Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pajdek
Nov uporabnik

Nakup Opel Zafire ali Vectre

Napisal/-a pajdek Po mar 09, 2009 9:18 am

Ogledana sta torej Opel Zafira in Vectra letnika 2007 naprej
Bilokakšno mnenje izkušnje z vozili dobrodošle.
hvala
Zadnjič spremenil pajdek, dne Sr mar 11, 2009 2:20 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr mar 11, 2009 7:58 am

Če ti stoji v garaži, nič.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr mar 11, 2009 12:50 pm

mt ma doma zafiro 1.9 CDTI l.2005 (tanova oblika) in dela brez problemov! zdej mislm da ma neki čez 80000km pa ni blo še nobenih izrednih servisov edin enkrat je bla ena tovarniška napaka na elektronki ampak nč hujšga...je bil v garanciji in so zrihtal zadevo! tut sam sm jo pelu večkrat in se super pelje je tut dost placa sicer je bl za 5 ljudi ampak maš pa tut za 7(iz prlažnika potegneš sedeže vn)...predvsem je dobra za daljše fure k je dost udobna pa furaš komot 160km/h ne da bi kej ropotal al pa da bi se mašina matrala! max gre pa okol 190km/h (po števcu mjčkn čez) za porabo pa ne vem...ampak pomoje je pod 7l!

vectre pa ne poznam oz nimam izkušenj

če te še kej zanima praši :D

LP

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Sr mar 11, 2009 1:26 pm

Zafira doma že od 2006.
Do zdaj brez napak (razen alternator, ki je bil zamenjan v garanciskem roku) .
To gledaš novejšo (facelift)?
Dizl ali bencin?
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr mar 11, 2009 2:04 pm

Imamo že več let doma Zafiro (2.0 DTI 03') in pa Vectro (2.2 DTI 04'). Čez Zafiro nimam kaj za rečt, zelo prostorna, dosti močna, udobna vožnja, nobenih problemov z mašino v zadnjih 3 letih kar jo imamo, delani samo redni servisi.
Vectra je pa malo druga pesem...sicer se tudi odlično vozi, je full udobna in velika, ampak se pa nonstop pojavljajo problemi, kot npr.pokanje podvozja, mašina kar izgubi moč in crkne, čez par minut pa spet normalno dela...zaenkrat še za nobeno od napak ni ratal ugotovit vzroka.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

pajdek
Nov uporabnik

Napisal/-a pajdek Sr mar 11, 2009 2:20 pm

gledam novejšo oziroma nekaj v tem smislu
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2535479&show=

Vrjetn bo padla zafira kr mi je tudi bolj všeč 8)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Sr mar 11, 2009 5:59 pm

lepa je ta pa vidm da je od Sawala! naša je bla tut tm kupljena...sam cena mi je pa nenormalno nizka glede nato da je nov avto :D a so tok pocen zdej al kwa??? vem da je recesija ampak mi smo dal okol 20000 za novo takrt!

pomoje bolš zafira...ti ne bo žal!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr mar 11, 2009 6:54 pm

Cena je taka, ker je to (skoraj) osnovna oprema in osnovni motor (1.6 16V s 115 konji), ki pa ni lih preveč pameten za v Zafiro (že v Astri ne, pa je lažja...).

Pomoje je 1.9 CDTI (120KM ali 150KM, drugače je v ponudbi tudi 100KM) še najboljša izbira, tako v Zafiri kot tud Vectri.
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr mar 11, 2009 7:18 pm

Za zmerno vožnjo je 1.6 čisto dovolj, razen če večino časa voziš polno naložen (potniki in prtljaga), preverjeno. Normalno pa da ne pričakuj nekih hudih pospeškov. :)
Nameni več pozornosti ohranjenosti in opremi, kot konjenici ...samo da ima več kot 100 konjev pa si na konju :)

Uspešen nakup želim

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Sr mar 11, 2009 7:27 pm

no mi mamo 1.9 CDTI 100KM pa je čist uredu...zdej če si pa res zahtevn glede tega pol pa glej raj mal močnejše :D ampak mislm da je tut 116KM dovolj!

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr mar 11, 2009 7:42 pm

doma imamo zafiro 1.8 16V.vozi se večinoma fotr.škoda ker nima 6 brzine za po AC.večrat se nas 6 ali 7 pelja z malo prtljage na kak izlet in je kazu povprečno porabo 8-8,5 l/100km, kar je za 1600 kil težek avto zelo mala poraba (seveda, če fotr fura-men tega ne rata oz. je okol pol litra večja poraba).
sediš pa visoko, zelo pregledno,všeč mi je, ker potovalni računalnik se pri porabi skoraj da ne zmoti, če daš klop naprej, se lahko 1,8 metra visok človek lepo uleže.in za moje pojme ima čisto dovolj HP, za normalno vožnjo.kljub velikosti, je v kabini avta tišina-motor komaj slišiš.lastimo si jo od avgusta lani (novo) in do se daj že ima okoli 7 k km, pa še nobenga problema

velik minus gre k temu da za 2 kW padeš v najvišji razred zavarvanja (100-130)
Lep pozdrav :)

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr mar 11, 2009 7:53 pm

Doma imamo tudi zafiro, ki je pa tudi dizel 100 km. Če že misliš vzet zafiro, raje ne gledat bencinarja ker imajo res mal preveč hudo porabo, glede na dizla. Posebi na avtocesti, kjer zafira ni najbolje aerodinamična, poraba močno poskoči. Pri dizlu je že dovolj imeti 100 km, motor dobesedno med 2000 in 3000 obrati nenormalno dober potegne za tako težak avto, nad 3 tisoč se pa zgubi vso to veselje. Ampak se rešiš z prestavljanjem kjer spet prideš v to območje in motor kljub temu da je v višji prestavi, boljše potegne, kot da ga teraš v obrate. Se pa zelo lepo da prehitevat in je prav užitek z njim se voziti po starih cestah, pa lega je odlična. Edino po mestu se močno pozna teža avta, edini minus je to da je treba učasih močneje pritiskat na pedalo za zavoro kot pri ''navadnem'' avtu.
Glede bencinarjev, jih majo povno na nizozemskem (mislim na Zafiro) pa sem opazil da dosti težje pridobijo na hitrosti, kot pri našem.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Sr mar 11, 2009 8:59 pm

Scorp84 je napisal/-a:Doma imamo tudi zafiro, ki je pa tudi dizel 100 km. Če že misliš vzet zafiro, raje ne gledat bencinarja ker imajo res mal preveč hudo porabo, glede na dizla. Posebi na avtocesti, kjer zafira ni najbolje aerodinamična, poraba močno poskoči. Pri dizlu je že dovolj imeti 100 km, motor dobesedno med 2000 in 3000 obrati nenormalno dober potegne za tako težak avto, nad 3 tisoč se pa zgubi vso to veselje. Ampak se rešiš z prestavljanjem kjer spet prideš v to območje in motor kljub temu da je v višji prestavi, boljše potegne, kot da ga teraš v obrate. Se pa zelo lepo da prehitevat in je prav užitek z njim se voziti po starih cestah, pa lega je odlična. Edino po mestu se močno pozna teža avta, edini minus je to da je treba učasih močneje pritiskat na pedalo za zavoro kot pri ''navadnem'' avtu.
Glede bencinarjev, jih majo povno na nizozemskem (mislim na Zafiro) pa sem opazil da dosti težje pridobijo na hitrosti, kot pri našem.

se strinjam...:D

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr mar 11, 2009 10:42 pm

jst se glih ne strinjam.se naša zafira vozi še dokaj kratke relacije, ki so pod 9 litrov (1.8 16V).če se normaln voziš,je poraba zelo ekonomična glede na velikost. na AC je poraba za litr do litr pa pol manjša.to predvsem govorim glede na velikost avta in na težo (1600kg).s fotrom sma sprobala, če jo držiš med 110 in 120, kuri okoli 7,5-8litra (pa prosim brez neumestnih komentarjev, da blefiram)

maš navadne karavane ali celo limuzine, ki majo približno enako konjev, pa majo tako porabo, a teža je manjša (zato pa se ne strinjam z zgornjo izjavo, da je bencinar požrešn)

seveda, če si bolj agresivne narave in pogosta prehitevanja itd, potegne za sabo vlk večjo porabo. zafira je mišljena kot družinski avto za normalno vožnjo, ki ima dober pregled na cesto.
Lep pozdrav :)

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če mar 12, 2009 7:58 am

myster je napisal/-a:velik minus gre k temu da za 2 kW padeš v najvišji razred zavarvanja (100-130)

100-130 kw ni najvišji razred zavarovanja...

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Če mar 12, 2009 8:19 am

Mi imamo doma zafiro 1.9cdti 120km, 6prestav, letnik 2008. Za enkrat nobenih problemov, ima pa okrog 20kkm. Poraba je okrog 8l, ker se vozi večinoma na kratke relacije, na avtocesti pade na dobrih 6l. Motor je pod 2000 obrati precej zaspan.Drugače pa super avto za vozit, tud tista dva sedeža v prtljažniku sta uporabna. Definitivno dober nakup.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po mar 16, 2009 7:42 pm

myster: Oprosti, ampak glede porabe se nekako ne morem strinjati. Če gledaš na potovalni računalnik boš ugotovil na drugih temah da se tega ne drži. Naša zafira ima porabo že 8l po avtocesti, pa je dizel in to pri 120 kmh. Računalnik se je krepko motil in to sem ga testiral na dolgi relaciji ki je bila čez 3000 km in večina vožnje je bila ponoči ko skoraj nobenga ni bilo cesti. Tako da so bile skoraj idealne razmere.
Na svojem drugem avtu imam bencinarja, pa je razlika po stari cesti kjer se voziš 90 in avtocesti 130, razlika tudi v 3 litrih. Pa sam sem imel skoz bencinarja in vsakemu je tako poskakovala poraba, pa nisem nek divjak na cesti. Vse te porabe mi je uspelo izmeriti, ker večkrat grem na dolge vožnje in sem tudi dostikrat bil presenečen nad porabo.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po mar 16, 2009 7:52 pm

120km/h, dizl pa 8 litrov porabe.... tuki neki ni vredu. Al z avtom ni neki vredu al pa s tvojim načinom vožnje...
Slika

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To mar 17, 2009 9:34 am

Vožnja po avtocesti konstantno 140-150 sem imel povprečje 7 l (3 v avtu)
Relacija MB-Trojane 2x zaporedoma.
Zafira 1.9 120KM
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če mar 19, 2009 10:06 pm

Z mojim oz. našim načinom vožnje kot sem zgoraj opisal ni nič narobe vsaj pri 120 ne vem kako bi bilo. Kolikor se spomnim so tudi na hrvaškem avtomagazinu ugotovili visoko porabo na avtocesti (so imeli tudi nad 8l), kljub temu da je potovalni računalnik drugače kaže. Z avtom drugače nič ni narobe, ker normalna mestna vožnja je tudi okoli 8l do 8,5.
Enkrat sem šel v italijo, računalnik je pokazal da imam še tolk in tolk benza (tudi kazaljka je kazalo da je dovolj), ker se mi ni dalo takoj iti na črpalko, sem reku da ga bo dosti še za nazaj. Nisem niti prišel do tistega mesta ko se mi je lučka prižgala, pridem v mesto, pa že utripa da nafte skoraj ni. Potovalni računalnik se je zmotil kar skoraj za 50 km. Pa ni bil edini, tudi moj pa še marsikater drug avto ki sem ga vozil se je lepo po dolgi vožnji kar na lepem premislil in izpisal da je manj goriva. Sem pa opazil da pri našem oplu in moji bivši corsi, kazaljka za benz ne kaže točno. Recimo da imaš tank na polovici, bo kazal da je 3/4 poln in naenkrat si presenečen da skoči na polovico. Bolj natančo noče, mogoče so pri novejših to spremenili.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost