Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Berti
Nov uporabnik

Rover ali citroen

Napisal/-a Berti Pe mar 06, 2009 12:02 pm

Pozdravljeni.
Razmišljam o nakupu novega (rabljenega) vozila. Izbiram med roverjem 200 in citroen xsaro. Zanima me če ima kdo izkušnje s temi avtomobili in kateri je "boljši"?

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Pe mar 06, 2009 12:50 pm

Xsara, pri Roverju znajo biti deli težavni (dobiti in po kaki ceni).

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe mar 06, 2009 12:50 pm

jaz ti svetujem citroena je bol prodajen kot rover deli cenejši pa udobje je dobro in vozne lasnosti lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Rover ali citroen

Napisal/-a Doktor Pe mar 06, 2009 12:57 pm

Berti je napisal/-a:Pozdravljeni.
Razmišljam o nakupu novega (rabljenega) vozila. Izbiram med roverjem 200 in citroen xsaro. Zanima me če ima kdo izkušnje s temi avtomobili in kateri je "boljši"?

Odvisno od ponudbe.

Osebno bi izbral oz poiskal XSARO.

LP

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe mar 06, 2009 1:11 pm

Pri hiši imam dva Roverja, tud 200-tko, prd časom smo imeli tudi Xsaro, s katero sem tud nardil kar neakj kolimetrov. Osebno mi je Rover boljši, pri Xsari je boljše to, da ima več prostora, je malenkost bolj udobna, verjetno bi jo dobil tudi z več opreme . Sicer mi je pa Rover bolj pri srcu, tud občutek za volanom je bil boljši pri Roverju.
Se pa da oba spravit z lepo vožnjo pod 7 litrov porabe, na relacije seveda.
Slika

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Pe mar 06, 2009 1:14 pm

Misim da je tu pomenbneje kak primerek najdeš kot pa znamka sama.
Prelude To Disaster

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe mar 06, 2009 1:16 pm

Xsara! Udobna, ni problematična... Je pa res, da je treba naj dober primerek vsakega...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe mar 06, 2009 1:30 pm

TriCikl je napisal/-a:Misim da je tu pomenbneje kak primerek najdeš kot pa znamka sama.

x2
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Rover ali citroen

Napisal/-a esem Pe mar 06, 2009 1:51 pm

Pozdravljen na A.comu!

Berti je napisal/-a:Pozdravljeni.

Napiši, kaj je tebi boljše oz pomembneje - vzdržljivost, zanesljivost, udobje, prostornost, občutek za volanom, občutek na volanu itd itd. In koliko star, do katere cene, kateri motor?

Sicer pa Xsara, tudi zaradi delov (in Roverjevih tesnil?)

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe mar 06, 2009 2:00 pm

V primeru morebitnih ( :?: ) okvar ti bo lažje s xsaro.

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Pe mar 06, 2009 2:06 pm

tudi sam sem izbiral med 216 ter xsaro. Sicer se mi zdi rover bolj športno naravnan,mogoče zaradi volana, podvozja, spominja tudi na MG zr ki ga dosti vidiš v rallyu.Malo je škoda ker je 1.6 motor ravno na 81kw zaradi zavarovalnice. Kako je z kosi nevem,a mislim da neboš prijetno presenečen. Kolega ga tudi ima a pravi da je kar problem z tesnili glave, ker jih rado pihne, oziroma puščajo olje.
Xsara pa moram reči je zelo udoben, ter še bolj prostoren avto.Tudi vožnja je zelo udobna.Kar se lege tiče ni ravno biser, najbolj me moti tista "aktivna" zadnja torzija.Ampak če nisi ravno rally fanatik, ti bo vseeno.Deli pa so kar poceni,ter jih je ogromno.Čene drugje je v Žireh citroen odpad.
Recimo garnitura sklopke za 130€ za mojo 1.8 16v. Če te zanima en drugkolega prodaja svojo xsaro 1.6i coupe, modre barve, zelo lepa!

Berti
Nov uporabnik

Napisal/-a Berti Pe mar 06, 2009 2:28 pm

Pred tem sem imel ford mondea, ki mu nisem imel kaj reči. Bil je 1.6. 16V, udoben, odličen za vozit in prostorn. V btistvu sem razmišljal da bi malo tudi prihranil na gorivu, ker je bil ford že malo starejši in je znal popit tud 12 l pod visokimi orati. Iščem vbistvu vse u enem: udobje, hitrost, manjšo porabo goriva ( do 8 l), prostornost ter da niso extremno dragi rezervni deli.

Berti
Nov uporabnik

Napisal/-a Berti Pe mar 06, 2009 2:34 pm

Fičfirič. Kater letnik pa je ter moč motorja?

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Pe mar 06, 2009 6:28 pm

M je napisal/-a:V primeru morebitnih ( :?: ) okvar ti bo lažje s xsaro.

Se strinjam
Avtor:
Drugače pa xsare imajo tam okol 7 litrov porabe. Tudi sam sem šel 3 xsare gledat pa me niso prepričale v nakup. Jaz sem tudi nedo0lgo nazaj iskal eno vozilo, ki bi bilo OK (do 3000 evrov), kupil sem Hondo Civic s 5 vrat imela je 116km in je bila zelo varčna glede na te KM. Porabila je okoli 7 litrov. Po 1 mesecu nisem bil več happy s Hondo in sem raje šel na cenejši avto Accent l.98-modelno leto 99. Sem veliko bolj zadovoljen s Accenotm, morda zaradi pol manj kilometrov in, ker je bila od starega fotra, ki ej bil prvi lastnik in opravljeni vsi servisni intervali. Na avtu so bile nove gume, glavni servis narejen, menjane zadnje zavore v glavnem lahko se brezskrbi vozim do 200.000km. Trenutno samo 115000km.
No za iskanje vozila sem porabil ogromna časa, imel sem tudi precejšne stroške z gorivom in na koncu je moj stari avto (swift) bil že tako zmahan, da nebi naredil niti 500km. Žal ap bo Accent imel podobne posledice, ko bo že pri 150.000km povsem zmahan (jaz imam avto za vozit in NIKAKOR ne za gledat)
Če imaš pa še kakšno vprašanje pa samo vprašaj.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: void in 11 gostov