Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Emmentaler
Nov uporabnik

Peugeot\Opel

Napisal/-a Emmentaler So feb 28, 2009 10:13 am

Serbus vsem
No, kopujem avto in me zanima par stvari, sem malo v dilemi...
Kaj je bolje kupit, Vectro 1.6i 16v ali 406 ST 1.8 16V? Oba letnik 2000.
To da so francozi bol mehki mi je jasno, v glavnem me zanima kateri od omejenih majn crkuje, majn rjavi, pač, skratka, kateri nasploh bolje zdrži...
Zanima me tudi poraba pri normalni vožnji....
Kar me pa njabol zanima je pa vzdrževanje, servisi, rezerni deli....Foter mi je rekel da bi naj imeli FRA nasploh dražje dele kot GER...pač povejte...
hvala

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So feb 28, 2009 11:40 am

...js osebno bi se odločil za 406 :roll: ..pa tud če so francozi malo drazji ;) ...

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby So feb 28, 2009 12:14 pm

Najbolje bo greš sprobat oba. Sam vem da bi se odločil za vectro, ker mi je oblikovno lepša, ter še zaradi ostalih stvari. Opli pri temu letniku ne rjavijo več, tako da rjavenje pri obeh odpade in ti ne povzroča skrbi. Razen seveda ob slabem kleparjenju.

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 So feb 28, 2009 12:16 pm

moje mnenje je takšno da bi še malo pogledal za kašnim drugim vozilom !! nobeden od teh dveh ni nevem kaj !! sam trenutno vozim Peugeota nasledji avto pa skoraj 100% nebo :) pač to je samo moje mnenje ,sam se odloč

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So feb 28, 2009 12:48 pm

bk206 je napisal/-a:moje mnenje je takšno da bi še malo pogledal za kašnim drugim vozilom !! nobeden od teh dveh ni nevem kaj !! sam trenutno vozim Peugeota nasledji avto pa skoraj 100% nebo :) pač to je samo moje mnenje ,sam se odloč

Čakaj, čakaj. Če voziš avto iz podpisa, ti verjamem, da te je minilo. Ima pa peugeot več avtov z različnimi motorji in paketi opreme. Meni osebno je bila vožnja v 306 SR čista poezija. Mehko, točno, edino pregovorne težave z 1.4 motorjem so se mi začele pojavljat.
Če kupiš najslabše od neke firme,potem od tega ni veliko za pričakovat. Ali pač?
Nemec, nemec, bla bla :roll: Vsi se kvarijo. Sprijaznite se.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So feb 28, 2009 1:23 pm

Rossoner je napisal/-a:Jaz bi se odločil za OPEL.To pa zato, ker je peugeot..... :roll: ne bom zgubljal besed
Ne pravijo zastonj da je nemec nemec 8)

To bi se ti odločil na podlagi baba rekla jer je baba nešto čula :lol: .
Za razliko od tebe ne bluzim na pamet ampak govorim iz osebnih izkušenj.

Vozil sem se v Vectri l 99, pa ko primerjam z vožnjo v 406.... hehe... se moraš hecat. Misliš, da so deli za Opla zastonj? P.s. :roll: P.s. Pug je pocinkan.

http://www.autoevolution.com/carcompare ... #maintitle

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So feb 28, 2009 2:32 pm

RejmiK je napisal/-a:...js osebno bi se odločil za 406 :roll: ..pa tud če so francozi malo drazji ;) ...

Ne drži čist 100%. Določeni deli so pr GER precej dražji kot pa FRA. Določeni pa ravn obratn.

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Napisal/-a bk206 So feb 28, 2009 2:34 pm

martk je napisal/-a:
bk206 je napisal/-a:moje mnenje je takšno da bi še malo pogledal za kašnim drugim vozilom !! nobeden od teh dveh ni nevem kaj !! sam trenutno vozim Peugeota nasledji avto pa skoraj 100% nebo :) pač to je samo moje mnenje ,sam se odloč

Čakaj, čakaj. Če voziš avto iz podpisa, ti verjamem, da te je minilo. Ima pa peugeot več avtov z različnimi motorji in paketi opreme. Meni osebno je bila vožnja v 306 SR čista poezija. Mehko, točno, edino pregovorne težave z 1.4 motorjem so se mi začele pojavljat.
Če kupiš najslabše od neke firme,potem od tega ni veliko za pričakovat. Ali pač?
Nemec, nemec, bla bla :roll: Vsi se kvarijo. Sprijaznite se.
LP
Martin

jaz sem samo svoje mnenje povedu ,itak ima vsak svoje mnenje !! pač imam veliko km za sabo z različnimi avtomobili in bi jaz pogledo za kakšnim drugim avtom ! se pa itak vsak odloči kar mu je všeč in cenovno primerno ! pač tko jaz mislim :D
l.p.

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Napisal/-a bk206 So feb 28, 2009 2:36 pm

Rossoner je napisal/-a:Jaz ne govorim kar ne sam vidim. Imamo omenjeni avto v družini. Oprosti, samo kvaliteta in peugeot je neki kar ne gre skupaj..
Nemec je definitivno bolj kakovostno izdelan 8)

se podpišem pod to !! :D pa da o kakovosti servisov za peugeot sploh ne govorim !!

Uporabniški avatar
plansar
Nov uporabnik

Napisal/-a plansar So feb 28, 2009 2:54 pm

Ko sem bil še mulc smo mel doma vectro 1.8, prvi in tazadn opel pri hiši ;) Tok k je pa ta avto j... pa ne vem če lohk še kkšn, pol nasledn avto je bil 406 1.8 16v, jz osebno se bolše oz. tolk mehko še v nobenem avtu nisem pelu pa sem se z velikimi novejšimi avti že vozu...motor lahko rečem 1A, deloval 5 let brez napak samo redni servisi, pol je doživu avto totalko, sem kupu še eno isto 406ko spet je delovala brez problemov...sem mel 306ko isto delala k ura, zdej mam 205ko, uglavnem rečte kar čte Peugeot je zakon!:D Sam dons so avti itak bl kot ne vsi iste kvalitete, me pa res zanima kaj pr Peugeotu ni tolk kvalitetno kot pa pr švabu??? Kakovost servisov??? Ja sej ni sam eden v Sloveniji, če že rabiš uradnega, Peugeot Rodex Radomlje je prov zakon!

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck So feb 28, 2009 3:14 pm

pugi405 je napisal/-a:
Rossoner je napisal/-a:Jaz bi se odločil za OPEL.To pa zato, ker je peugeot..... :roll: ne bom zgubljal besed
Ne pravijo zastonj da je nemec nemec 8)

To bi se ti odločil na podlagi baba rekla jer je baba nešto čula :lol: .
Za razliko od tebe ne bluzim na pamet ampak govorim iz osebnih izkušenj.

Vozil sem se v Vectri l 99, pa ko primerjam z vožnjo v 406.... hehe... se moraš hecat. Misliš, da so deli za Opla zastonj? P.s. :roll: P.s. Pug je pocinkan.

http://www.autoevolution.com/carcompare ... #maintitle

Mimogrede , opel ima vozila pocinkana od leta 99 , sepravi Vectra B+ je pocinkana in ne rjavi.

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ So feb 28, 2009 3:41 pm

Evo moje mnenje kar se teh dveh avto tiče:
Opel: S kolegovo vectro (b, 1.6 16v) sm naredu cca. 3000 - 4000km, pa morm rečt da glih o neki hudi kvaliteti izdelave ne mormo govort (nemci pa tko naprej) (ni pa slabo), kar se delov tiče je tko tko, določeni so dragi k svina, sploh k je treba zadi bremze menat je veselje (disk z bobnom), če boš hotu avto premaknt tm računi na porabo čez 10 L, pa po 150.000 boš tanku olje pa dotoču bencin...

Peugeot: Doma smo mel do predkratkim 406 berak 1.8 16v, avto je biu pr ns od 0km pa do 330000km pa ni nikol nič zajebavov, je res da je pa treba servise delat kot je treba ne pa furat zadeve dokler ne grejo, tko tud mercedes za 100.000€ nebo delu..., poraba je pa tuki zlo fajn, pije skos isto, ga žgeš al ga šparaš in to je zakon (okol 8 - 9 L), olja ne pije

Kar se servisa tiče za peugeot so pa tko k je že en pred mano napisu na Rodexu taprav naslov ... use tko k je treba... niti ene pripombe čez njih...

jst nebom reku kerga ti priporočam, zato sm ti pa napisu izkušnje od enaga pa druzga....

P.S:
sm pa opazu da je na a.com velik folka narjenih na stro bosansko trditev : to šta švaba napravi! pa nima veze a je to kar je nemc naredu sploh avtu podobn al ne, kok je to zanesljiv, nč nima veze, sam da je nemc... sej so določeni nemci res dobri ni kej, sam haloo nemorš pa ene gajbice nemške 10let stare primerjat z 3 leta starim italjanom,francozom, skandinavcom al pa kerim drugim pa vztrajno trdit da to je zih bols ker je nemc (primer, k ga opažam na a.com)

l.p. Klemen

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So feb 28, 2009 3:51 pm

bk206 je napisal/-a:
Rossoner je napisal/-a:Jaz ne govorim kar ne sam vidim. Imamo omenjeni avto v družini. Oprosti, samo kvaliteta in peugeot je neki kar ne gre skupaj..
Nemec je definitivno bolj kakovostno izdelan 8)

se podpišem pod to !! :D pa da o kakovosti servisov za peugeot sploh ne govorim !!

Pojdi k Rodex-u in potem komentiraj. Ti imaš ene izkušnje, jaz druge. Če bi bil Pug tak shit, potem bi se jaz obrnil k drugi znamki... kupil sem še enega... naslednji bo (verjetno) spet 400-er reihe :twisted: Vozte kar hočte. Jaz vem kaj je boljše :-P

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db So feb 28, 2009 4:23 pm

Opel vectra B+, se pravi od letnika 99 dalje dvomim, da je pocinkana ker RJAVI, vem ker jo sam lastim! Mislim da so vectre pocinkane od 01 letnika, astra pa že prej, nisem ziher!
Drugače vectra B+ od letnika 99, je dober avto, udoben, prostoren,dobro opremljen avto z poceni vzdrževanjem, (veliki servis, vsi jermeni, šponari, vodna pumpa, filtri, svečke ,... dobrih 200€). Če se odločaš za vectro glej bencinara. Kar pa se rje tiče, še vedno znajo rjaveti zadnji blatniki, (pri meni se kaže prva krastica) Pri teh vectrah je zelo odvisno kakšen model dobiš, ene rjavijo fejst, ene nič, odvisno je od vsakega modela se mi zdi. Opli majo 12 let garancije proti prerjavenju, tako da če je avto redno servisiran na pooblaščenem servisu, še ta garancija velja, in se nimaš nič bat glede rje.
Glede opreme glej cd ali cdx, te so fajn opremljene, moja je cd pa ima avtomatsko klimatsko, potovalni rač.,alarm,multifunkcijski volan,.. moj še ma tempomat, je bil doplačan, cdx pa ga majo serijsko.

Sam mam 1.6 16V, pa priznam ne divjam in ne vozim tudi kot penzionist, ampak avto ne pije 10L. Jaz mam povprečno porabo 7.4l z zimskimi gumami, pa mam večino mestne vožnje. Je pa res bojše vzet 1.8 mašino, poraba je malenkost večja, je pa 1.8 dosti bolj dinamična.

O 406-ki, pa nemoren nič rečt, sicer smo v družini meli malce slabo izkušnjo z 206-ko, ampak to zdaj tu ne šteje nič.

Upam, da sem ti kaj pomagal, aja moja ma 128k prevoženih in do sedaj samo redni servisi.

Emmentaler
Nov uporabnik

Napisal/-a Emmentaler So feb 28, 2009 5:25 pm

Hvala vam vsem za odgovore, če kdo kaj še ve naj kar napiše...
Dajte lastniki 406 povedat kolk približno pride velik servis ko ti menjajo jermana in vso potrebno šaro??
p.s
nisem vedel da sploh pije kateri avto olje...ziher ni gut za mašino....
Mi je pa opet foter pravil za en iber star avtomobil kateri je šel na odpadno kuhinsko olje(friteze..)...sam mu nisem verjel...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So feb 28, 2009 5:38 pm

Emmentaler je napisal/-a:Hvala vam vsem za odgovore, če kdo kaj še ve naj kar napiše...
Dajte lastniki 406 povedat kolk približno pride velik servis ko ti menjajo jermana in vso potrebno šaro??
p.s
nisem vedel da sploh pije kateri avto olje...ziher ni gut za mašino....
Mi je pa opet foter pravil za en iber star avtomobil kateri je šel na odpadno kuhinsko olje(friteze..)...sam mu nisem verjel...

Komplet menjava jermenov, šponarjev olja, filtrov... in šaro... 350 EUR (Hdi). Z delom vred. :twisted:

LP

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 So feb 28, 2009 5:50 pm

dj pugi ne lazi.a zadnjic ko ti je ole metalo ven cez izpuh si pa jokal.zakaj jim nisi tega omenil,vsekakor nemsko rjavino kupte :D :D :D :D

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So feb 28, 2009 6:02 pm

odvisno na kaj naletiš. če je bla vectra kje slabo klepana, potem bo rjavela. če je avto ohranjen, ne bo. udobje, prostornost in kvaliteta izdelave ni čisto na nič slabšem nivoju kot pri 406-ki, koneckoncev gre za generacijsko enako stara avtomobila - konkurenta. edino v obzir vzami, da so francozi mehki ko puter, nemci (opel se mi zdi da še mal bolj) pa so dokaj trdi avtomobili, ampak se ob daljših vožnjah za slednje to izkaže kot prednost

če je olje pravo in redno delani servisi, ga ne bo popil nerazumnih količin. so pa 1.6 tastari dokaj varčni, je pa res da so mnenja tu različna (seveda, ker vsak ima drug način vožnje)

opli so pr naši hiši že kakih 15 let. vsak avto ima napake in vsak kdaj pa kdaj poheca, overall pa smo zadovoljni in verjetno bomo ostal na tej znamki, dokler nam bo tako služila.

odloči pa se na podlagi tvojih občutenj do avtomobila, torej kater ti je bolj všeč, pejdi pogledat kakšnega pa se vsedi noter, kupi pa kar boš dobil največ vrednosti za tist denar, pa naj bo opel ali pugi, lahko dobiš super avto tako enega kot drugega in ravno tako lahko dobiš sekret od opla ali od pežoja

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC So feb 28, 2009 6:10 pm

Moja izbira bi bil definitivno P406. Tudi doma imamo enega in je avto "ENA A".
Ne porabi veliko, je udoben, kar se tiče dizajna še vedno aktualen. Za ta denar se mi zdi najboljša izbira, saj je avto zmogljiv, udoben, lep in ne požrešen.
Z njim nisem imel nobenih "serijskih" problemov. Le redni servisi in potrošni material.
Za razliko od Oplov nasploh, imajo Peugeoti več "duše".

Druge argumente za P406 so ti pa navedli že moji predhodniki.

Kakorkoli, srečno vožnjo ;)

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db So feb 28, 2009 6:45 pm

odloči pa se na podlagi tvojih občutenj do avtomobila, torej kater ti je bolj všeč, pejdi pogledat kakšnega pa se vsedi noter, kupi pa kar boš dobil največ vrednosti za tist denar, pa naj bo opel ali pugi, lahko dobiš super avto tako enega kot drugega in ravno tako lahko dobiš sekret od opla ali od pežoja

Točno tako, dobro pogledat pa ne se zaletet za katerega koli se boš odločil, navsezadnje so to že skoraj 10 let stari avti.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov