dizel, navigacija, električni sedeži, ...) ostalih 25.000 eur bi pa dal v žep :). Zgleda 100x bolj impresivno kot X3 pa še nobenga čefurja nism not vidu do zdj.

Ne nas smejat...popolnoma neprimerljiv avto (pa naj izgleda 1000x boljše)! :roll: Da o raznih Hondah CRV (pa naj bo polno-opremljena z usnjem in navigacijo [ki sploh ne dela v SLO :roll: ] niti ne govorim...

Nisem se dost dobro izrazil. Napisano velja, če bi JAZ kupoval SUV, ni blo mišljeno kot predlog, da ga naj kupi (čeprov zgleda tko priznam) , ker je očitno, da ni za take avte. Mene pač ne moti plastika v kabini in ne tako popolna tehnika.

Mimogrede... dodge pozna slovenijo ;)

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe jan 23, 2009 11:24 am

off: je avtor teme točno povedal kaj išče, zakaj mu smetite temo?

on: kaj pa 2.0tfsi? kolko je cena, primerljiva z 2,0tdijem?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jan 23, 2009 11:28 am

2.0 tfsi quattro stane od 43.000 naprej
cenik :arrow: http://www.audi.si/si/download/preislis ... udi_Q5.pdf

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Pe jan 23, 2009 11:30 am

Naša družina si lasti X3, 3.0dA, letnik 2004. O voznih lastnostih tega avtomobila ti verjetno nimam kaj pisat ker imaš že sam verjetno dovolj izkušenj. Sem pa imel priložnost voziti X3, 2.0dA, letnik 2008. Tudi s tem motorjem ne gre slabo, predvsem ker so kar opazno izboljšali avtomatski menjalnik, a pozor... razlika med motorjema JE bila vsekakor opazna. Ali si tudi sedaj lastiš avtomatika? Računaj, da boš že zaradi avtomatika izgubil nekaj na moči, potem pa je tu že v osnovi manj konjev. Predlagam, da greš na testno vožnjo in sam presodiš kaj tebi bolj paše. ;)
Glede zastarelosti... X3 je seveda že kar star model in tu ima Q5 vsekakor prednost. A mislim, da ne bi smel gledat na to. Če ti je oblika X3 všeč potem ne vidim nobenega problema. Če ga kupuješ v nemčiji pa ga dobavi v kakšni redki barvi (safir črna, rdeča) in boš že zaradi tega prodal brez problema. Za našega, rdečega, smo dobili že kar nekaj ponudb, ker takih v Sloveniji praktično ne vidiš.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe jan 23, 2009 12:17 pm

Sam si sicer lastim Q7, peljal sem se v X3 pa sem bil maximalno razocaran. Pri meni BMW odpade, ker proti Audiju nima za burek. Nisem pristas znamk, ampak med tema dvema ni dileme, ko se bos vsedel v Q5 bos vedel kaj kupiti.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Pe jan 23, 2009 12:18 pm

Če bi rad mel Audia, gar rajši kup v Nemčiji, ker so bistveno cenejši. 3.0tdi se začnejo že od 40.000€ dalje.

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=beldnfvhhwiq
http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... bk&asrc=fa
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vzcffjknyhfn

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jan 23, 2009 12:58 pm

8. januarja sem napisal tudi tole:

esem je napisal/-a:Q7 je krava, Q5 sploh ne. V zadnji številki nem. Autobilda (?) je Tiguan gladko premagal Q5 in X3, kljub cca 10 k € nižji ceni. Q5 ima šanse izključno v Slo, morda še kje na vzhodu.

Preberi si ta primerjalni test.
Si res prepričan, da je smiselno za sicer slabši avto dat +10 000 € samo za značko?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 23, 2009 1:05 pm

Uribobo je napisal/-a:Če bi rad mel Audia, gar rajši kup v Nemčiji, ker so bistveno cenejši.. ..

pozabi.....

P.S avto kupi pri nas, že sama "grundprajs" cena je nižja kot v Nemčiji(celo neke vrste "damping") da ne govorim še o popustih, katerega boš dobil, če si koliko toliko spreten pogajalec.....

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Pe jan 23, 2009 1:31 pm

Courage™ je napisal/-a:Sam si sicer lastim Q7, peljal sem se v X3 pa sem bil maximalno razocaran. Pri meni BMW odpade, ker proti Audiju nima za burek. Nisem pristas znamk, ampak med tema dvema ni dileme, ko se bos vsedel v Q5 bos vedel kaj kupiti.

Se ti ne zdi bolj smiselno, da bi Q7 primerjal z X5?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 5 gostov