Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Plecko
Nov uporabnik

Kraj: Žalec

Ford KA,mnenja,plusi,minusi

Napisal/-a Plecko Če jan 29, 2009 11:46 pm

Kupujem Forda Ka letnik 97-2000.Zanima me čimveč o avtomobilu,plusi,minusi,vaša mnenja o avtu,vreden nakupa?

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Pe jan 30, 2009 12:41 am

Pri nas smo ga kupili takoj, ko je prišel na trg leta '97, če se ne motim. Od takrat ga je vozil brat, potem sestra, potem jst, trenutno pa mami. Prevozili smo kakšnih 115'000 kilometrov v vseh teh letih in če me spomin ne vara, je avtoček deloval kar vzorno. Enkrat je bilo nekaj narobe s paknami na zadnjih kolesih, enkrat pa se je pokvarila ključavnica na voznikovih vratih, kakšnih drugih pretresov ni bilo.

Avto je definitivno drugačen od velike večine, ampak meni je kar simpatičen, sploh s sprednje strani ... Tudi noter je bolj "utrgan", meni je vsakič kar polepšal dan. Za vozit je res super, kolesa so potisnjena čisto v kote avtomobila, tako da se pelje kot mali gokart, hehe ... preveč varčen pa ni, pač Ford, jaz sem ga vozil z okrog 7 litri porabe na 100 km.

Verjetno nisem preveč objektiven, ker je šlo za moj prvi avto, ampak meni je bil všeč. Go for it! :D

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jan 30, 2009 8:33 am

Je bil pri hiši kakšni dve leti. Za vozit zelo prijeten avtomobilček, glede na velikost vozila ima zelo veliko medosno razdaljo, kar se pozna pri legi. Oblika sama tipično new edge design forda izpred nekaj let. Motor 1.3 je porecej povprečna žalost, kar se tiče zmogljivosti in porabe. Vsekakor za tako majhen avtomobilček opravi nalogo zadovoljivo. Dobra stran tega motrorja je, da ima verigo.

Kot so omenili že pred mano težave znajo nastopiti z zadnjimi zavorami (na našem so obloge odstopile, kolo je blokiralo in 20. decembra sem lahko sredi dvorišča razdrl zavore, da se je avto sploh premaknil). Problem zna biti tudi z motorjem in pitjem olja, zato priporočam tedensko kontrolo in dolivanje. notranjost je precej nenavadna, po svoje všečna. Sedeži glede na lego vozila povsem razočarajo. Prostora za volanom je velikosti avtomobila primerno. Paketi opreme so precej različni, večina pa je skromno opremljena, vseeno pa obstajajo tudi taki s klimo in vso elektriko.

Zunanjost je odlično prilagojena mestni rabi - beri ogromna odbijača (pri starejših modelih črna), tako da tudi pri kakšnem tesnem parkiranju ne trpi pločevina. Slaba stran tega avtomobila pa je rjavenje, saj zelo radi rjavijo okrog čepa za dolivanje goriva. Podobno se lahko zgodi pod robom, kjer se stikata odbijač in karoserija. Zato pri nakupu dobro preveri v kakšnem stanju je avtomobil. Popravilo zna biti precej velik strošek, pa tudi dela ni malo z odstranjevanjem vse plastike.

Zaradi nenavadne oblike, pa nastopi težava tudi pri menjavi prednjih žarnic, saj je prostora dovolj le za otroško roko, prav tako pa je težko zapreti pokrov, ki ščiti žarnico pred vlago.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Pe jan 30, 2009 11:09 am

Uh, rjavenje in menjavo žarnic sem pa res čisto pozabil. :D Rjavel je meni kar orenk pri čepu za dolivanje goriva ter nad prtljažnimi vrati, tako da sem enemu lokalnemu majstru plačal dobrih 100 EUR, da mi je to zrihtal. Po menjavi žarnice boš pa izgledal, kot da si se vrnil iz bitke, jst sem imel roke krvave do komolca. :lol:

Ampak vseeno, lušten avto. :D

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe jan 30, 2009 12:59 pm

dunker je napisal/-a:Uh, rjavenje in menjavo žarnic sem pa res čisto pozabil. :D Rjavel je meni kar orenk pri čepu za dolivanje goriva ter nad prtljažnimi vrati, tako da sem enemu lokalnemu majstru plačal dobrih 100 EUR, da mi je to zrihtal. Po menjavi žarnice boš pa izgledal, kot da si se vrnil iz bitke, jst sem imel roke krvave do komolca. :lol:

Ampak vseeno, lušten avto. :D

Ravno zaradi take izkušnje vozniki KA-jev menjujejo žarnice na servisu (očitno ni samo Megane takšen). Res pa je da to ni dobro početi na tistem servisu kjer vzdržuješ avtomobil, saj te mehaniki zares sovražijo.

Pred nakupom je treba res dobro preveriti v kakšnem stanju je avtomobil, da ne bo ogromnih stroškov s popravili. Načeloma pa je to dober mestni malček za tiste ki želijo izstopati z izgledom.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Pe jan 30, 2009 1:36 pm

Moj stari ata ima tega majhnega, a vseeno kar velikega glede na majhnost, Ka. :lol: Letnik mislim da je 99, ne me vzet za besedo.
Avto je kr ok, ded je zadovoljen z njim in nikoli ni imel nekih problemov. Pač redno vzdrževanje, pa je. Avto mi je kar všeč. Mislim pa da ima 1.3 mlinček, nič posebnega, pa tudi prešvoh ni, vsaj zanj. Porabo ima pa dokaj ugodno, ta je med 6-7.5 litri na sto prevoženih km. ;)

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Pe jan 30, 2009 2:04 pm

Aja, pozabil sem dodati, da je avto kupil starega 4 leta. In zdej ima 160.000 km. :D

Plecko
Nov uporabnik

Kraj: Žalec

Napisal/-a Plecko Pe jan 30, 2009 3:10 pm

Hvala vsem da ste se razpisali,ste mi zelo pomagali sem še bolj zaljubljen v avto kot sem bil :D

Govorim pa o temle KA-ju.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2559204&show=

Kaj mislite bi se splačalo tole vzeti? Če kdo tudi pozna zgodovino avta bi bil zelo vesel.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe jan 30, 2009 3:27 pm

Plecko je napisal/-a:Hvala vsem da ste se razpisali,ste mi zelo pomagali sem še bolj zaljubljen v avto kot sem bil :D

Govorim pa o temle KA-ju.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2559204&show=

Kaj mislite bi se splačalo tole vzeti? Če kdo tudi pozna zgodovino avta bi bil zelo vesel.

Za tale letnik ni poceni, oprema pa je tudi čisto basic. Odbijači niso v tovarniški barvi. Kaj pa vem. Potrebno bi ga bilo podrobno pregledat in narediti kako testno vožnjo. Pri motorju bodi pozoren na cevi od hladilnika v motor. So lahko v zelo slabem stanju. Preglej karoserijo, če se morda skriva kaj rje za robovi odbijačev....

Če je vse kot je treba pa razmisli o nakupu.

LP Tristan01
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov