Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
JZ
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Maserati Quatroporte

Napisal/-a JZ Če apr 16, 2009 7:18 pm

Sem prebrskal cel forum pa našel samo članek pa še ta samo na zelo kratko. Kar se tiče samega vozila sem nekaj našel tudi na drugih forumih pa ponovno nič konkretnega. Tale Maserati http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2070278&show=1 se prodaja že kar nekaj časa reference ima odlične (1. lastnik, malo prevoženih, menjani ''dragi'' deli turbina, sklopka...) me pa zanima če kdo osebno pozna ta avto in koliko od tega je dejansko res. Imam namreč namen kupiti športno limuzino za dalj časa do vrednosti 15.000 euro pa me je predvsem strah da ali je sploh mogoče servisirati nekaj takega pri nas, vem da je uradni serviser je pa razlika servisirati ferrarija ali nekaj eksotičnega npr. bi-turbo kot ima to omenjeni model.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če apr 16, 2009 7:41 pm

zelo tvegano kupovati takšen avto. premisli.
če pa je z njim vse ok,potem pa luksuz!! pravi mit, ne pa navadn pleh kot nekatere evropske znamke.
lp

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če apr 16, 2009 7:55 pm

Na fotkah takale zadeva hitro zgleda lepa. Je treba videt v živo. Servisirat se ga baje da v Trstu precej ceneje kot pri nas, ampak, da ne bi slučajno mislil, da poceni. Če si ga lahko privoščiš tankat in servisirat, boš po mojem za ta denar težko našel kaj bolj prestižnega...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če apr 16, 2009 8:05 pm

V Nemčiji imaš tudi precej večjo izbiro, poglej malo na mobile.de. Drugače pa ima M prav glede prestiža. Edino s temi Bi-Turbo nevem kako je bilo glede vzrdžljivosti, ampak če ravnaš z avtom kot treba pomojem del kot treba :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe apr 17, 2009 5:17 am

tale avto je po slikah sodeč iz lj-fužin oz. njena okolica.

dBAss
Novinec

Napisal/-a dBAss Pe apr 17, 2009 7:13 am

To si zdej isto napisal kot da bi nekdo rekel da nej ne kupuje od tebe avtomobila ker ti je ime Adis :twisted: Usaj jaz sem tko razumel pa brez zamere :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe apr 17, 2009 7:20 am

dBAss je napisal/-a:To si zdej isto napisal kot da bi nekdo rekel da nej ne kupuje od tebe avtomobila ker ti je ime Adis :twisted: Usaj jaz sem tko razumel pa brez zamere :)

ne ne...mišljeno je bilo na to, da bi se lahko našel kak fužinčan, ki ve kaj o tem avtu in bi lahko kaj napisal v to temo

off: ni nobene zamere

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe apr 17, 2009 7:27 am

adis je napisal/-a:tale avto je po slikah sodeč iz lj-fužin oz. njena okolica.

Ja, bodo kar Fužine, je.

A še zadošča euro 2 norma in zadnji vzglavniki za uvoz???

KLIK1

KLIK2

Če pa ne potrebuješ štirih vrat, potem pa še precej raje kaj takšnega:

KLIK3

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Maserati Quatroporte

Napisal/-a Doktor Pe apr 17, 2009 8:50 am

JZ je napisal/-a:Sem prebrskal cel forum pa našel samo članek pa še ta samo na zelo kratko. Kar se tiče samega vozila sem nekaj našel tudi na drugih forumih pa ponovno nič konkretnega. Tale Maserati http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2070278&show=1 se prodaja že kar nekaj časa reference ima odlične (1. lastnik, malo prevoženih, menjani ''dragi'' deli turbina, sklopka...) me pa zanima če kdo osebno pozna ta avto in koliko od tega je dejansko res. Imam namreč namen kupiti športno limuzino za dalj časa do vrednosti 15.000 euro pa me je predvsem strah da ali je sploh mogoče servisirati nekaj takega pri nas, vem da je uradni serviser je pa razlika servisirati ferrarija ali nekaj eksotičnega npr. bi-turbo kot ima to omenjeni model.

Pri nakupu takšnega vozila moraš vedeti, da poleg ekskluzive v smislu lastnosti in št. takšnih vozil v SLO, kupuješ tudi ekskluzivo v stroškovnem smislu.
15 let star CLIO npr. servisirat na poblaščenem servisu, z original deli je velik strošek, glede na ceno vozila, vendar imaš nizkocenovno možnost :cenejše/konkurenčne dele, vzdrževanje pa lahko mirnega srca prepustiš praktično vsakemu vaškemu/popoldanskemu mehaniku.
Pri MASERATI-ju te opcije praktično ni. Tolažba je v tem, da stroške morebitne izredne napake (zavore so bile tak primer) krije tovarna oz servis.
Za referece o servisu bi se veljalo (dobro) informirat. Pri nas je en sam, imaš pa razmeroma blizu (50 km od meje) "čez mejo" pooblaščen servis, nadaljna dva pa malce dlje (100 oz 140 km).

Osebno bi v po tvojih opcijah oz zahtevah nabavil AR 156 GTA. Sicer je "samo" ALFA, vendar imam/vem za dobrega mehanika, ki je mi tudi razmeroma (30 km) blizu.

LP

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe apr 17, 2009 9:19 am

povej koliko kilometrov letno mislis naredit s tem avtom in ce bo to tvoje edino prevozno sredstvo?

fsp
Nov uporabnik

Napisal/-a fsp Pe apr 17, 2009 9:59 am

Ene parkrat sm ga vidu na Fužinah in ga en fotr kravatar fura... 8)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe apr 17, 2009 10:18 am

tut jest sm ga ene parkrat vidu na zaloški cesti in ga res vozi starejši tip, pa kolikor sem ga jest vidu lepo vozi, brez pretiravanja..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Napisal/-a JanJ Pe apr 17, 2009 10:29 am

Kaj pa kaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2525498&show=1

Sicer ni neka prestižna znamka, je pa vpadljiv avto, z veliko opreme, novejši letnik, manj prevoženih, servisi so bolj razširjeni po SLO,....Če želiš prestižno limuzino za malo denarja mislim da bi bila Thesiska kar prava izbira. Kar se tiče pa mašine pa ne vem kako je s temi Lanciami. Mislim pa, da so jih kar hvalili kot celoto in njeno razmerje cena-kvaliteta, prestižnost,....
LP Jan

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe apr 17, 2009 10:36 am

Lancia je pač že od nekdaj prestižna znamka. Ampak v Thesisa drugo kot 3.0 oz. 3.2 V6 ne sodi, ker je avto pretežek za vse ostalo. Na mobile.de jih je okoli 20 s tako motorizacijo, oprema pa je praktično enaka kot pri novejšem Quattroporteju. Interier Thesisa - poezija :)

Recimo: Klik

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe apr 17, 2009 10:51 am

Thesiska je vrhunska zadeva. Ampak tudi čisto drugi svet kot Maserati.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe apr 17, 2009 10:55 am

Jaz tega masseratija tudi že gledam dolgo. Ful bi ga imel pa imel bi ga za nedeljško vožnjo. Zatakne se pri tem, da še ni oldy in imaš odprti razred zavarovanja.. Edino če ga daš za 6 mesecev. Nato pa kaj če kaj crkne kje pa boš iskal stvari? Pa rec. samo ene malenkost... Meni je nor ta avto!

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 17, 2009 11:04 am

Na splošno maseratiji niso ocenjeni kot najbolj zanesljivi avti. Ampak samo nasplošno, iz prve roke bo težko kdo povedal tu gor, glede na to, koliko jih je v Sloveniji.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe apr 17, 2009 11:07 am

Uffff lepota od "maserja", menjam za GTV :lol:
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Pe apr 17, 2009 12:25 pm

lizard je napisal/-a:Lancia je pač že od nekdaj prestižna znamka.

Od prevzema (FIAT) dalje predvsem/kvečjemu prestižni FIAT.

Prestiža, predvsem pa avandgarde, ki je bila zaščitni znak starejših avtomobilov te znamke od takrat ni več.

LP

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Pe apr 17, 2009 12:26 pm

alanq4 je napisal/-a:Uffff lepota od "maserja", menjam za GTV :lol:

... še boljši posel bi bila menjava za GT.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov