Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

x-man1
Nov uporabnik

Audi a4 1.6 in Renault laguna 1.6 16v

Napisal/-a x-man1 Če mar 12, 2009 8:20 pm

Sem v veliki dilemi kaj naj kupim. Odločam se med nakupom audija a4 1.6 letnik 1999 ali 2000 in pa renault laguno 1.6 16v letnik 2000. Drugače bi raje kupil audija ker je zaneslivejši, vzdržljivejši, nima problemov s korozijo, ima krajši menjalnik, ima MALO večje udobje vendar pa ima velik minus s porabo ki je za kar nekaj večja od lagune, ima manj prostora na zadnjih sedežih in je seveda malo dražji. Poraba me zato bega ker hodim še v šolo in nimam stalnega dohodka in pa vsak dan naredim 60km (v šolo in nazaj) in bi se to čen nekaj mesecev kar poznalo. Da pa bi kupil laguno in bi mi nagajala in bi moral skos nekaj vlagati v njo pa mi tudi ni v veselje.

Zanimajo me tudi vaše izkušnje: porabe, vzdržljivosti, korozije, zanesljivosti, moči...in še kar vam pade na pamet.
Glede obeh modelov!

Hvala za odgovore in ni mi treba utrujati z odgovori vozi se z avtobusom...!

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če mar 12, 2009 8:22 pm

audi z 1.6 motorjem je nepremičnina. ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Če mar 12, 2009 8:22 pm

Dizel? ;)

x-man1
Nov uporabnik

Napisal/-a x-man1 Če mar 12, 2009 8:36 pm

Vem da ni ne vem kako poskočen ta avto s takim motorjem, vendar pa zaenkrat nimam kakšnih stalnih prihodkov ker se še šolam. In nimam neke velike potrebe po hitrosti.
Dizelni imajo kar veliko ceno glede na moje zahteve.
Drugace sem pa prosil za nasvet ce ni razvidno iz mojega prvega posta.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če mar 12, 2009 8:42 pm

Kaj pa kakšen bolj majhen in ekonomičen avto, glede na to da nimaš svojih prihodkov? Pr takih avtih, posebej bencinarjih, moraš računat na visoke stroške bencina, servisa, zavarovanja....

x-man1
Nov uporabnik

Napisal/-a x-man1 Če mar 12, 2009 8:45 pm

Sem bolj pristaš malo večjih avtmobilov.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če mar 12, 2009 8:48 pm

Pol pa kar po audija :-P

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če mar 12, 2009 8:52 pm

Za ta denar omenjenih avtov dobiš par let mlajšo in zanesljivejšo Elantro od prvega lastnika > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2532417&show=

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če mar 12, 2009 8:55 pm

raje audija kot renaulta. pa da nebo spet kdo težiu da govorim na pamet smo imeli doma laguno 2.2dci letnik 02, takšne polomije od avta še ni bilo.
lp

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Če mar 12, 2009 8:59 pm

audi 1.6 res ni raketa, sam nepremičnina? no, odvisn na kaj si zdj navajen. Je pa res laguna bl poskočna. Ma tud par konjev več. Drugač pa - a niso ble lagune tega letnika kao kr solidne kar se tiče zanesljivosti..? Pr audiju je tko, da morš bit prpravlen na to, da se bo treba sem pa tja kkšn senzorček zamenjat. Kar se pa udobja tiče bi pa skor upau trdit, da je laguna bl udobna.

x-man1
Nov uporabnik

Napisal/-a x-man1 Če mar 12, 2009 9:09 pm

@Fiatfan: pri dieslih so rade šle turbine, sicer ne vem kaj je blo z vašo.
Ja lagune so bolj udobne na krajše proge na daljše pa za moje pojme audi. Sicer jaz bi se vozil 60km na dan in zato bi raje vzel nekaj takega ki nima porabe ravno 10+l/100km in ima glede tega laguna prednost, glede poskočnosti tudi, udobje tudi kar na njeni strani glede na to da bom imel razmeroma kratke proge.
Mene najbolj skrbi mašina in pa rja s katero audi nima kakih velikih problemov.

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI Če mar 12, 2009 9:14 pm

poraba pri 1.6 16v renaultovem motorju je pri meni 7,4l,sicer pri sceniku,tako da mislim,da je pri laguni nekaj podobnega lp.
VIVE LE SPORT

x-man1
Nov uporabnik

Napisal/-a x-man1 Če mar 12, 2009 9:16 pm

Ali ima kdo kake izkušnje z laguno in audijem glede porabe, servisov, okvar?
@RSI si zadovoljen s senicom, mogoče kakšni so kaj "pospeški"?

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če mar 12, 2009 9:18 pm

x-man1 je napisal/-a:@Fiatfan: pri dieslih so rade šle turbine, sicer ne vem kaj je blo z vašo.
Ja lagune so bolj udobne na krajše proge na daljše pa za moje pojme audi. Sicer jaz bi se vozil 60km na dan in zato bi raje vzel nekaj takega ki nima porabe ravno 10+l/100km in ima glede tega laguna prednost, glede poskočnosti tudi, udobje tudi kar na njeni strani glede na to da bom imel razmeroma kratke proge.
Mene najbolj skrbi mašina in pa rja s katero audi nima kakih velikih problemov.

Tud turbina je bla drugač pa največ problemou z elektroniko,kjer je renault nula od nule. vedno nekaj utripe STOP in za usak na servis za usak plačvat itd itd itd..preveč za pisat vendar renault je res en... no usak ma svoje mnenje. srečo pri nakupu.lp

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI Če mar 12, 2009 9:21 pm

imam prevozenih 170000km,servisi so narejeni,tako da za enkrat laufa tako kot mora.glede pospeskov pa ne pricakovat veliko,ceprav je kar poskocen glede na svojo tezo! koncna je pa tudi blizu 200kmh
VIVE LE SPORT

Uporabniški avatar
podgurc
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a podgurc Če mar 12, 2009 9:22 pm

Ta model lagune naj nebi biv problmatičen, probleme so imele lagune dizel od 01 letnika pa do facelifta. Čez to pa nisem slišal kakih večjih pripomb.
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če mar 12, 2009 10:50 pm

iz tvojih postov je zelo očitno da se bolj nagibaš k Audiju kot laguni. Se pravi, če ti je toliko do njega potem go for it ;)
osebno sem si lastil že oba, Audi A4 sicer 1.9tdi in laguno 99 1.8 16v
1.Dejstvo je, da je laguna dosti bolj udobna, tako na kratke kot dolge ture, se pa ta razlika močno opazi na turi 500km + , kjer izstopiš iz lagune dost bolj spočit kot Audi. nemci so veliko bolj trdi.
2. lagune modelno leto 1998-2000 (so takorekoč facelift stare lagune, samo da imajo drugačne luči in nekaj malih spremb) so zelo vzdržljive! ni primerjave z lagunami od letnika 2001 naprej (tanova oblika od 2001-20009, s tem da so jih faceliftal 2005.leta) Te so imele veliko okvar, sploh 1.9dci.
3. noben od željenih avtov ni poceni za vzdrževanje. Tako Audi kot Laguna imata dosti drage dele, s tem, da so pri audi za nekaj odstotkov še dražji od Lagune. kot si že sam rekel, si brez prihodkov, tako da če misliš iskat tak avto, potem poskrbi tudi kako ga boš vzdrževal. že gume so 15 oz. 16 col in že to ni tak mali denar. kako imaš z financami veš najbol sam.
4. Glede Audi. Avto ni tako oh in sploh, kot si morda prestavljaš. Moj je bil odlično ohranjen, pa sem vanjga v roku 1 leta vložil slaba 2000 eura. veliko so stali ležaji rok (na vsaki strani 4 komada, cena po komadu cca 50 eur) okvara pedala plina, senzor Absa, termostat, ....in še kup takih bedarij, ki jih za Audi res nisem pričakoval. pa računaj redne servise, cena velikega servisa, ki tudi ni pocen.....
Na Laguni so krepnali amortizerji, ventilator klime (200 eur) drugih stroškov sreči nisem imel. poraba pri 1.8 je bila cca 8-9 litrov, če sem lepo vozil 7,5.
je tak letnik Audi približno 1000 eur dražji, tako da če se odločiš za laguno še nekaj ostane. je pa Audi dost bolj "ugleden" in čeprav se ne španaš, ti vsi ful zavidajo v smislu "vau, stari, kr Audi furaš" :) Pa tut kaka deklica se sama ponudi da jo zapelješ kam.... :)
glede rje; na srečo je na nobenem nisem imel, sem ravno zadnjič znancu popravljal rjo okol blatnikov in robov na Audi 2003 letnik. Pa tudi Lagune niso "čudežne".
Osebno sem bil z laguno dost bolj zadovoln, Audi se mi je nekak zameril, sem pričakoval več od njega, kot od avta za prevoz iz točke A v B. Odločitev je tvoja.
sam bi se sprva odločil za kak avto, ki ima manjše stroške vzdrževanja, ker izbira je velika...
poglej še mogoče za kakšno vectro ali astro, xsara, mazda 323f, golf,........

uspešen nakup

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Audi a4 1.6 in Renault laguna 1.6 16v

Napisal/-a Doktor Pe mar 13, 2009 11:29 am

x-man1 je napisal/-a:Sem v veliki dilemi kaj naj kupim. Odločam se med nakupom audija a4 1.6 letnik 1999 ali 2000 in pa renault laguno 1.6 16v letnik 2000. Drugače bi raje kupil audija ker je zaneslivejši, vzdržljivejši, nima problemov s korozijo, ima krajši menjalnik, ima MALO večje udobje vendar pa ima velik minus s porabo ki je za kar nekaj večja od lagune, ima manj prostora na zadnjih sedežih in je seveda malo dražji. Poraba me zato bega ker hodim še v šolo in nimam stalnega dohodka in pa vsak dan naredim 60km (v šolo in nazaj) in bi se to čen nekaj mesecev kar poznalo. Da pa bi kupil laguno in bi mi nagajala in bi moral skos nekaj vlagati v njo pa mi tudi ni v veselje.

Zanimajo me tudi vaše izkušnje: porabe, vzdržljivosti, korozije, zanesljivosti, moči...in še kar vam pade na pamet.
Glede obeh modelov!

Hvala za odgovore in ni mi treba utrujati z odgovori vozi se z avtobusom...!

Osebno ne bi izbral nobenega od teh. V primeru, da vztrajaš pri modelih potem kakšno zmogljivejšo različico, če ostajaš pri 1,6l agregatu pa vsaj razred nižje (GOLF, MEGANE ... ).

LP

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Pe mar 13, 2009 11:31 am

GiGi1985 je napisal/-a:iz tvojih postov je zelo očitno da se bolj nagibaš k Audiju kot laguni. Se pravi, če ti je toliko do njega potem go for it ;)
osebno sem si lastil že oba, Audi A4 sicer 1.9tdi in laguno 99 1.8 16v
1.Dejstvo je, da je laguna dosti bolj udobna, tako na kratke kot dolge ture, se pa ta razlika močno opazi na turi 500km + , kjer izstopiš iz lagune dost bolj spočit kot Audi. nemci so veliko bolj trdi.

Pravilna nastavitev položaja za volanom (sedež in volan) dela čudeže.

Po 500 km ne bi smelo bit težav v nobenem vozilu tega ranga.

LP

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Pe mar 13, 2009 12:11 pm

..in če bi dobil kkšnega kolikortoliko ohranjenega audi-a potem bi pomoje lahk prčakval porabo tam okoli 8 litrov, mogoče kkšm deciliter manj.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov