Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Golf VI 1.4 TSI

Napisal/-a ban Po feb 23, 2009 2:33 pm

Zanimam se novo šestico, 1.4 TSI in 122 KM. Zanima me predvsem omenjeni motor, kako se kej obnese, kakšna je poraba, morebitne težave, predvsem me zanima kako se obnese na krajše relacije zarad turbine.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po feb 23, 2009 3:04 pm

Sva se ravno pred kratkim z mojim mehanikom pogovarjala, pa sem ga vprašal kako je kaj s temi turbo bencinci. Pa je rekel, ja turbina je ravno tako občutljiva - še bolj ker dosega večje temperature. Pač mrzel se malo prej segreje, drugače je pa isti šmoren. Glih tak ga moreš ahtat.
Tist, ko nekateri pravijo, če so kratke vožnje je bolje bencinar. Če je turbo, je glih tak občutljiv kot dizel. Kar se turbine tiče.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Re: Golf VI 1.4 TSI

Napisal/-a mito155 Če feb 26, 2009 10:14 pm

ban je napisal/-a:Zanimam se novo šestico, 1.4 TSI in 122 KM. Zanima me predvsem omenjeni motor, kako se kej obnese, kakšna je poraba, morebitne težave, predvsem me zanima kako se obnese na krajše relacije zarad turbine.

motor je super... potegne od 1500 obratov naprej... tam do 5000 se zavrti z lahktoo potem pa bolj počasi... :) turbo pomaga da dolge prestave postanejo živahne ... poraba? 5,8l Kr -Lj (ker se pač vsak dan vozim po Jeprci), povprečej zadnjih 4 tankov je 7,5l... je pa tukaj vse not... relacija, mestna, malce dirkanja (gre mal čez 200) .. to je to.. menjalnik je odličen, avto je v prostem teku neslišen, servo je trši kot pri petki, opreme je v serisjski dovolj... pelje se pa super... tut čez ovinke.. ;)

lp

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Golf VI 1.4 TSI

Napisal/-a Doktor Pe feb 27, 2009 7:41 am

ban je napisal/-a:Zanimam se novo šestico, 1.4 TSI in 122 KM. Zanima me predvsem omenjeni motor, kako se kej obnese, kakšna je poraba, morebitne težave, predvsem me zanima kako se obnese na krajše relacije zarad turbine.

Na krajših relacijah boš cenil prednost tega agregata, to je delovanje in nizkih obratov. Tako kot njegovo tišino v prostem teku.
Turbina je pač turbina - agreatu dobro, primerno olje, vozniku pa pamet oz osnovne pojme o delovanju turbine, pa ne bo težav.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov