Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Corsa 1.0 12V

Napisal/-a soso Po feb 23, 2009 5:39 pm

Kakšni so ti motorji v corsah? Majo kakšne napake in je treba bit na kaj fejst pozoren pri nakupu?

LP
AH NI NAM LAHKO!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po feb 23, 2009 5:53 pm

solidni, varčni, nimajo posebnih napak razen lmm, sam se lahk furaš tud ko crkne...sam švoh so.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po feb 23, 2009 6:56 pm

Mat jo ima že 11 leto sicer ima samo 75000 km in z njo ni bilo nobenih problemov razen LMM-ja ki nov Boschev košta 100€ vsaj pred enim letom je tok koštal.Varčen je pa ni odvisno od vožnje,ker glede na to kok majhen motor je zna na kratke mestne relacije pit tud 8 litrov.Zvok ima kot zamašen sesalec (3 cilindri) nima pa zobatega jermena tako da z servisi ni problemov rabiš samo oljni,zračni in kabinski filter in 3 litre olja.Končna hitrost je 155 km/h po števci pospeške ima pa kot mrtev konj.Če boš kupoval starejhši letnik bodi pozoren na rjo na skritih mestih (prva in zadnje vezna stena,zadnji koloteki) in na izpravnost amortizerjev.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Napisal/-a soso Po feb 23, 2009 7:55 pm

8 litrov??? To pa ni malo za tak motor
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Po feb 23, 2009 8:16 pm

Po 80.000 prevoženih km ti lahko iz izkušenj povem.

Zamenjal sem 1 senzor za pretok zraka in en senzor za pritisk olja, pa zadnji izpušni lonci imajo kratko življenjsko dobo......drugače pa samo redni servisi in vozi.

Ko je bil avto še original je bila poraba od 4,8 pa tja do 6,2 l/100km.

No če se boste redno v 3-4 vozili okrog je mogoče mal švoh, drugače pa je čisto dovolj.

LP
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 To feb 24, 2009 10:16 am

Trenutno še kar imam Corso letnik 1995, prevoženih 82000, sicer je 1.2i motor, 2.lastnik. Morem rečit, da je zelo zanesljiv avto, tudi poraba je dokaj nizka (sam imam zelo težko nogo, ker je motor zelo švoh za mene, kljub temu da je lahek avto, in pije ene 7 - 7,5l). Rja se pri meni še ni pojavila, saj so se dobro znašli in oblekli blatnike v plastiko, kjer bi bilo pri takšnih avtih največ problemov.

Servis je bil pa standard, kot je že zgoraj omenjeno: zračni filter, oljni filter, olje, ...
Poleg tega sem moral zamenjati še zavore in amortizerje, najbrž tudi zaradi moje vožnje.

P.S.
Za 1. avto je bila zame to super naložba. Sedaj iščem že nekaj časa nekaj drugega, pa ne vem kaj. Trenutno ciljam celo na Corso 2004 letnik ~5000€ :)

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 To feb 24, 2009 10:50 am

Corsa 1.0 12V je bila moj prvi avto, imam pa precej mešane spomine nanjo.

Če naštejem najprej pluse:
- Na relacijo sem porabo spravil tudi pod 5 litrov, res pa je, da hitrost ni smela preseči 90 km/h.
- Občutek, da je avto "neuničljiv", skratka vse poenostavljeno do konca, nobene pretirane elektronike. Avto je bil "kot tank" tudi za po kakšni gozdni cesti, po snegu je šel odlično.
- Dobra preglednost iz avta, če odštejem mrtve kote v ogledalih (ta še niso asferična).
- Naučiš se izkoriščati zavetrje in prehitevati z zaletom :lol:

Sedaj pa še minusi:
- V štirih letih 2x menjal LMM, 2x zadnji lonec, 1x srednji lonec (vsi prerjaveli).
- Slabotne zavore. Dvakrat menjal prednje diske, ker so se zvili ob zaviranju pri 130 km/h.
- Pri 120.000 km začela rožljati veriga, tam nekje so se oglasili tudi dročniki.
- Kot je že nekdo pred menoj zapisal, avto ima pospeške mrtvega konja.
- S štirimi ljudmi v avtu v Vrhniški klanec ni šlo več kot 90 km/h, o kakršnem koli pospeševanju na avtocesti bolje niti razmišljati. To ni avto za na AC.
- Če se želiš malce bolj odločno premikati, je treba motor poganjati v visoke obrate, pri tem pa poraba naraste tudi na 8 litrov.

Moje mnenje je, da je Corsa s tem motorjem dober (pri)mestni avto, pri zmerni vožnji je ugodna tudi poraba. Definitivno pa to ni avto za vožnjo po avtocesti ali potovanja. Za drugi ali tretji avto pri hiši torej da, nikakor pa ne za prvi.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Napisal/-a soso To feb 24, 2009 11:56 am

Hvala vam za odg.
Sedaj mam 1.2 corso l.93 in jo že fajn najeda rja in mam full eno ugodno varianto dobit corso l. 98 pa neke dele iz moje premontirat. Da avto ni dirkalnik vem ,po avtocesti se ne vozim z njo (zato je drugi avto), vedno sem sam v avtu in jo mam res samo za po MB-ju iz enega konca na drugega.Za 1.2 motor vem ,da je več kot odličen ( 197000 prevoženih),zato upam,da so 1.0 tudi vzdržljivi ,predvsem pa da malo porabijo

Lp
AH NI NAM LAHKO!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov