Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

risar
Nov uporabnik

AVTOHIŠA ŠUBELJ

Napisal/-a risar Pe apr 17, 2009 7:49 am

lp,kolega kupuje pri omenjeni hiši Mitubushi Lancer 1.6 karavan letnik 2005. Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje z to hišo in če so kakšne napake na teh vozilih, v bistvu na kaj je treba biti pozoren. Je pa avto prevožen 61000 km,cena pa 8790 eurov. Hvala lepa za odovore.
LINK:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2784099&show=1

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 17, 2009 8:13 am

Takega imam jaz, letnik 2007, kupil sem novega, sicer v drugi avtohiši.

Z avtom ni nobenega problema, prevoženih imam 60.000 km, samo redni servisi. Najdražji redni servis je bil sedaj na 60.000 km, prišlo me je 160 EUR. Drugače so tam okrog 100 EUR (pri pooblaščenem serviserju).
Odličil sem se zanj, ker poznam podjetje, ki ima službene, vsi so takrat imeli že krepko čez 200.000 km, pa nobenih problemov.
Jaz priporočam, zelo neproblematičen avto, ne predrago vzdrževanje, pa še dokaj redka ptica je v Sloveniji.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 17, 2009 8:16 am

Aja, poraba - moja povprečna je med 7,5 in 8, šparam ga nič. Na morje in daljše družinske relacije sposoben tudi pod 7 l/ 100 km, vendar z zelo lepo vožnjo. Avtocesta ful gas Kranj-Maribor je pa kuril povprečno 9,8.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 17, 2009 8:20 am

Evo pa še tretji odgovor :lol:

Potovalnega računalnika nima, čeprav piše v oglasu, da ga ima.

risar
Nov uporabnik

Napisal/-a risar Pe apr 17, 2009 8:30 am

Hvala za hiter odgovor,kaj pa cena,misliš da je pretirana?

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 17, 2009 8:33 am

Jaz mislim da ne. Se še en prodaja za mislim da 12.000, letnik 2007. Jaz sem za novega dal 14.000 leta 2007. Se pravi ne izgublja pretirano.
Se jih pa zelo malo rabljenih prodaja, kar jih jaz poznam, jih bodo zvozili do bridkega konca ;)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe apr 17, 2009 8:38 am

tudi jest si ga lastim l.2006 1,6 16v sw sport verzija, oziroma moja boljša polovica, vendar ga veliko tudi sam vozim, kupila sva ga rabljenega z 21000 prevoženimi kilometri, avto je neproblematičen, glede vzdrževanja, poraba je res tam med 7 in 8 litri mestne vožnje, mogoče ko je polno naložen mu res 1,6 litrski agregat ni v ponos, ampak ima pa zelo dobro prestavno razmerje ter kratke in zelo točne hode prestavne ročice, tako avto veliko pridobi, kljub samo 1,6 litrskem motorju.
Druga stvar je podvozje, na mojem je že tovarniško športno podvozje z posamičnimi obesami in posamičnim vzmetenjem in lega na cesti je tudi pri velikih hitrostih neoporečna (vidi se, da je Mitsubishi in posledično WRC, rally ozadje).
Kar pa se tiče Šublja sem bil dvakrat pri njem na servisu, moram jih kar pohvalt, cene so v mejah normale, to so samo redni servisi, kar se tiče izrednih servisov ne morem komentirati. Z moje pojme je avto, kar realen in za kupit, vseeno pa bodi pozoren, saj veš ne obstajajo pošteni serviserji in mehankarji in prodajalci avtomobilov, mej koga, ki se spozna zravn.
Sam avto je pa špica in jest sm z njim zelo zadovoljen in res drži pregovorna nepokvarljivost japoncev, odkar ga imam ni bilo popolnoma nobenih težav.
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 17, 2009 8:43 am

@xsara - a imaš rdečega z multimedija paketom? Kupil pa si ga v LJ?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Pe apr 17, 2009 8:48 am

dask je napisal/-a:@xsara - a imaš rdečega z multimedija paketom? Kupil pa si ga v LJ?

jap

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 17, 2009 9:17 am

Pa je ok? Ko sem ga šel jaz gledat, sem se vse dogovoril, pridem tja, pa avta ni bilo, ker je bil kao nekje pri električarju. Me je tak razp..., da sem opustil upanje na rabljen avto in šel po novega :P

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Pe apr 17, 2009 9:21 am

dask je napisal/-a:Pa je ok? Ko sem ga šel jaz gledat, sem se vse dogovoril, pridem tja, pa avta ni bilo, ker je bil kao nekje pri električarju. Me je tak razp..., da sem opustil upanje na rabljen avto in šel po novega :P

hehe sori, res je bil pri štromarju, ker je multimedija neki požirala akumolator in sem jim reku, naj porihtajo preden ga vzamem, drgač pa ja avto je kul, brez problemov in sem tudi zelo zadovoljen z njim.........

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 17, 2009 9:23 am

Sej ni blo drugega, sam razkurlo me je, ker so me dvakrat v enem tednu nategnil na tak način. Za novega sem se pa vse lepo po telefonu in faxu zmenil in ga šel čez tri dni samo še iskat.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Pe apr 17, 2009 9:30 am

kakšne barve pa je tvoj?...........drgač pa avtorju teme, cena je pomoje kar dobra, kakšni 200-300 eur še znižajo in je kolega zmagu, zadovoljen bo preverjeno zelo........sam sej pravim, naj vseeno previdno kupuje......

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 17, 2009 9:51 am

Moj je grafitno (temno) sive metalik barve. Sem hotel najprej črnega, pa sem potem obadva skupaj videl parkirana in je s sport paketom ta siv bolje zgledal :)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Pe apr 17, 2009 10:05 am

mal bom offtopic: veš kje bi se dal dobit rabljene najraje železna platišča za tega lancerja, ker po pravici povedano se mi ne dajat velke dnarje vulkanizerjem in bi raje sam doma delal premontažo, seveda sem pregledal tudi že nešteto oglasov, vendar ima ta avto tako eksotične dimenzije platišča, da je res težko dobit kaj rabljenega..........
po novih jeklenih platiščih pa sem tudi že spraševal, pa je cena okrog 60 eur po komadu, to je pa preveč za pleh :lol: ........

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 17, 2009 11:08 am

Jaz jih ne iščem več. Trenutno se ubadam z homologacijo druge dimenzije, pa nekaj na LPP mutijo, ker kao uvoznik ni homologiral za Slovenijo druge dimenzije.
So pa gume kar drage, če bi bilo mal razlike, je cena pol manjša, res ma glupo dimenzijo.
BTW, se en razbit prodaja oz. se je prodajal na avto.net. Mogoče ma feltne ok?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Pe apr 17, 2009 11:17 am

dask je napisal/-a:Jaz jih ne iščem več. Trenutno se ubadam z homologacijo druge dimenzije, pa nekaj na LPP mutijo, ker kao uvoznik ni homologiral za Slovenijo druge dimenzije.
So pa gume kar drage, če bi bilo mal razlike, je cena pol manjša, res ma glupo dimenzijo.
BTW, se en razbit prodaja oz. se je prodajal na avto.net. Mogoče ma feltne ok?

ja res se prodaja en razbit pri novem mestu in sem že poklical ima pa 15 colske jeklena platišča, pa niti ne vem, če pašejo na ta avto, mislim če pašejo, pa da sprednje zavore oziroma diski ne nasedejo na manjše platišče, če ne bi se še splačalo vzeti..........

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe apr 17, 2009 11:42 am

Po mojem bi moral pasat. A ma sport večje diske?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Pe apr 17, 2009 11:49 am

dask je napisal/-a:Po mojem bi moral pasat. A ma sport večje diske?

ma ne vem, enkrat sem neki na mitsubishi forumu bral, koso imel ene težave med 15 in 16 colami, da so kao prednji diski preveliki in sedejo lepo na 16 col in pa nasedejo na 15 col, zdej če to drži pa nimam pojma.

A je mogoče tukaj na forumu kdo, ki bi to vedel?..............

ovniek
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska

Napisal/-a ovniek Pe apr 17, 2009 4:44 pm

15 colske original felge imajo 4 luknje, 16 colske pa 5 lukenj(sport oprema), tko da tudi diski niso enaki, kaj šele kej drugega.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov