Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mestosezana
Nov uporabnik

Zamenjava Opel Astre karavan za BMW 3 318 karavan

Napisal/-a mestosezana Ne mar 29, 2009 3:40 pm

Imam Opel Astro 1.4 karavan (bencin, letnik 1999), kupil bi pa rad BMW ser. 3-318 1.8 karavan (bencin, letnik 2000).
Zanima me, če so deli za bmw-je veliko dražji od Opla in če bi bilo vzdrževanje (servisi) dražje za bmw-ja kot za Astro in pa koliko dražje.
Torej, sprašujem, če ima kdo izkušnje ali znanje v zvezi s tem, da vidim, če se mi splača sploh it v tako zamenjavo, da ne bom imel potem veliko večjih vsakoletnih stroškov za servisiranje in registracijo.

Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne mar 29, 2009 3:53 pm

Priporočam da se oglasiš na strani www.bmwslo.com, kjer dobiš imformacije z prve roke in fantje dosti vedo o bmw-jih.
Moje mnenje: čisto odvisno od sreče. Če gre Astra v redu in ne poznaš zgodovine bmwja, potem ne bi priporočal menjave. Drugače pa če je BMW dober in na mestu vse kot mora biti, in še pametna cena potem pa "go for it"
Na splošno neke velike razlike v vzdrževanju ni, vsepovsod je nekaj ceneje in nekaj dražje kot pri konkurenci.
registracija je dražja (zračunaš si jo lahko na AMZS strani) poraba bo tudi večja za liter ali dva. ;)

lp

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Ne mar 29, 2009 5:05 pm

Vse je relativno: v tem primeru kaj so zate veliko večji stroški.

Nasplosno pa velja, da je vzdževanje BMW finančno relativno nezahtevno, glede na razred vozila...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov