Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

novinec18
Nov uporabnik

nakup opel corsa c

Napisal/-a novinec18 So feb 07, 2009 6:23 pm

Lep pozdrav, sem nov na forumu in kupujem avto..kaj pravite na tole corso?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2594325&show=

Zanimajo me prednosti in slabosti teh cors. A je res, da je poraba precej mala, kako je s servisi, serijske napake?, trpežnost?

Hvala

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So feb 07, 2009 7:12 pm

Jaz sem pred kratkim imel corso C, 1.7 cdti. Resnično je to fantastičen avto. Prevoženih sem imel 155.000km, prodal pa zgolj zaradi prostora.
Poraba je bila 5-6l.

Potegne ko satan.
Morda bi pogledal raje kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2533305&show=

novinec18
Nov uporabnik

Napisal/-a novinec18 So feb 07, 2009 7:17 pm

Dizla ne rabim, pa tale na oglasu je 2 leti novejša...zanimajo me točno ti motorji, zakaj je 1.4 cors tako malo? je kaj narobe z motorjem ali?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So feb 07, 2009 7:19 pm

Ne z motorji ni nič narobe, samo nova vozila so bila draga ko vrag, nekaj čez starih 3mio (redna cena), drugače pa robaba se giblje okoli 7,5 do 8l.

novinec18
Nov uporabnik

Napisal/-a novinec18 So feb 07, 2009 7:24 pm

hvala..samo poraba se mi zdi mal visoka, lastnik trdi da čez 8 ne gre, povprečno ma 7, minimalno dobrih 5.

Sportman7
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So feb 07, 2009 7:35 pm

ta corsa v prvem postu, je od uporabnika speedfreak, tako da ti bo on o tem avtu povedal največ. ;)
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So feb 07, 2009 8:05 pm

IcEm4n je napisal/-a:ta corsa v prvem postu, je od uporabnika speedfreak, tako da ti bo on o tem avtu povedal največ. ;)

Prav maš ledeni dobr spomin maš (sedi 10 :D ).

Sej sva se ze menila po telefonu s tem mladeničem drugače , ampak še za vse ostale. Avto ima toliko kilometrov kot jih piše, ne vračam jih nazaj, čeprav jih je veliko, vožen je 95% na relacije ( ce-lj ), nikoli ampak res nikoli ni bila tišana mrzla, ko je zagreta pa se vozi dinamično. poraba je taka kot je rekel novinec al kaj je že, od dobrih 5 ( 5,2 ), pri voznji po omejitvah na regionalkah, na AC žre okoli 6,5, če voziš tam nekje do 140. Če voziš 150 do 160 ( 170 ) je poraba okoli 7 ( 7.3), če voziš kokr gre pa čez 8 povprelno ne prideš pa da si ne vem kdo. Verjemite,da poznam avto v nulo tako da mi okoli porabe ne nakladat prosim. Ima športne naluknjane diske ebc in green stuff plošcice, racing zavorno oljke ( dot 5.1 ). nove zimske gume vredestein in nove letne gume te iste znamke.Servisiran je redno in kvalitetno in ima verigo, tako da velik servis ni potreben. cena ni čisto zadnja, pa prosim, da ne kličejo ljudje, ki imajo za povedat samo zakaj ima toliko kilometrov in zakaj se toliko vozim :?: , ker sem avto kupil, da se vozim z njim, ne pa da stoji na parkingu.

za predstavo, to mi ni edini avto, če bi mi bil, bi imel tam okoli 140000km že zdaj. Pač,eni se rad vozimo :D .

Če koga karkoli še zanima, naj vpraša.
Zadnjič spremenil maniaxxx, dne So feb 07, 2009 8:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Re: Poglej raje tole Astro

Napisal/-a maniaxxx So feb 07, 2009 8:07 pm

Sportman7 je napisal/-a:http://www.avtoportal.si/slo/oglas.php?id_vrsta=oa&id_avto=182

ka a pa ta avto veze tukaj?..lastnik je vprašal za mnenja okoli corse C, :evil:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Re: Poglej raje tole Astro

Napisal/-a MuRiCi So feb 07, 2009 8:13 pm

speedfreak je napisal/-a:
Sportman7 je napisal/-a:http://www.avtoportal.si/slo/oglas.php?id_vrsta=oa&id_avto=182

ka a pa ta avto veze tukaj?..lastnik je vprašal za mnenja okoli corse C, :evil:

mogoče ga sportman7 prodaja :idea:

jony
Novinec

Napisal/-a jony So feb 07, 2009 8:17 pm

pr nas imamo corso 1.4. twinport letnik 2005 cosmo plus oprema. Kaj je blo dozdej narobe, nič posebnega: pod garancijo volanska letev - serijska napaka, pa sedaj ko ima avto 55000 km so diski zviti, pa jo vozi samo mama. nv glavnem nekih težav ni. Poraba pa je tud dost nizka, povprečno 7 na kratke relacije. Na dolge relacije, pri 110 km / h približno 5.5, nad 130 pa takoj čez 7. Je pa avto kar glasen v kabini, avtomatska klima je tk, tk, čiste avtomatike ne smeš uporabljati, ker poleti hitro znori, podvozje je trdo kot hudič, tako da čutiš vsako luknjo, lega je dobra, sedeži slabi (trdi). 90 konjev čutiš le če avto tiščiš nad 5000 obratov. Menjalnik je tud trd, podvozje škripa, ko greš čez ležeče policaje (na servisu vsakič mal podmažejo, pa je dobr za nekej časa. Vozil sem 1.2 twinport (80 km), je boljša izbira (tudi manj glasen), gre kar dobr, zavarovanje nižje.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So feb 07, 2009 8:20 pm

jony je napisal/-a:pr nas imamo corso 1.4. twinport letnik 2005 cosmo plus oprema. Kaj je blo dozdej narobe, nič posebnega: pod garancijo volanska letev - serijska napaka, pa sedaj ko ima avto 55000 km so diski zviti, pa jo vozi samo mama. nv glavnem nekih težav ni. Poraba pa je tud dost nizka, povprečno 7 na kratke relacije. Na dolge relacije, pri 110 km / h približno 5.5, nad 130 pa takoj čez 7. Je pa avto kar glasen v kabini, avtomatska klima je tk, tk, čiste avtomatike ne smeš uporabljati, ker polesti hitro znori, podvozje je trdo kot hudič, tako da čutiš vsako luknjo, lega je dobra, sedeži slabi (trdi). 90 konjev čutiš le če avto tiščiš nad 5000 obratov. Menjalnik je tud trd, podvozje škripa, ko greš čez ležeče policaje (na servisu vsakič mal podmažejo, pa je dobr za nekej časa. Vozil sem 1.2 twinport (80 km), je boljša izbira (tudi manj glasen), gre kar dobr, zavarovanje nižje.

JA, podvozje škripa občasno, klima je po mojem mnenju odlična ( od vseh avtomobilov, ki jih vozim je najboljša ), motor rabi vrtljaje, nad 5000 se mu mal scufa ( no relativno :D ), diski so se men tud zvili ja, zato imam zdaj boljše, men se ne zdi trda, je fiesta naprimer dosti bolj trda,

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So feb 07, 2009 8:34 pm

Jaz sem v AŠ vozil 1.2, 75 konjsko. Lahko rečem katastrofa. Ko sem šel v Lj po AC, sem dal v 3 do podna pa ni šlo nikamor... komaj je do 130 prilezu. Imela je 60k km pa sfukana do kraja: ležaji so peli, volan neki je*al, menjalnik sfukan (težko je šlo v 1 in 3), žarnice so skozi pregorevale... ampak vemo, kako se vozi v AŠ ;)
Ne rečem, da je slab avto. Jaz sem naletel na zjebano :lol:
Lega je odlična, avto trd, pretrdi sedeži...

LP

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo So feb 07, 2009 9:13 pm

@chevy: Avtomobili iz avtošole so nekaj posebnega in so res bogi :P .

Kar se pa Corse C tiče mislim da je kar vredu avto. Mi smo imeli doma sicer 1.2, z avtom v tistemu času ko smo ga imeli mi ni bilo nič narobe, z izjemo bremz, ki pač niso bile ustvarjene za malo bolj dinamično vožjo.

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db So feb 07, 2009 9:48 pm

Mi imamo doma tudi corso 05 letnik 1.4, in zaenkrat gre brez težav, nič ne škriplje, edino res je,da je malo glasen motor pri pospeševanju. Drugače nasplošno smo zadovoljni, se vsaj nekam premakne glede na 1.2, klima pri nas dela brez težav, poraba pa tam pol mestne vožnje, pol po navadnih cestah nekje 6-6.5 litrov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov