Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maki13
Novinec

Kraj: Ljubljana

Odnos-prodajalec/stranka

Napisal/-a maki13 Pe apr 24, 2009 1:03 pm

Lep pozdrav vsem.

Zadnje case se zanimam za nakup 3-5let starega avtomobila.

Razmisljam pa tudi o nakupu novega avtomobila v razredu golf-bravo-pro ceed-megane...

In tako pridemo do situacije,ki me kot lastnika privatnega podjetja mocno jezi in razmisljam kam pelje ta svet.

Naj vam opisem situacijo: pridem v prodajni salon v btcju-KIA in si s punco ogledujeva novega pro ceeda...

Cakam 5 minut,prodajalca ni nikjer,gledam avto,se vsedem,odpiram prtljaznik,si ogledujem ce je dovolj prostora za otroski sedez,prodajalca se vredno ni nikjer...

V salonu je bilo kar nekaj potencijalnih kupcev vozil vendar so zaceli pocasi odhajati...

Prodajalcev se vedno od nikoder...

Potem se koncno primaje en mlajsi prodajalec,ki se mu ze na dalec vidi,da bi sel rad domov...

Potem zacne s tikanjem in tudi testno voznjo je z odporom ustimal...

Pridem nazaj iz testne voznje,ga spet ni nikjer ,da bi mi se kaj povedal o avtu,vprasal ce ga morda zelim kupit....

PORAZNO!!!

Potem pa cez dva dni v Renojevem salonu pri Ljubljanskih mlekarnah:

Zopet nezainteresiranost prodjalcev,cakam 5 minut salon je prazen,en prodajalec klepeta z mehanikom,drugi drka racunalnik...

Ogledujem si 19.000€ vrednega megana,merim prostor za otroski sedez.... ne jebejo 5%

Ker zacnem dobivat rdece pike,me moja odvlece iz salona preden bi morala posredovati policija...

To pisem zato,ker me je razpizdilo do boga!!!
Sam imam svoje podjetje,v katerega sem vlozil veliko znanja,truda,trdega dela...

In ce bi se kdo od mojih zaposlenih tako obnasal do potencialnega kupca/stranke bi ga odpustil in mu zraven se polomil celjust...

Avto industrija je pred propadom,vsi belezijo padce okoli 50% v prodaji!!!

Oni pa se obnasajo,kot da kupujemo pasteto...

Vsaka stranka,ki vstopi v salon je potencialni kupec!

In ta potencialni kupec nam je ravnokar prinesel minimalno 10.000€ svojega tezko prisluzenega denarja!!!

Morali bi ga sprejeti kot kralja,se posebaj ce ze 1 leto ne prodajo nic!!!

To pisem ,ker ne razumem ,kako si lahko nekdo v teh tezkih casih to dovoli !!!
Po televiziji pa jamrajo in prosijo drzavo za subvencije---WTF ?!?!?

Zaradi mene naj propadejo vsi saloni,ki nimajo pojma o marketingu in v odnosu do strank...

Za dobre bo vedno dovolj dela!

LP MAKI

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe apr 24, 2009 1:14 pm

K sreči je konkurence veliko, tako da izbira je izjemna.

Bi jim pa dal vsaj vedeti, da zaradi njihovega obnašanja pač pri njih, ne boš nikoli kupil avtomobila. Ter odsvetoval ta avtosalon zaradi slabega odnosa, vsem znancem.

Verjetno se to dogaja kadar šefa ni doma, potem si zaposleni upajo "tehenirat".

aquariumwild
Novinec

Napisal/-a aquariumwild Pe apr 24, 2009 1:27 pm

podobno situacijo sem sam doživel pred enim letom ko sem kupoval novega peugeota 407 coupeja.......hehe.......bilo je za popizdit.
noben te ni resno jemal......vsi so navajeni prodajat 207&co in to je to....

pred dobrim tednom sem pa kupoval novega kawasakija........ista zgodba.......hehe;)

v obeh primerih sem pa po parih klicih in ogledih salonov našel prodajalce s katerim sem našel skupni jezik.

iz mojih izkušenj.......potrebno se je izogibat večjih avtosalonov......najboljši so tisti nekje bogu za hrbtom (pri teh je pa treba pazit da so uradni zastopniki še posebno pri nakupu motorja)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe apr 24, 2009 1:53 pm

Meni osebno bolj leži če mi noben ne diha za ovratnik ko si nekaj ogledujem,če je le zadeva odklenjena,ker obstajajo pa drugi extremi ki so pa prav nadležni z informacijami.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe apr 24, 2009 2:00 pm

čare je napisal/-a:Meni osebno bolj leži če mi noben ne diha za ovratnik ko si nekaj ogledujem,če je le zadeva odklenjena,ker obstajajo pa drugi extremi ki so pa prav nadležni z informacijami.

se popolnoma strinjam vendar bi dodal da pa po nekje 5 minutah ogleda ali malo manj pa naj bi pristopil prodajalec pa povprasal kaj,povedal kaj...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe apr 24, 2009 2:05 pm

@ maki. Odpravi se na Hyundai avto trade Brnčičevo; boš malo drugače postrežen, sploh če bo takrat delala tam ena lepa blond ženskica; Branka ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Pe apr 24, 2009 2:08 pm

Ampak bog ne daj da bi ti koga "pocukal za rokav", bi ti verjetno krona dol padla...
...verjetno je velik ljudi, ki pride samo vohat in takih se kaj kmalu naveličaš...

Verjamem, da bi morali biti veliko bolj ustrežljivi, vendar je to vse odvisno od stvari ki jo kupuješ... Vsaka branža ma svoje zakonitosti... ta zgleda da prodajalsko čudne...

Če pa pogledam z moje profesijske strani, pa ma da prodajalec vse z rok spusti (vidno) in takoj da priteče h kupcu čim ta vrata takne... žal pri nas tega ne boš doživel...

PS: čare je podal lep vidik, vendar ta pride v poštev šele ko rečeš prodajalcu da se boš sam razlgedal...

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Pe apr 24, 2009 2:14 pm

Jaz nimam koga cukat za rokav....

Prinesel sem 10.000-20.000€ na pladnju pa ni zanimanja...

Razpizdi me pa iz cisto poslovne strani...

Po tv-ju jamrajo kako bodo morali zapirati salone in da je nujno potrebno uvest subvencije...

Je pa cisto odvisno od salona,na Toyoti na vicu je bilo vse vredu...

LP MAKI

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe apr 24, 2009 2:14 pm

men se zdi da je najbolj v salonu, da te prodajalc vpraša če lahko pomaga, poveš da boš sam mal pogledu, če te kej zanima, stopš do njega, če ne, ti pa že ni všeč avto oz. si pršu sam mal pogledat ker te zanima stvar...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Odnos-prodajalec/stranka

Napisal/-a sašo5 Pe apr 24, 2009 2:40 pm

maki13 je napisal/-a:
In ce bi se kdo od mojih zaposlenih tako obnasal do potencialnega kupca/stranke bi ga odpustil in mu zraven se polomil celjust...

tud obratno zna bit.... :roll: :roll: :roll:

In kaj če si jim ti prinesel 10-20 jurjev :?: :roll: ...če hočeš kupi, če ne pa "s*****" drugam....in zamisli si da ima prodajalec 10 takih na dan, saj se mu zmeša

Meni je tudi vedno bolje, da ni nobenga blizu, ko bom kaj rabil, ga bom že poiskal...in če sem zadovoljen s ceno, ki si jo izpogajam, je to to....mnogo raje kot pa neka "lažna" prijaznost in prisilen nasmeh ali celo dihanje za ovratnik......ne, tnx

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Pe apr 24, 2009 3:39 pm

c.o.b. je napisal/-a:men se zdi da je najbolj v salonu, da te prodajalc vpraša če lahko pomaga, poveš da boš sam mal pogledu, če te kej zanima, stopš do njega, če ne, ti pa že ni všeč avto oz. si pršu sam mal pogledat ker te zanima stvar...

x2

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Re: Odnos-prodajalec/stranka

Napisal/-a obcasnigledalec Pe apr 24, 2009 4:32 pm

sašo5 je napisal/-a:In kaj če si jim ti prinesel 10-20 jurjev :?: :roll: ...če hočeš kupi, če ne pa "s*****" drugam....in zamisli si da ima prodajalec 10 takih na dan, saj se mu zmeša

Oh joj bogi prodajalec, more celo delat!
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe apr 24, 2009 4:56 pm

sej si je pa sam izbral delo prodajalca(avtomobilskega), če pa mu kaj ni všeč, pa naj gre raje na tržnico suho sadje prodajat...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe apr 24, 2009 5:21 pm

Prokarjon je napisal/-a:...verjetno je velik ljudi, ki pride samo vohat in takih se kaj kmalu naveličaš...

Najbrž lih ne hodiš v salon vsak dan "šmekat", ponavadi so firbci bolj takrat, ko je dan odprtih vrat al pa, k je predstavitev novega avta.

Glede odnosa pa - vse je odvisno od prodajalca, ne tok avtohiše. Sm bil že večkrat v eni avtohiši - 2 prodajalca. Enmu se je že na daleč videlo, da se mu niti mal ne da delati, drug me je lepo jemal kot resnega kupca. Razlika kot dan in noč.
Slika

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Pe apr 24, 2009 6:16 pm

maki13 je napisal/-a:Jaz nimam koga cukat za rokav....

Prinesel sem 10.000-20.000€ na pladnju pa ni zanimanja...

Razpizdi me pa iz cisto poslovne strani...

Po tv-ju jamrajo kako bodo morali zapirati salone in da je nujno potrebno uvest subvencije...

Je pa cisto odvisno od salona,na Toyoti na vicu je bilo vse vredu...

LP MAKI

x2.
Kupec je šef in ne en navadn prodajalec. dokler se tega ne bodo navadli potem ni čudno za takšno stanje.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe apr 24, 2009 7:00 pm

So pa še prodajalci tretje vrste in to tisti katerim stranka ni všeč.Vem za primer ko je kolega šel za strica ki je direktor Siemensa za BiH na Bravničarjevo šel po cenik za Carrero S4 al karkol že je in ker je bil navaden mulc oz. ni bil zakravatiran ga sploh niso jemal resno no potem je njegov stric vseeno prišel avto z gotovino naročit,ko pa je avto prišel v SLO ga je šel pa spet kolega prevzet pa spet tisti čudni pogledi kot da pri nas nima že vsak diler začetnik vsaj X5.V glavnem kakor obrneš ni prav.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe apr 24, 2009 7:22 pm

Tako kot so rekli. So slabi in so dobri prodajalci.

Jaz lahko pohvalim osebje na Audi Verovskovi. Vem za enega dobrega prodajalca in enega dobrega serviserja tam in teh se drzimo. Fantoma svaka cast in tam z veseljem 'odnasamo' denar.

Drzi se salonov, kjer cenijo tvoj obisk. Ce ne zaradi drugega pa zaradi tega, ker te v drugem ne pogledajo.

Lp,
D
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Pe apr 24, 2009 7:40 pm

OFF:
Mislim, kako ste nekateri tečni, če te noben ne postreže, ko uletiš notri pač greš do nekoga in ga prosiš, če ti postreže.Drugače pa sam raje vidim, da ni prodajalca poleg, ko ga bom rabil ga bom pa poiskal. Saj avto se ne kupuje vsak dan ampak vsakih 10 let, čeprav nekateri tud na 5 let menjajo.

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Pe apr 24, 2009 7:56 pm

maki ti si zelo zelo slab poslovnez sicer bi vedel, da prodaja novih avtomobilov prakticno ni upadla. ne vem ali pa si samo domisljas tukajle po spletu, da vse ves in znas.
sem ravno kupil novega renaulta na vodovodni in so bili vsi zelo prijazni in korektni. res pa imajo veliko dela saj sta ponavadi 2 prodajalca na izmeno za komplet salon in tezko postrezejo, ker sta vec ali manj zaposlena.
sem se dodobra pogovoril z mojim tako, da lepa beseda lepo mesto najde. se vedno. ce imas pa v glavi recesijo pa prevec 24 ur gledas, pofla po domace.

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Pe apr 24, 2009 7:56 pm

Verjemte, ni krize za prodajalce avtomobilov pri nas. Mal spremljam cene, OK, ta ma ugodno ceno. Čez čas avto umaknjen, pa spet na netu-a glej ga zlomka 10% dražji. Prej ga niso prodali, pa ga bodo zdaj?? Sicer pa, koliko avtohiš v Sloveniji je že zaprlo štacuno?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov