Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

TechNation
Nov uporabnik

Renault Clio 2008 - Na poloznice

Napisal/-a TechNation Sr mar 11, 2009 12:38 am

Pozdravljeni

Imam vprašanje kako je z nakupom avtomobila na poloznice?Na avto.net sem zasledil to:

Financiranje na položnice z do 20% pologa in odplačilno dobo do 60 mesecev
HITRO & ENOSTAVNO

Avto stane 8.900€ , Sedaj pa recimo, da jaz dam pologa 2000€ in vzamem na 60 mesecev, koliko bi me znašal mesečni strošek, če mogoče kdo ve?Hvala

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Sr mar 11, 2009 12:48 am

čist enostavna formula :)

8.900€ - 2.000€ = 6.900€
6.900€ :60=115€

se prau če maš brez obresti pol te bo avto prišel 115€ / 1 mesec..

TechNation
Nov uporabnik

Napisal/-a TechNation Sr mar 11, 2009 12:50 am

Nisem cisto 100% ali so obresti ali ne, nikjer ne pise nic o tem :roll: vrjetno bo najboljse, da poklicem kar tja ter vprasam :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr mar 11, 2009 1:57 am

TechNation - pozdravljen na forumu! :D

Ko jim boš telefoniral, jih vprašaj še, kako je z zavarovanjem kredita in avta - npr če je kasko obvezen in za koliko časa ter če pri tem nudijo kakšne popuste. Ne pozabi vprašat, kako je z obrestmi - je njihova obr. mera fiksna ali ne in če ne, od česa je odvisna in kako jo spreminjajo. Seveda vprašaj tudi, če je avto gotovo takoj tvoj (konkretno nate napisan na občini oz v prometni in ne samo na kakšnem njihovem papirju/pogodbi!) ali gre za nekakšen lizing. Če je to drugo, se pozanimaj, kakšna firma je - v smislu, koliko možnosti je, da gre v stečaj (še posebno zaradi krize - kdaj to namerno naredijo zaradi kakšnih upnikov). V primeru stečaja bi znali bit hudi problemi glede lastništva oz tvojega finančnega in kakšnega drugega (radio, eventuelen styling, popravila itd) vložka. Lahko bi celo bil ob avto brez kakršnegakoli povračila tvojih že plačanih sredstev.

Sicer pa - katera firma to sploh je? Napiši sem link od oglasa. Je namreč dosti nategatorjev, kar je pri položnicah bistveno težje, a vseeno možno.

Pa srećno roko...

TechNation
Nov uporabnik

Napisal/-a TechNation Sr mar 11, 2009 2:10 am

Hvala esem :)

Bom danes zjutraj poklical, da vidim kako in kaj :)

Se link do oglasa: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2266465&show=
Prodajalec: http://www.trgoabc.si/

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr mar 11, 2009 5:42 am

Malo sem pogledal in se mi to zdi vprašljiv nakup.
Ni nov, ne piše km, slikan moker (kdaj ga takega slikajo, da zakrijejo kakšne lise na barvi ali poškodbe od toče, ni pa nujno) - in tudi - obstajajo novi Clioti za več kot 1000 € manj. Poglej še malo ostale. In pri vseh bi verjetno dobil še dodaten popust, pri tem verjetno manj zaradi položnic. Predrago in vprašljivo (rabljen)!

In še to - dodaš kakšnega tisočaka ali malo več in dobiš boljši avto - npr Kio Ceed z močnejšim motorjem in 7-letno garancijo (a ga moraš servisirat stalno (kao 7 let) pri pooblaščencih, kar stane - ampak to je morda manj kot enkrat letno).
Razmisli, kaj bi res hotel in prej še malo preglej ostalo ponudbo.

Skratka - ne zaleti se, vzemi si čas.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Sr mar 11, 2009 7:22 am

V oglasu piše na veliko NOVO VOZILO. Sicer pa za ta denar cliota tudi pogledat ni treba. Kar se pa nakupa na položnice tiče je ponavadi zelo zelo neugoden. Preveri za foro kakšen je obrok, ker najbrž še koga zanima.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr mar 11, 2009 8:23 am

ne pozabi, da te položnice predstavljajo leasing

labello20
Nov uporabnik

Napisal/-a labello20 Sr mar 11, 2009 8:25 am

mislom da tu ni obresti.drgač pa za 200e več je moja mami dobila extreme opremo(avt.klima,usnjeni dodatki,.....)

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Sr mar 11, 2009 9:21 am

esem je napisal/-a:Malo sem pogledal in se mi to zdi vprašljiv nakup.
Ni nov, ne piše km, slikan moker (kdaj ga takega slikajo, da zakrijejo kakšne lise na barvi ali poškodbe od toče, ni pa nujno) - in tudi - obstajajo novi Clioti za več kot 1000 € manj. Poglej še malo ostale. In pri vseh bi verjetno dobil še dodaten popust, pri tem verjetno manj zaradi položnic. Predrago in vprašljivo (rabljen)!

In še to - dodaš kakšnega tisočaka ali malo več in dobiš boljši avto - npr Kio Ceed z močnejšim motorjem in 7-letno garancijo (a ga moraš servisirat stalno (kao 7 let) pri pooblaščencih, kar stane - ampak to je morda manj kot enkrat letno).

Takšno pisanje je blatenje znamke oz podjetja !

Avto je treba videti, oceniti, preizkusiti ... in se pri prodajalcu informirat o pogojih nakupa.

Ko imaš enkrat vse naštete informacije lahko mirno, predvsem pa z argumenti kritizriaš.

LP

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Sr mar 11, 2009 10:08 am

Doktor je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Malo sem pogledal in se mi to zdi vprašljiv nakup.

Takšno pisanje je blatenje znamke oz podjetja !

Avto je treba videti, oceniti, preizkusiti ... in se pri prodajalcu informirat o pogojih nakupa.

Ko imaš enkrat vse naštete informacije lahko mirno, predvsem pa z argumenti kritizriaš.

LP

To ni blatenje temveč mnenje/dobronameren nasvet.
Prelude To Disaster

scott
Novinec

Napisal/-a scott Sr mar 11, 2009 10:29 am

frgo je napisal/-a:V oglasu piše na veliko NOVO VOZILO. Sicer pa za ta denar cliota tudi pogledat ni treba. Kar se pa nakupa na položnice tiče je ponavadi zelo zelo neugoden. Preveri za foro kakšen je obrok, ker najbrž še koga zanima.

Zakaj že?
Jaz sem prejšnji avto novo Ibizo vzel na 5 let na čeke,z dogovorjenim mesečnim obrokom in možnostjo predčasnega odpačila.Ker sem nekaj mesecev pred iztekom odplačal avto ,so mi iz Poršeja nakazali preveč plačane obresti. Sem pa res moral vzeti kasko,a to bi tudi sicer vzel.

blueb
Nov uporabnik

Napisal/-a blueb Sr mar 11, 2009 10:57 am

Nov Clio Storia stane 6990EUR!Tako, da ne vem od kje jim tista cena.Preveri!

http://www.akcije.renault.si/sl/clio_storia

Pa še za ostale modele.

http://www.akcije.renault.si/sl/

TechNation
Nov uporabnik

Napisal/-a TechNation Sr mar 11, 2009 11:49 am

:shock: a mi potem rajsi priporocate, da novega vzamem, ce je toliko cenejsi?Samo a je to cena za 5 vratnika? :roll:

blueb
Nov uporabnik

Napisal/-a blueb Sr mar 11, 2009 11:55 am

Na linku je zgleda cena za 3 vrata.Najbolje je, da se zapelješ k prvemu Renault prodajalcu in ti bodo vse razložili ter pripravili ponudbo.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr mar 11, 2009 11:55 am

Clio storia elan 1.2 16V 5 vrat pride po konfiguratorju 9.480€. Ne vem pa kako je z popusti.

TechNation
Nov uporabnik

Napisal/-a TechNation Sr mar 11, 2009 12:02 pm

3-vratnik je ja :) crni 5 vratnik stane Od € 9.640, zaradi tega je vrjetno tudi takšna cena na avto.net
:)

blueb
Nov uporabnik

Napisal/-a blueb Sr mar 11, 2009 12:06 pm

Popust imenovan "finančna pomoč" je 1000 eur.Verjetno pa v 9480 eur ni zajeta kovinska barva.Torej je končna cena zagotovo cca 8800 eur.

blueb
Nov uporabnik

Napisal/-a blueb Sr mar 11, 2009 12:09 pm

TechNation je napisal/-a:3-vratnik je ja :) crni 5 vratnik stane Od € 9.640, zaradi tega je vrjetno tudi takšna cena na avto.net
:)

Ja sam za tistega za katerega si dal link ni videti, da bi bil čisto nov, ker piše, da je že bil registriran in 1. lastnik.Čudno.

TechNation
Nov uporabnik

Napisal/-a TechNation Sr mar 11, 2009 12:16 pm

Mislim, da bom kar ostal na svojem 97 letniku :?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov