Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tracker
Nov uporabnik

Dilema, kaj kupiti... prosim za nasvet

Napisal/-a tracker Sr mar 25, 2009 7:21 am

Renault Laguna Grandtour Privilége 1.9 dCi http://www.avto.net/2004/dealer_oglas.asp?ID=2614333
Opel Omega Comfort 2.2 DTI http://www.avto.net/2004/dealer_oglas.asp?ID=2691274#
Ford Mondeo 2.0 TDCI AVT. KLIMA MODEL 2004 http://www.avto.net/2004/dealer_oglas.asp?id=2460963

Med temi razmišljava s punco. Glede na kilometražo ter letnik, me zanima s katerim od teh lahko pričakujem kake težave, katerega se bolj splača kupit, ter zakaj.
Zanima me že kateri avto je cenejši za vzdrževanje.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Sr mar 25, 2009 8:25 am

Cena vzdrževanja in ostali "stalni" stroški so odvisni (predvsem) od stanja vozila. Kar pa je nemogoče ocenit brez ogleda, preizkusa ...
Stroški čisto osnovnega vzdrževanja pri takem vozilu lahko v samem startu/ob nabavi hitro dosežejo 1000, 2000 EUR ... zato dober ogled strokovnjaka ne bo odveč.

LP

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr mar 25, 2009 10:21 pm

moje mnenje je Mondeo. Odlični motorji, zdržijo dosti preko 300k kilometrov, nimajo nekih velikih okvar, pospeški so dobri, pravtako poraba. Edina slabost je rja, ki se pojavlja okoli vrat in pokrova motorja in prtljage. Tako da če boš kupoval, poglej to. Se pa reši to v garanciji, v kolikor jo avto še ima.
O lagunah 2001-03 je bilo veliko napisano že na forumu, so bile dost velike težave z turbinami in sklopkami, ekrani in dost drugih okvar, ki ti lahko znosijo dosti denarja. Lahko pa da imaš srečo in najdeš odlično ohranjeno, samo na internetu je ne iskat, ker je ne boš našel, tiste ki so odlične se prodajo že dosti prej preden pridejo na net (kolegi, sodelavci....)
omega je pa tak...avto je takorekoč "nemogoče" prodat še kdaj, sploh v časih kot so sedaj. kar se tiče udobja je na vrhuncu, motorji dobri, žal se pa najdejo kakššne okvare, ki so na srečo redke, ampak ti precej stanšajo denarnico.

glede cen okvar je pa čist odvisn. vsaka znamka ima nekaj drago in nekaj poceni. Še posplošim, mislim, da bi znal biti Ford najcenejši, ker avto nekih hib nima, Omega in Laguna. To so seveda moje izkušnje, je pa stvar lahko popolnoma obratna. Če te mogoče interesira Laguna od letnika 2004 naprej je pa avto dosti boljši, ker je ogromno stvari porihtanih (turbina,elektronika,sklopka....) in ti nakup priporočam bolj kot Omego.
Drugače pa pojdi čimveč avtov pogledat, se z njimi pelji in boš videl kateri ti bolj odgovarja.

Želim ti uspešen nakup če te še kaj zanima pa vprašaj. Priporčam tudi da uporabiš iskalnik, kjer je bilo že dosti napisanega o teh avtah, vzami si čas in mal preglej :)

LP

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 Če mar 26, 2009 9:54 am

hladni je napisal/-a:Omega je kr nekaj, pogon zadaj...zastarela, sploh je ne bi gledal.
O laguni ptički čivkajo in sploh ne vem zakaj se nekateri še vedno za njo zanimajo in celo za razbolele letnike in motorje.
Torej le mondeo, vendar z 130ps ker 116 je malo premalo, poleg tega pa je isti razred kot 130PS.
LP

Se pridružujem temu mnenju.
lp

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Če mar 26, 2009 10:40 am

Če bos vzel Laguno bos največja mona na svetu. :)

Jaz nevem kako si ta prodajalec sploh upa napisat tako ceno. :)

Avto ima 200Kkm in on hoče za njo 5500€?
Veš kdaj bo on to dobil??? NIKOLI!

Kolega ima Laguno 1.9 DCI 108KM limuzina......avto ima prevozenih 130.000km
Jo ne more prodat za 5500. :)
Z avtom ima samo probleme.... :?

Kupil ga je 1 leto nazaj za 7500€ in zgubil že 2000€.

Vsekakor se te nove Lagune ena velika smet....samo prostor jo je.
Se opravičujem če sem koga užalil, ki jo ima....ampak bodimo realni...Renault nezna delat več avtomobilov. ;)

Stari Clioti so legende...pa zraven so še 5-kice.....vedno so zdržale in se danes se vozijo okoli.....nova vozila pa so za en velik ***k.

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Če mar 26, 2009 11:12 am

Zadnjič spremenil ales., dne Če mar 26, 2009 11:26 am, skupaj popravljeno 1 krat.
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Če mar 26, 2009 11:25 am

zlarre_ je napisal/-a:
Se opravičujem če sem koga užalil, ki jo ima....ampak bodimo realni...Renault nezna delat več avtomobilov. ;)

Stari Clioti so legende...pa zraven so še 5-kice.....vedno so zdržale in se danes se vozijo okoli.....nova vozila pa so za en velik ***k.

Očitno imaš lastne izkušnje o novih lagunah,ki so tak poden od podna;BTW.kakšno laguno nov model pa imaš da imaš take izkušnje?...pa še o ceni rabljenega avta....na vsakem je cena nabita;ceno lahko postavi prodajalec kakšno želi...najti je treba kupca,ki toliko plača za avto...pa nima veze z znamko ali modelom.
Pa še izjava leta: Stari avti so legende,nova vozila pa so en k....c!Joj,joj,joj...

lp tdk

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Če mar 26, 2009 12:56 pm

@tdk:Letnik 2001 ima kolega....pa se dosti takih sem slišal ki jamrajo nad temi lagunami. ;)

Glede te izjave, ki si ti podčrtač.
Srarejši Renaulti so dosti več zdržai....mel sem cliota 96letnik, 2. lasnik sem bil. Avto je delal ko urca. En kolega ima Laguno karavan 2.0 benzinca, letnik 1998.....avto ima 280.000km.....in še vedno vozi normalno....vse kar je menjal je potrošniški materjal.

Glede novejših Renaultov....nisem slišal koga, da jih kej hvalijo. Vsak ima kej za povedat čez njih. ;)

Neverjamem pa da sem samo jaz slišal take inf.....to lahko potrdi se marsi kdo na forumu. "Novejši modeli Renaulta so shit."
Žal sam je res.

p.s. Renaulta si nebom nikoli več jemal....vozim ga lahko sam osebno ga nebi kupil. ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če mar 26, 2009 1:40 pm

ok zaj pa nekaj o teh bedakih ki majo tolko za povedat čez R. Lagune...

prvo kot prvo,če hočeš imeti avto brez napak,si kupiš novo in ne zdrkano od 3. ali pa nevem kerega lastnika,ki ima že čez 100 000 ( vprašanje če realnih) ter je še po možnosti uvožena iz Italije. Taki mi že grete tak na jetra,ker ko pa keri kupi kakega audija ali pa vw-ja pa mu crkne turbina pa še se vedno hvališi kaki zakon avto je. Mislim da ste tisti kateri imajo kolegi ta avto ali pa ga mate sami,ter je bil kupljen rablen in vprašanje kak zdrkan od prejšnjega lastnika kar tiho. Ker hvala bogu moji starši niso takim debilom nasedli pa so še vseeno kupli novo lagun,katera že dela 3 leta brez kakršnih koli stroškov.

največkrat se pizdijo tisti ki kupijo 2002 laguno ki je že stara itak 7 let in ima 150 000 ali pa 200 000 (koliko realnih itak vprašanje) in potem pamet solijo kaki krš so kupli. jah nemreš kupit dober avto če je pa mogoče prejšnji lastnik delo z avtom prej ko svija s kurbosom,ko pa ga je prodal pa ga je našminkal da zgleda kot nov... Ma daj folk,pamet v roke.

Mogoče pa nam nič ne crkuje ker zna foter z pametjo vozit.... Nekaj že bo ;)

aja pa če smo že pri žaljenju avtovo,glede na tvoj avatar @zlarre_... idi si po kantico olja,ker če je že kdaj blo govora da je akka alfa popila kaj olja ,potem to emnda tak zaj bo do konca to veljalo.... Mislim da si z nakupom alfe še na slabšem kot pa z nakupom Renoja... Če se že spustim na tvoj nivo mišljenja

aja,pa če bi bil ta avto taki sekret kot ti govorš,me prav zanima zakaj jih je toliko na cesti? Malo okrog sebe poglej
Zadnjič spremenil Patrik_A3, dne Če mar 26, 2009 1:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Če mar 26, 2009 1:43 pm

[

Sem pa mislil,da glede na povedano vozis oz. imas laguno III...ki je po tvoje ena velika smet...isto kot ce bom trdil,da se Rebeka Dremelj full slabo poriva...pa je niti od blizu nisem videl....mislim halo!
:shock:
lp tdk

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Če mar 26, 2009 2:20 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:ok zaj pa nekaj o teh bedakih ki majo tolko za povedat čez R. Lagune...

prvo kot prvo,če hočeš imeti avto brez napak,si kupiš novo in ne zdrkano od 3. ali pa nevem kerega lastnika,ki ima že čez 100 000 ( vprašanje če realnih) ter je še po možnosti uvožena iz Italije. Taki mi že grete tak na jetra,ker ko pa keri kupi kakega audija ali pa vw-ja pa mu crkne turbina pa še se vedno hvališi kaki zakon avto je. Mislim da ste tisti kateri imajo kolegi ta avto ali pa ga mate sami,ter je bil kupljen rablen in vprašanje kak zdrkan od prejšnjega lastnika kar tiho. Ker hvala bogu moji starši niso takim debilom nasedli pa so še vseeno kupli novo lagun,katera že dela 3 leta brez kakršnih koli stroškov.

največkrat se pizdijo tisti ki kupijo 2002 laguno ki je že stara itak 7 let in ima 150 000 ali pa 200 000 (koliko realnih itak vprašanje) in potem pamet solijo kaki krš so kupli. jah nemreš kupit dober avto če je pa mogoče prejšnji lastnik delo z avtom prej ko svija s kurbosom,ko pa ga je prodal pa ga je našminkal da zgleda kot nov... Ma daj folk,pamet v roke.

Mogoče pa nam nič ne crkuje ker zna foter z pametjo vozit.... Nekaj že bo ;)

aja pa če smo že pri žaljenju avtovo,glede na tvoj avatar @zlarre_... idi si po kantico olja,ker če je že kdaj blo govora da je akka alfa popila kaj olja ,potem to emnda tak zaj bo do konca to veljalo.... Mislim da si z nakupom alfe še na slabšem kot pa z nakupom Renoja... Če se že spustim na tvoj nivo mišljenja

aja,pa če bi bil ta avto taki sekret kot ti govorš,me prav zanima zakaj jih je toliko na cesti? Malo okrog sebe poglej

tu se moram vmešat. sori, ampak do leta 2004 so bili problemi z lagunami in pika. turbine pa te stvari so šle. to velja predvsem za 2.2dci, imam izkušnje

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Če mar 26, 2009 3:54 pm

Jaz priznam, da moja alfa pije olja....in ne rečem, da ni stara kista, ki raspada.

Sam butasto mi je ko nekateri ne priznajo....to pač vaša stvar. ;)

Stare lagune so dosti bolj kvalitetne, kot novejše.
Tako je moje mnenje in tako mnenje ima precej ljudi, kok sem opazil.

Malo je takih, ki ima laguno in ko se je končno reši teče iskat novejšo.
Poznam pa 10 ljudi okoli(nekateri so 1. lasniki), ki jo imajo od 2001 letnika dalje in noben ni rekel nič lepega o njej.
Po tem nevem kaj lahko sklepam, da je to uredu avto...

In kot je en omenil....."malo se ozri okoli sebe, da vidiš kok se jih vozi".
No ti pa pejdi na www.avto.net pa poglej kok se jih prodaja. ;)

Uporabniški avatar
podgurc
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a podgurc Če mar 26, 2009 4:35 pm

Dej ne govor novejše lagune, saj Laguna III in laguna II mk2 naj nebi bile problematične. Probleme naj bi imela laguna II mk1 se pravi od letnika01 pa do letnika (04)05
Slika

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Če mar 26, 2009 4:46 pm

Kupi Forda, odlicni motorji TDCi

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Če mar 26, 2009 5:09 pm

@Patrik_A3 aha pol so use lagune ko crkujejo uvožene iz nemčije in so od 3 lastnika in imajo prek 300.000 km :roll: ne s*** no :P

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če mar 26, 2009 5:13 pm

kupi forda, laguno ti odsvetujem prav tako opla ki ima obliko iz prejšnega stoletja.

Poglej še passata TDI-ja. Sam bi se odločil za passata letnik 2002-2003

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če mar 26, 2009 5:21 pm

vidm da velik ljudi tukaj govori o problemih, kaj pa lahko drugega pričakuješ pri starem avtu? mogoče problem ali dva razen če poznaš zgodovino avta in poznaš lastnika.
sej vsi ki smo kupili rabljen avto vemo da takoj ko ga odpelješ moraš neki keša gor ruknt da poštimaš malenkosti.
sicer nisem renault fan "nikakor" ampak glih slučajno pa poznam dva lastnika istih lagun pa oba pravita, da delajo brez problemov, motorja pa sta 1.9 dci 120 km.
izmed teh treh ki si jih dal na voljo bi jast vzel mondeota. če bi že glih moral.
drgač pa nobenga iz te trojice.

dobr nakup ti želim!
lp

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Če mar 26, 2009 5:42 pm

tdk je napisal/-a:[

Sem pa mislil,da glede na povedano vozis oz. imas laguno III...ki je po tvoje ena velika smet...isto kot ce bom trdil,da se Rebeka Dremelj full slabo poriva...pa je niti od blizu nisem videl....mislim halo!
:shock:
lp tdk

zlarre_ .....vprasanje oz. replika se vedno namenjeno tebi...

lp tdk

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če mar 26, 2009 8:28 pm

@zlarre_ jah itak da jih je dosti za prodat,če pa je novih zelo veliko kuplenih :lol: :lol:

@DeNalDo če je človek tele v glavi ti še najboljši audi pa mercedes lahko crkneta,če ne znaš vozit normalno pa pazit stvari ;)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če mar 26, 2009 8:47 pm

Kar se prebere po forumih, tujih in domačih, tej Laguni ni ravno naklonjeno. To je dejstvo. Glede na feedback uporabnikov lahko mirno rečemo, da ni bila najbolj posrečena stvar, kar jih je Renault naredil, sploh letniki do 2004. Materiala na forumih je dovolj, pa naj si vsak prebere, če si hoče. Lastniki Lagun se sicer lahko trepljate po ramah in ste najbolj zadovoljni, ampak večina vašega entuziazma ne deli. Seveda kakšna tudi dobro dela (da ne bo TDK spet v zrak skočil po nepotrebnem), ampak to gre v prvi vrsti pripisati sreči in ne kvalitetnemu inženiringu. Govora je, še enkrat, o Laguni do 2004.

Mondeo ni nek biser kakovostne izdelave, matra ga rja (vsaj mojega je, mislim, da je bil 2002, kupil sem rabljenega -1. lastnik, SLO poreklo, potrjena servisna), uveljavljanje garancije je bilo zavrnjeno zaradi enega manjkajočega vpisa v servisni, j*** ga), občasno kaj crkne, na cesti me je v dveh letih pustil enkrat. Deli niso poceni, ampak najbrž nič dražji od razrednega povprečja. Meni se je zdel udoben, bil sem pozitivno presenečen nad vodljivostjo in lego na cesti. Občutek pri vožnji je dober. Izkušenj z dieslom nimam, sem imel bencinarja.

Omega ima najstarejšo zasnovo in po mojem najslabši (recimo temu gastarbajterski) image izmed vseh, zadnji pogon ji štejem v dobro. Je ena izmed zadnjh letnikov, torej so bile napake že odpravljene. Delov kolikor jih hočeš, če ne v SLO pa v A. Najudobnejša izmed te trojice, hkrati najmanj športna, kljub zadnjemu pogonu. Iz varnostnega vidika je najslabša in popolnoma neprodajljiva.

Vse tri matra poleg starosti tudi dejstvo, da so skoraj 100 % iz kdo ve kakšnega uvoza in z kdo ve koliko kilometri. Ker takega avta po navadi ne kupi nekdo, ki naredi 15.000 km na leto. 2002 letnik je 7 let star. Ne pričakuj čudežev. Osebno ne bi izbral nobenega izmed teh, če bi me pa že ravno pred zid postavili, potem bi vzel Mondea, ker je edini, ki se ga bo dalo šenkat naprej. Lagune in Omege nihče niti zastonj ne bo hotel. Čeprav zna bit odlično ohranjena Omega z malo kilometri od prvega lastnika vrhunski nakup za nekoga, ki bo avto dlje časa imel. Žal je edina odlično ohranjena Omega z malo kilometri od prvega lastnika v lasti tistega svizca, ki zavija čokolado v folijo...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov