Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Gosic
Poznavalec foruma

KMAG- Leskovškova

Napisal/-a Gosic To mar 24, 2009 8:29 pm

Pozdravljeni!

Odpiram temo za pomoč vsem naslednim ljudem, ki bojo morda kupovali v tej avtohiši. Moja ocena KMAGA na Leskovškovi v Ljubljani, pri koloseju je podn od podna. Kupili smo cee'd, prodajalec X zatrjeval kake popuste bomo dobili, bil je zadni model. Obljubil mi je popust na platiščih, pridem ke, me stari na sprejemni rezervnih delov in popravil nakuri kaj si jaz mislim, da bom kar jaz določal popust, rekel sem 10%, tako je tudi bilo zmenjeno. Napizdil me je v srbohrvaškem jeziku, kar je tudi sramotno. Danes sem bil ponovno na kmagu, prodajalec, ki nam je prodal avto niti pozdravt ni hotel, ko pa je, pa je pogledal takoj v tla. Neodgovorno je tudi to da prideš not, nobenega ni da bi te sprejel, postregel, kot da bi prosil - prodajte mi avto. Drugo testne vožnje... imajo samo dva testna avta soula, pa še ta sta zasedena 2 tedna, ker jih majo motorevije.. halo? Drugo pro cee'd ali cee'd testne vožnje z 2.0 crdi sploh nemorš met...ker kao ni povpraševanja. Danes pa sem šel ke, ker smo dobili katalog o akcijah. Zanimalo so me park senzorji. Akcijska cena 139€. Pridem tja, spet tisti stari zahojenec, ki bi potreboval kake dodatne ure uzgoje in odnosa, po domač bontona. No akcijska cena je 139€, seveda da vsi naredijo waw ane, da pridejo. Sem pa za foro malo uprašal kako je z delom je všteto.. se mu je pa malo zataknilo. Vse skupaj z delom pride 230€. Seveda sem rekel, hvala lepa in adijo. Okej, če misljo folk tako pridobivat in zaupanje. Takoj sem šel v avtohišo Črešnik v Medvodah. Pridem tja, kjer me vsi lepo sprejemjo, ključno s šefom in glavnim mehanikom.. ko so videli ta 'akcijski' katalog so skoraj vsi padli v smeh. V avtohiši Črešnik pridejo brez katerekoli akcije identični park senzorji 20€, sepravi 19€ mnaj kot v KMAGU, z delom pa pride 180€. 50€ razlike in razlike v odnosu do strank 1: 90. Da o KMAGU niti negovorim kako zamujajo in drekajo. Ko so mi menjali gume z letnih na zimske, so potrebovali 2.5h mojga časa... Postal sem kar živčen ko sem hodil mimo, ko je avto bil na rokah, okol njega so pa modeli hodil, pa nobenga dela. Ko je en pošraufu gume dol, je tako stalo približno 1 uro. Ko sem videl to, kako gre vse 'hitro' sem hitro stekel uprašat če je ure zaračunajo...sreči niso, če pa bi bi mu pa tisto glih čez glavo dal! Verjeti ali ne, jaz edinkrat v živlenju, da sem kupil avto pri KMAGU. Tudi odnos nekaj pomeni.

tricot
Nov uporabnik

Napisal/-a tricot To mar 24, 2009 8:36 pm

bravo,upam da kdo(iz Kmaga) to prebere in se mogoče nauči,da je stranka(vsaka) danes pa sploh zelo pomembna.Sam delam v trgovini in odnos do strank je najpomembnjejši!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To mar 24, 2009 8:43 pm

Pa nisem edini, marsikdo, ki ga poznam, pa ki je tam kupil avto, ima dosti za čez njih za povedat. Ocene odlično se nedobiva z nategovanjem. Upam da prebirajo, da se bojo vsaj malo naučili.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 24, 2009 8:58 pm

Pri takih kot so pri kmagu se avtov ne kupuje, to bi pa že lahko vedel.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To mar 24, 2009 11:04 pm

Že v naslovu sem vedel, da boš napisal nekaj negativnega o tej avtohiši...., še ko sem kupoval avto sem šel enkrat v to hišo pogledat avte in so bili v dokaj slabem stanju.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To mar 24, 2009 11:08 pm

nebivedu je napisal/-a:Pri takih kot so pri kmagu se avtov ne kupuje, to bi pa že lahko vedel.

Ko je tolk debate o tem, kaj ne? Potem pa nekdo reče nekaj, se pa tema takoj zaklene. Sicer sem pa naštel samo dejstva.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To mar 24, 2009 11:36 pm

Pri KMAGu nič novega :EE !
Mormo pa priznat, da so vseeno frajerji, že leta in leta nategujejo in se arogantno obnašajo do strank pa jim kupcev avtomobilov in strank, ki pripeljejo avto na servis še kar ne zmanjka.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr mar 25, 2009 12:36 pm

Jaz sem tam kupil svojega proceed-a in prodajalec je bil zelo korekten. Avto je namreč zamujal z dobavo pa sem malo potožil okoli tega in mi je dal precej velik naknaden popust in to na ceno, ki je že vsebovala vse možne popuste in je bila v pogodbi zapisana kot končna cena. Tako da iz tega vidika vse lepo in prav. :D

Kritika pa leti na servis. Vsi, ki smo tam avto kupili, smo imeli praktično prazno posodo za antifriz. Še dobro, da je nekdo odprl temo na KIA forumu in opozoril na to pomankljivost. Odgovoren (vsaj v mojem primeru) je vsekakor servis, ker pred prevzemom avta je bil opravljen t.i. "nulti" servis. Nevem a šparajo na teh stvareh a to namenoma naredijo, karkoli že, je to šalabajzerstvo prve klase in zase vem, da tam avta ne bom servisiral! :roll: :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr mar 25, 2009 12:53 pm

Polo78 je napisal/-a:Jaz sem tam kupil svojega proceed-a in prodajalec je bil zelo korekten. Avto je namreč zamujal z dobavo pa sem malo potožil okoli tega in mi je dal precej velik naknaden popust in to na ceno, ki je že vsebovala vse možne popuste in je bila v pogodbi zapisana kot končna cena. Tako da iz tega vidika vse lepo in prav. :D

Kritika pa leti na servis. Vsi, ki smo tam avto kupili, smo imeli praktično prazno posodo za antifriz. Še dobro, da je nekdo odprl temo na KIA forumu in opozoril na to pomankljivost. Odgovoren (vsaj v mojem primeru) je vsekakor servis, ker pred prevzemom avta je bil opravljen t.i. "nulti" servis. Nevem a šparajo na teh stvareh a to namenoma naredijo, karkoli že, je to šalabajzerstvo prve klase in zase vem, da tam avta ne bom servisiral! :roll: :roll:

Jaz sem tam za kolegico kupil rabljen avto (mazdo 323). V račun sva dala megana coupe, prodajalec je povedal koliko zanj da, oz. koliko je doplačila, o samem avtu ki sva ga dala v račun, pa niti vprašal ni. Niso ga zanimali kilometri, stanje, nič. Le lak je pomeril in ko je videl da ni bil barvan je bil zadovoljen. Megane je imel sicer zanič
tesnilo glave in je že ene trikrat zakuhal kolegici (glava verjetno počena), pa še kup problemov. Njega pa je zanimal samo pleh...
kar pa se mazde tiče pa sva jo dobro pregledala in sedaj že 3 ali 4 leta pridno služi.
Odnos imajo pa res malo čuden za trgovca...Kot v časih bivše juge na uradih bolj...
Lep dan!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr mar 25, 2009 12:59 pm

Gosic je napisal/-a:Pa nisem edini, marsikdo, ki ga poznam, pa ki je tam kupil avto, ima dosti za čez njih za povedat. Ocene odlično se nedobiva z nategovanjem. Upam da prebirajo, da se bojo vsaj malo naučili.

Gosic je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Pri takih kot so pri kmagu se avtov ne kupuje, to bi pa že lahko vedel.

Ko je tolk debate o tem, kaj ne? Potem pa nekdo reče nekaj, se pa tema takoj zaklene. Sicer sem pa naštel samo dejstva.

Tu nekaj ni jasno - Marsikdo, ki ga poznaš in je že kupil pri njih avto, ima dosti čez njih za povedat (tudi na forumu so bili že večkrat na tapeti). Vseeno si rinil točno tja kupit avto, sedaj pa se pritožuješ?

Si pričakoval, da boš ravno ti edina izjema? Verjetno je kar večina Slovencev takih.

----------------------------------------------

BTW - teme se ne zaklepajo zaradi dejstev, ampak zaradi kregarij, do katerih pride zavoljo takih nerazumljivih nedoslednosti (in naivnosti). Če pa kdo to omeni, pa napad.
Izvolijo...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr mar 25, 2009 2:08 pm

ja ej sam res, tut jest osebno sem napisal že malo morje postov o kmag-u ljubljana, pa zgleda folk še kr hodi k njim na nat.g, še enkrat izogibajte se kmag-a v ljubljani !!!!!!!!!, pa tudi kje drugje najbrž niso kej bolši.........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr mar 25, 2009 3:18 pm

Gosic je napisal/-a:

O kmagu je na tem forumu vsaj 10 debat in v vsaki so kmag popljuvali do konca.
- od neprimernega vedenja
- dolgo trajajoči servisi (3 mesece avto na servisu in podobno)
- do mnogo previsokih cen za terence (tudi do 7x dražje, kot če si naročiš iz amerike sam pri uradnem ameriškem prodajalcu)
- dolgi časi dobave rezervnih delov
- ...

Dalo bi se še naštevat, samo se očitno ne splača, ker itak bo že čez 2 dni nekdo drug pisal o kmagu, kako so ga nategnili.

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Napisal/-a dskrab Sr mar 25, 2009 3:38 pm

Ma pošlji mu izterjevalce pa naj ti uredijo 10 % popusta. Kaj se bojo norca delal iz folka.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr mar 25, 2009 3:46 pm

nebivedu je napisal/-a:O kmagu je na tem forumu vsaj 10 debat in v vsaki so kmag popljuvali do konca.

resnično me čudi, da noben ne "pokuka" na rač. ali jih kdo opozori naj si pogledajo kaj se o njih piše.....al pa majo tako "debelo" kožo in jim ne pride nič do živega.....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr mar 25, 2009 5:19 pm

sašo5 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:O kmagu je na tem forumu vsaj 10 debat in v vsaki so kmag popljuvali do konca.

resnično me čudi, da noben ne "pokuka" na rač. ali jih kdo opozori naj si pogledajo kaj se o njih piše.....al pa majo tako "debelo" kožo in jim ne pride nič do živega.....

Noben se s tem ne ukvarja, ker so vsi isti - vse velike firme enako nategujejo, ovce pa še vedno k njim hodijo kupovat.

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo Sr mar 25, 2009 5:22 pm

esem je napisal/-a:BTW - teme se ne zaklepajo zaradi dejstev, ampak zaradi kregarij, do katerih pride zavoljo takih nerazumljivih nedoslednosti (in naivnosti). Če pa kdo to omeni, pa napad.
Izvolijo...

Če bi KMAG ravno imel oglasno pasico, bi tale njegova tema bila že zdavnaj zbrisana, vsaj če ste kaj dosledni.

Sem pa poslal vprašanje na Porsche Slovenija ali je brisanje javnih razprav o akciji, ki jo imajo javno objavljeno na internetu v skladu z njihovo politiko ali gre tukaj samo za posege adminov, ki ne vidijo dalj od lastnega nosu.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Sr mar 25, 2009 5:31 pm

Luuuuzerji! :/:o:/
Slika

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z Sr mar 25, 2009 7:00 pm

u jebentiš, še dobro da človek zasledi takšno temo...

v torek se spomnem, da bi šel na testno vožnjo, v sredo zjutraj se slišimo in pravi da nima željenega testnega avtomobila, pravim OK, bom šel pač drugam pogledat. Predvideval sem da imajo, če so eni izmed večjih. V tistem trenutku se je našel 2.0 crdi (nekdo zgoraj je omenjal, da ga ni možno dobiti) in popoldan sem se šel zapeljat. Pridem not, prijazen sprejem, gospod je dal avto za pol ure BP, tudi pogovorili smo se naknadno o ceni - moram reči da pošteno in s popustom.

Ampak bom z veseljem upošteval nasvete in bridke izkušnje mnogih in šel raje h komu drugemu, če se bom odločil v tej smeri. "Lupina" je meni zgledala "zdrava", očitno je "sredica" "gnila".

še 1x TNX za TIP.
...:::Cavallino Rampante:::...

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Sr mar 25, 2009 7:11 pm

Evo še moja izkušnja z Kmagom. Včeraj sem se spotoma ustavil v njihovem salonu, da bi si malo ogledal novega Soula. Vstopim v salon in za vrati lep čedn pult, za njim je stala neka punca in nad njo napis informacije. Šel sem manj kot meter stran od nje mimo pa nisem dobil niti enega pogleda niti pozdrava. Dobro punca ima delo sem si mislil. Stopim do avta, se vsedem vanj in si ga malo ogledam. Čakam, če bo kdo od prodajalcev stopil do mene, a tega nisem dočakal. Potem sem hotel zvedeti kaj vse ta dotični avto ima od opreme in seveda ceno. Nikjer nobenega papirja z napisom, še dobro da sem si že prej ogledal cenik na netu, in sem lahko informacijo o ceni posredoval še nekemu gospodu, ki se je zanimal za Soula. Prodajalca sem priklical šele potem, ko sem se vsedel že skoraj v vse avtomobile v salonu. Na njegovo vprašanje, če mi lahko kaj pomaga, sem mu odgovoril, da sem si prišel ogledat novega Soula in dobil hladen odgovor ''Kar.'' in prodajalca zopet ni bilo nikjer :roll: . Take ignorance še nisem doživel v nobenem salonu :| . O prodaji bi se lahko naučili kaj v sosednjem Toyotinem salonu, tam je odnos do strank na zelo visokem nivoju :wink: . Še dobro, da Kia dela dobre avtomobile in niso potrebni dobri prodajalci :lol: , in pa seveda, da obstajajo še drugi privatni saloni, kjer se ti posvetijo kot stranki. Glede servisa pa ne vem, ker servisiramo drugje, vem le za nadomestne dele, kjer za nakup standardne gumice za na sklopko potrebuješ vse podatke od avtomobila (številko šasije :roll: ) in da grozno koplicirajo preden jim kaj dopoveš.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Sr mar 25, 2009 7:30 pm

Zdaj verjetno vsi tako delajo, da pridejo pa gledajo in gledajo, kupijo pa tako nič ne.
Zato pa tako hladen odnos prodajalca, ker ve, da še dolgo ne bo kaj prodal. Saj pa dejansko so vsi isti. Če si pa že malo starejši v kakmju armaniju, se pa verjetno lepijo nate ko muhe na drek.

Mimogrede, glede tiste teme o Porschejevi neakciji, so kje objavili razlog, zakaj so zbrisali temo ? Kar naenkrat je ni bilo več.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov