Napisal/-a mišek Sr feb 04, 2009 11:32 am
Xsaro 2.0 Hdi letnik 03 (september) ima moja sestra. Zdaj ga ima 2,5 leti in naredila dobrih 30 tkm. Skupno pa tudi nima več kot 71 tkm. V tem času ni bilo nobenih problemov z njim. Nekaj ga že nekaj časa vleče v desno, ampak še nismo pogruntali kaj je. Drugače pa motor in ostala mehanika ni problemov.
Je pa z avtom tako, če se kopuje avto za očeta, bo mogoče avto malo neroden za vstopanje in istopanje. Namreč je nekak nizek za vsest, ven se pa tud težje spraviš, se moreš kar pognat ven iz sedeža. Za mlade ni problem, za malo starejše pa mogoče mal nerodno. Od tega, ko ga je sestra kupila ga je tudi prodal, ker se je bojda težko spravil v avto in iz njega. Sedaj pa tudi mama jamra kadar se vozi v njem, da je težek glede tega - ima probleme s koleni.
Avtomatska klima pri našem dela bolj tako. Tiste stopinje, ki jih nastaviš nekak ne fukcionira. Pa zdaj pozimi se nekak ne da lepo naštimat, da bi pod noge pihalo. Imaš nastavleno pod noge pa vse povsod piha v noge te pa zebe.
Senzor za dež dela kakor se mu zahoče.
Slaba osvetlitev števcev.
Slaba preglednost nazaj. Draga dimenzija gum 195-55-15. Pa zadaj se mi ne dopade, ker ima kolesa tako posedena v blatnike. Drugače pa vzmetenje za moje pojme udobno.
Drugače kar prostoren avto, prtljažnik tudi kar velik, vendar tu so malo pri pri citroenu zafrknili z zadnjo polico, ki se ne dvigne dovolj. Tudi, če hočeš na roke dvignit ne gre, ker se postrani zahakla. Ostane edina možnost, da jo ven vzameš, če ti je kaj napoti. Notranjost lepo poštimana, sedeži udobni z dobro uporo. Ročno zavoro je treba bolj močno zategnit, da prime, ker ima diske zadaj. Orginalen radijo ni boh ve kaj kvalitetnega zvoka.
Menjalnik se lepo šalta.
Motor dela brez problemov, poraba okrog 6, poleti tudi manj okrog 5,7 vendar dela bolj kratke relacije (17 km). Na splošno pa, če primerjam s prejšnim Cliotom dci 82 KM, ki ga je imela nekaj časa je zaspan motor. Mene moti, da je pod 1750 obr. čisto mrtev. V bistvu imaš dosti šaltanja, da loviš prave obrate, da ne padejo prenizko. Nad 3000 obr. pa spet ni več nekega veselja do vrtenja. Kar se pa vzdržljivosti tiče pa ne vem povedat. Veliko konjev nima, tako da s tega stališča bi mogel motor veliko zdržat.