Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Nakup rabljenega vozila od lastnika, ki ga ima na lizing?

Napisal/-a Sasqa Pe mar 27, 2009 8:01 am

Pozdravljeni

No zadnjič smo predebatirali kako bi lahko uvozil avto iz nemčije. Vmes sem našel vozilo v sloveniji, ampak glej ga zlomka, lastnik, ki ga prodaja ima avtomobil na lizing. Zanima me, kako je v tem primeru sploh mogoče avto kupiti od 'lastnika', ki ni pravi lastnik, dokler avtomobila ne odplača v celoti. Je možno tak avto sploh kupiti, brez da bi prevzel lizing?

Vsak odgovor je dobrodošel.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe mar 27, 2009 8:29 am

Kolikor je meni poznano lahko ti prevzames lizing in pac placujes mesecne obroke do poteka lizinga.
Ce pa imas gotovino odplacas lizing pri lizing hisi,prometno gre na tebe in si lastnik avta.
V primeru lizinga pa je lastnik avta lizing hisa do odplacila celotnega zneska lizinga.

lp tdk

p.s.naj me dopolni nekdo,ki se v zadevo bolje spozna

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Pe mar 27, 2009 8:36 am

Se pravi, da morava oba z lastnikom na avtohišo, kjer jaz odplačam lizing (dobim prometno nase) in tudi vse ključe avtomobila. Nekje sem zasledil, da pri leasing-u ne dobiš vseh ključev avtomobila. Kako pa je z lastništvom, sem potem jaz zabeležen kot prvi lastnik ali kot drugi lastnik? Pa še to, prodajalec mi je rekel, da je preostalo plačilo leasing-a znaša 18k€. Če pa hočem avto od njega pa 22k€. Gre v tem primeru za tako imenovani 'nateg', ali bi prodajalec rad pri tem še nekaj zaslužil?

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe mar 27, 2009 8:37 am

lastnik avtomobila kateri je na lizing bo prepisal leasing pogodbo na tebe ( če se boš odločil za nakup). anuiteta je ista, doba odplačevanje je ista.

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Pe mar 27, 2009 9:10 am

pomoje plačat celoten leasing ni najbolj pametno, saj so tu noter vštete določene obresti in boš preplačal avto.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe mar 27, 2009 1:21 pm

JureV je napisal/-a:pomoje plačat celoten leasing ni najbolj pametno, saj so tu noter vštete določene obresti in boš preplačal avto.

ni nujno.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Pe mar 27, 2009 1:39 pm

JureV je napisal/-a:pomoje plačat celoten leasing ni najbolj pametno, saj so tu noter vštete določene obresti in boš preplačal avto.

Eni leasingodajalci majo tak postelano,... ce hoces prej odplacat, mores placat ceno avta in stroske odobritve. Obresti pa ne.
Slika

družinica
Nov uporabnik

Napisal/-a družinica So mar 28, 2009 4:44 pm

će ima lizing fizična oseba, mu se v prieru predčasnega odkupa bodoče obresti MORAJO v celoti diskontirati= totalni diskont.

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek So mar 28, 2009 9:44 pm

Sasqa je napisal/-a:Se pravi, da morava oba z lastnikom na avtohišo, kjer jaz odplačam lizing (dobim prometno nase) in tudi vse ključe avtomobila. Nekje sem zasledil, da pri leasing-u ne dobiš vseh ključev avtomobila. Kako pa je z lastništvom, sem potem jaz zabeležen kot prvi lastnik ali kot drugi lastnik? Pa še to, prodajalec mi je rekel, da je preostalo plačilo leasing-a znaša 18k€. Če pa hočem avto od njega pa 22k€. Gre v tem primeru za tako imenovani 'nateg', ali bi prodajalec rad pri tem še nekaj zaslužil?

Lp
Saša

verjetno v tej ceni še on šteje polog ob nakupu avta
en klub-ena čast________nk maribor

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Po mar 30, 2009 11:43 am

družinica je napisal/-a:će ima lizing fizična oseba, mu se v prieru predčasnega odkupa bodoče obresti MORAJO v celoti diskontirati= totalni diskont.

To pomeni, da če jaz prevzamem lizing in hkrati avto odplačam v celoti v enkratnem znesku, se bodoče obresti črtajo? Sem prav razumel? V tem primeru, če je za odplačati še 18k € lizinga, odštejejo obresti in bi potemtakem končni znesek bil nižji?

Lp
Saša

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po mar 30, 2009 12:34 pm

točno tako....

...ob predčasnem odplačilu se obresti črtajo....

...sicer pa je čisto enostavno..... prodajalec dobi izračun od lizing hiše koliko mora še poplačati na določen dan....(pokliče in prosi za izračun)...če hočeš avto kupiti se plača tisti znesek...dobi od lizing hiše papirje pa je avto plačan...narediš prepis...in ostalo razliko(če je) daš še prodajalcu...

primer... avto boš kupil npr. za 20t e....za poplačati je npr..13500...torej plačata /plačaš ta znesek.... 6500 pa daš prodajalcu v roke...

ps:...ja če boš ti poplačal lizing gre za eno vrsto zaupanje s kupcem... dobro se je prej nekako zaščititi....se pa vse uredi v enem dnevu...

upam da bo kaj pomagalo...
dober nakup!!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost