Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

nakup karavana

Napisal/-a marsal_tito To apr 21, 2009 9:54 pm

Pozdravljeni!

Zanima me nakup enega izmed avtomobilov in sicer Audi A6, VW Passat, Mercedes E ali BMW 5 vsi letnik okrog 2004-05. Kateri je najbolj racionalen nakup, predvsem me zanimajo stroški vzdrževanja, redni servisi, itd.

Hvala in LP

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To apr 21, 2009 10:23 pm

če si že samooklicani "tito" potem naj bo vse v stilu; "stari" je ljubil mercedese, potem si tudi ti omisli enega E-ja (ponudba je pestra, sem pravkar prečekiral_če je denar, ne bi smelo bit problema enega dobrega ujagat)

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito To apr 21, 2009 10:31 pm

:D tole si pa dobr napisal :)

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: nakup karavana

Napisal/-a Doktor Sr apr 22, 2009 8:06 am

marsal_tito je napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima me nakup enega izmed avtomobilov in sicer Audi A6, VW Passat, Mercedes E ali BMW 5 vsi letnik okrog 2004-05. Kateri je najbolj racionalen nakup, predvsem me zanimajo stroški vzdrževanja, redni servisi, itd.

Hvala in LP

OFF : Noben ni za "socialo", za katero naj bi se, kot so nas učili tovariši in tovarišice, zavzemal "druže Tito".

Dejansko pa so za "družeta" vsi našteti "sociala" - on je imel nič drugega kot MB 600 - butična izbira peščice svetovnih "fac".

ON : najbolj racionalen je jasno PASSAT - "sociala" proti dva razreda večjim premium limuzinam

LP

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr apr 22, 2009 4:30 pm

najbolj racionalen nakup je Kia Ceed ali kaka Toyota Yaris, zagotovo pa ne to kar gledaš :D

Passat je razred nižji kot omenjena trojica, tako bi TEORETIČNO je najcenejši in po takem tudi najbolj pocen za vzdrževat.
Ostali trije so vsi isti "šmorn", tako da naj pri nakupu odločajo najbolj ohranjenost, nabavna cena, najmanj kilometrov ter najmlajši letnik, ter tisti ki ti je najbolj všeč, tako vizualno, kot za vozit.

lp

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Sr apr 22, 2009 4:32 pm

Audi A6, s 2.7TDI ali se bolje - 3.0TDI.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr apr 22, 2009 5:13 pm

gigi85, vedno govori kia ceed :D
pol še pa js nej napišem fiat bravo, čeprav avtor ne sprašuje tega.
osebno bi bmw 5.

ps: js pa upam da nisi tko k "sloviti" druže tito, ki ima za sabo genocide in ostala kriminalna dejanja.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr apr 22, 2009 5:27 pm

moje mnenje je da boš za določen denar dobil mlajšega in lepšega passata.
če pa ti je za luksuz pa ostale tri so tm tm!
osebno pa bi izbral audi a6 po možnosti Quattro!
lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr apr 22, 2009 6:37 pm

Fiatfan je napisal/-a:gigi85, vedno govori kia ceed :D

No, bom še pa dodal Fiat Punto, a je prav? :P

Drugače bi pa osebno bmw 5-ko, mi je vizualno bomba.

LP

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr apr 22, 2009 6:48 pm

osebno bi bmw 5.

ps: js pa upam da nisi tko k "sloviti" druže tito, ki ima za sabo genocide in ostala kriminalna dejanja.

Drug TITO je bil kr fejst dec!!V njegovih časih si službo zamenjal v enem popoldnevu in nikjer ni bilo problem za nič!!Zdaj pa velike fabrike propadajo in to ne zaradi zgube ampak zaradi premalih dobičkov pa 10000 nezaposlenih...No zdajk pa še k avtu.Passat je v vseh pogledih najcenejši,Audi je tehnično tam tam samo malo bolj top klasa.Pri BMW in MB nimaš jermena tako da menjava le teh odpade in imaš samo tekočine in filtre,deki niti niso tok dragi samo pooblaščenci so dragi tako da če najdeš enega popoldanskega strokovnjaka za karikoli avto od naštetih ti ostane samo še da si izbereš kaj ti najbolj paše in si zmagal.

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Sr apr 22, 2009 7:21 pm

osebno povedano MB... pa ne ker sem pristaš te znamke ...

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr apr 22, 2009 7:32 pm

Ne vec ponujat totih ceedov,... ker bo na koncu samo se to na nasih cestah :lol: :lol:
Slika

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr apr 22, 2009 8:12 pm

čare je napisal/-a:
osebno bi bmw 5.

Drug TITO je bil kr fejst dec!!V njegovih časih si službo zamenjal v enem popoldnevu in nikjer ni bilo problem za nič!!Zdaj pa velike fabrike propadajo in to ne zaradi zgube ampak zaradi premalih dobičkov pa 10000 nezaposlenih...

res off ampak moram komentirat: res je tako kot si napisal, vendar epilog te tvoje zgodbe je da se je cel sistem podrl ( celoten bančni sektor), zaradi tega je bila inflacija leta 89 nakaj čez 2000 % (preveri, če ne vrjameš) in posledica revalvacija nacionalne valute (dinarja). Res je, vse je bilo ok, preveč ok, zato je celotna monetarna politika propadla in s tem celotna rajnka Jugoslavija.
V kolikor te zanima to področje, preštudiraj makroekonomijo bivše juge in ti bo bolj ali manj vse jasno. Takšne laične trditve kot si jih ti navedel poslušamo vsakodnevo od ljudi, ki so daleč od znanja.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr apr 22, 2009 8:32 pm

Fiatfan je napisal/-a:
čare je napisal/-a:
osebno bi bmw 5.

Drug TITO je bil kr fejst dec!!V njegovih časih si službo zamenjal v enem popoldnevu in nikjer ni bilo problem za nič!!Zdaj pa velike fabrike propadajo in to ne zaradi zgube ampak zaradi premalih dobičkov pa 10000 nezaposlenih...

res off ampak moram komentirat: res je tako kot si napisal, vendar epilog te tvoje zgodbe je da se je cel sistem podrl ( celoten bančni sektor), zaradi tega je bila inflacija leta 89 nakaj čez 2000 % (preveri, če ne vrjameš) in posledica revalvacija nacionalne valute (dinarja). Res je, vse je bilo ok, preveč ok, zato je celotna monetarna politika propadla in s tem celotna rajnka Jugoslavija.
V kolikor te zanima to področje, preštudiraj makroekonomijo bivše juge in ti bo bolj ali manj vse jasno. Takšne laične trditve kot si jih ti navedel poslušamo vsakodnevo od ljudi, ki so daleč od znanja.

Vprašaj starše kaj jim je manjkalo,razen da so tebi po Kinder jajčka v Avstrijo hodil,ves ta drek je pa po 29 letih prišel ven ravno zaradi takih ki študirajo makroeknomijo in od samega dolgčasa serjejo za 30 let nazaj.Edino kar mu jaz lahko zamerim je to da sem bil zaradi njegovega prihoda v KC LJ. 4.1.1980 skoraj rojen na hodniku KC-ja,ker je mamo ravno takrat pritisnilo rodit me on je pa pač prišel tja umret

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če apr 23, 2009 8:26 am

Fiatfan je napisal/-a:
res off ampak moram komentirat: res je tako kot si napisal, vendar epilog te tvoje zgodbe je da se je cel sistem podrl ( celoten bančni sektor), zaradi tega je bila inflacija leta 89 nakaj čez 2000 % (preveri, če ne vrjameš) in posledica revalvacija nacionalne valute (dinarja). Res je, vse je bilo ok, preveč ok......

ti jaz kaj povem, če hočeš; 25 let sem bil star in sem v tej inflaciji svojo hišo pod streho postavil ob enem pa že za tretjim novim avtom pogledoval, žepi so mi se pa šibili od "perja"......... :P

P.S pa nisem "univ.dipl"....

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če apr 23, 2009 8:52 am

sašo5 je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:
res off ampak moram komentirat: res je tako kot si napisal, vendar epilog te tvoje zgodbe je da se je cel sistem podrl ( celoten bančni sektor), zaradi tega je bila inflacija leta 89 nakaj čez 2000 % (preveri, če ne vrjameš) in posledica revalvacija nacionalne valute (dinarja). Res je, vse je bilo ok, preveč ok......

ti jaz kaj povem, če hočeš; 25 let sem bil star in sem v tej inflaciji svojo hišo pod streho postavil ob enem pa že za tretjim novim avtom pogledoval, žepi so mi se pa šibili od "perja"......... :P

P.S pa nisem "univ.dipl"....

ja seveda,sj pravim, bilo je predobro. In zaradi zadolževanja celotne juge je prišlo do razpada celotnega sistema. Če bi bilo tako dobro, zakaj pa še danes ne obstaja jugoslavija, če je bilo najbojše na svetu? pa tudi srbija(monetarni center juge) dobro veste v kakšnem položaju je danes, po vaših besedah sodeč bi morali biti po bdp per capita, bistveno boljši.
no ta tema nima veze sploh z vprašanjem avtorja.. vendar, kot sem že rekel: bilo je zelo dobro, vendar prav zaradi tega je prišlo do razpada sistema.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če apr 23, 2009 8:55 am

čare je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:
čare je napisal/-a:
osebno bi bmw 5.

Vprašaj starše kaj jim je manjkalo,razen da so tebi po Kinder jajčka v Avstrijo hodil,ves ta drek je pa po 29 letih prišel ven ravno zaradi takih ki študirajo makroeknomijo in od samega dolgčasa serjejo za 30 let nazaj.Edino kar mu jaz lahko zamerim je to da sem bil zaradi njegovega prihoda v KC LJ. 4.1.1980 skoraj rojen na hodniku KC-ja,ker je mamo ravno takrat pritisnilo rodit me on je pa pač prišel tja umret

ja velika diskriminacija se že tukaj kaže. drugače pa verjemite, če bi bil danes še živ, bi bil tako kot milošević, šešelj in ostali vojni zločinci lepo v Haagu. Samo v Mb na teznem skoraj 100.000 pobitih itd itd.. vojni zločinci zame niso heroji!

Uporabniški avatar
ophidian
Nov uporabnik

Napisal/-a ophidian Če apr 23, 2009 10:05 am

človek kupuje karavana, eni pa načenjajo razpravo o politični zgodovini :roll:

Js bi vzel passata.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če apr 23, 2009 10:48 am

hehe se strinjam s tabo ophidian. sicer bi jaz izbiral med passatom in meco. je pa tudi vprašanje koliko denarja je pripravljen dat naš novi "tito" za avto?
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če apr 23, 2009 4:45 pm

Fiatfan : očtno si še na faksu. Sam sem bil pred nekaj leti. Ko ga boš končal boš zadeve prespal in videl vse v drugačni luči. V teoriji imaš kar nekaj smernic, škoda le, da preteklost ni črnobela.

Vzemi Passata.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov