Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kreso90
Nov uporabnik

Kraj: lublana-rudnik

Alfa Romeo 33

Napisal/-a kreso90 Pe mar 27, 2009 1:30 pm

Pozdravljeni

Imam namen kupiti alfo romeo 33 in me zanimajo sledeče stvari:
-na kaj je treba biti pozoren pri nakupu 33-ke
-koliko popije olja in kakšna je povprečna poraba,
-vzdržlivost mašine (hibe boxer motorja)

Malo sem pogledal na avto.net in najbolj mi je padla v oči sledeča alfa
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2638514&show=1

Mogoče kdo pozna lastnika ali pa ce kdo pozna koga, ki prodaja alfo 33..

lp.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe mar 27, 2009 1:39 pm

malo za šalo malo zares....včasih so rekli da pri alfi(starejši letnik) olje tankaš benzin pa dolivaš.....

lp tdk

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Pe mar 27, 2009 2:36 pm

Pri tej alfi in nasploh pri vseh starejših avtomobilih je zame glavno da majo pleh odbro ohranjen, predvsem poden, pragove, obrobe blatnikov. Kar je prišravfanega na avto dobiš tudi dobro ohranjeno za majhen denar. Sploh za italjana.

Drgač pa pri teh alfah poglej pod avto, za tisti rob, ki pride za pragovi in okrog vpetja zadnjih amortizerjev.

Pa srečen nakup.
okužen z Rallyus virusom

kreso90
Nov uporabnik

Kraj: lublana-rudnik

Napisal/-a kreso90 Ne mar 29, 2009 9:41 am

Mogoče če še kdo malo pove hipe motorja in koliko dejansko popije olja...zanima me predvsem od lastnikov alf..

lp.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne mar 29, 2009 10:22 am

Tistega oglasa ni več.
33 je imela 15 - 20 različnih izvedb motorjev. Da ne govorimo o tem, da ti podatek o hibah in porabi novega res ne more povedat nič - glede na to, kako star avto kupuješ in pojma nimaš, kako so ga vzdrževali (zanemarjali ?!) prejšnji lastniki. Seveda so bili problemi z elektr(on)iko, rjo itd, a ob neznani zgodovini 20 let starega avta nekako zbledijo. Poraba je preveč odvisna od vožnje in ohranjenosti, da bi ti podatek, ki ga morda dobiš tu, res kaj pomagal.

Edina dobra varianta je, da dobiš res dobrega poznavalca teh Alf in skupaj natančno pregledata, kar je v ponudbi. Pri nas boš bolj malo dobil, Italija se zdi bolj smiselna. Kolikor sem se vozil z njo, je bila za tisti čas odlična in nad konkuirenco v marsikaterem pogledu. So ji pa kot naslednici Alfesud nekatere bonbončke zradirali (npr osnovni model je zadaj šel z diskov na bobne).

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Ne mar 29, 2009 10:48 am

motorjev za te alfe je bilo res malo morje....inektorski, carburatorski (pa še tisti z vsaj dvemi različnimi carburatorji na vsaki kubituri). Menjalniki nam bi bili mislim na vseh isti,mogoče izjema 16v. Največje hibe motorjev so ležaji glavne gredi, ter menjalniki kmalu začnejo škrtati.Mam doma enega iz 33 ter še enega iz alfesud z diski. V kakem stanju nevem....ti jih pa dam za male pare. Mislim da ti zna biti zanimiva moja tema v podpisu.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne mar 29, 2009 10:51 am

Kod je bilo že omenjeno, je bil pri moji 33-ki enak problem samo z podnom (na mestih kjer pride nastavek za dvigalko) ali pa okoli pokrovčka za gorivo. Meni je 1.3 IE L94 pila 7-8 litrov, dokler mi ni rezervar za gorivo zarjavel, nato mi je zapacalo šobe in se je poraba dvignila na cca 10 litrov in tehničnega nisem več naredil zaradi izpušnih plinov, čeprav je bil katalizator nov. Glede olja mi ga pri 220 000 km popilo skoraj nič. Obstaja pa še možnost kot sem jo doživel tuda jaz, da ti odtrga mikro jermen (meni ga je ker je dobil maček rep vmes) in ga potegne na eno stran med zobati jermen in odtrga še tega. Jaz sem imel srečo in mi je pokrivilo samo ventile, vendar je motor še zmeraj delal, samo imel je pa tudi samo okoli 15 konjev, ampak domol sem se pa le pripeljal cca 3 km
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov