Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

solidsnake
Nov uporabnik

Nakup vozila

Napisal/-a solidsnake Po apr 27, 2009 1:15 pm

Pozdravljeni,

razmišljam o nakupu rabljenega vozila v cenovnem razredu do cca 20 000 Eur. Želim avto limuzinske oblike 4 vrata obvezno, udobno vožnjo, zmerno porabo in pa dober odziven motor, ki bo poskočil ko bom rabil. Vem da to potem vpliva tudi na porabo vendar bi želel neko lepo razmerje.

Kaj bi dobil v tem cenovnem razredu s solidnimi cenami servisa in registracije.

Skratka, čimveč avta za to ceno.

Hvala za odgovore.

p.s.: Trenutno vozim passata letnik 2005, pa bi ga zamenjal, ker sem se ga že malo naveličal.

schaky
Novinec

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

solidsnake
Nov uporabnik

Napisal/-a solidsnake Po apr 27, 2009 3:06 pm

hej,

hvala za dva hitra odgovora.

Alfe mi nekako niso najbol priljubljene, in tudi omenjena alfa mi ne deluje prav prostorna, lahko pa se motim?

Kar se tiče Honde Accord, moram reči, da sem že razmišljal v tej smeri, je pa res, da japonca še nisem vozil in bi moral probati. Slišal pa sem same lepe besede okoli japoncev.

Kaj pa nemške znamke?

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po apr 27, 2009 4:23 pm

Ce ze nemske - Audi A6 ali BMW 5.

Jaz osebno ti svetujem Volva S80 ali S60 - meni osebno najbolj udobna avtomobila na voljo.
S80 2.4D - 164 konjev - potegne kot se sika - preverjeno
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2784469&show=1

S60 D5 - za ta denar dobis ze super opremljenega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2679140&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2379815&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2795864&show=1
Tale je pa ze bolj premium, turbo bencinar
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2784372&show=1

Glede D5.. Nekatere S60-ke imajo starejso razlicico D5 - 164 konjska, novejse so 185 konjske.

Vsedi se not, nebos hotel ven 8)
LP
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Po apr 27, 2009 4:37 pm

Sam sem bil v popolnoma enaki dilemi pred nekaj meseci;isto nakup za cca. 20k euro,pa sem se odlocal med Hondo Accord,Audi A4,BMW serije 3,Alfo 159...pa gledal nova in rabljena vozila...in sem vzel Laguno III,2.0 dci,zaenkrat o avtu res samo pohvale...

lp tdk

p.s. Ce bi sedaj lahko se enkrat izbiral...hm...verjetno Opel Insignia(res dober design),pa ALFA 159 dizel...glede na vse pa vseeno Laguna III...pa dober nakup!

solidsnake
Nov uporabnik

Napisal/-a solidsnake Po apr 27, 2009 4:38 pm

morem priznat, da sem razmišljal o Volvu s60, vendar se mi sredinska konzola nekako ne dopade. S80 je precej boljši... kakšna je razlika med tema dvema modeloma v praksi?

solidsnake
Nov uporabnik

Napisal/-a solidsnake Po apr 27, 2009 4:49 pm

tdk je napisal/-a:Sam sem bil v popolnoma enaki dilemi pred nekaj meseci;isto nakup za cca. 20k euro,pa sem se odlocal med Hondo Accord,Audi A4,BMW serije 3,Alfo 159...pa gledal nova in rabljena vozila...in sem vzel Laguno III,2.0 dci,zaenkrat o avtu res samo pohvale...

lp tdk

p.s. Ce bi sedaj lahko se enkrat izbiral...hm...verjetno Opel Insignia(res dober design),pa ALFA 159 dizel...glede na vse pa vseeno Laguna III...pa dober nakup!

insignia je res špica ja, sem jo vozil in morem reči, same pohvale... je pa res, da je to nov avto in da se začne pri 21k eur bencinar, kar pa nimam namena vzet. Skratka nebi ravno vstopnega modela kupil, poleg tega bi raje kupil rabljen avto in zato dobil višji razred.

Mnenje glede tega?

Drugače pa ne morem čez renault nč rečt, ker nisem razen megane-a prejšnega vozil nič, mi pa nekako niso privlačni.

Če bi recimo vzel kakega BMWja, kakšni bi bili stroški vzdrževanja? Problem ni sicer v denarju, ampak mi v življenju ne predstavla vse samo avto in nimam namena nevem koliko invetirati.

Stvar je v tem, da imam podjetje in raje denar vlagam v nadaljni razvoj, opremo itd... avto je postranskega pomena, razen zaradi sestankov ga potrebujem, in je malce imiđa pomemben karakter tukaj.

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Po apr 27, 2009 4:59 pm

Volvo al pa Honda.....to si poglej... ;)
To bi jaz gledal za ta denar. ;)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po apr 27, 2009 5:06 pm

z alfa romeo 159, 1.9 jtd nimaš kj zgrešit! aboslutno za ta denar alfa!

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po apr 27, 2009 5:10 pm

Lancio thesis bos pravi direktor :D.
Drugace najboljse da probas in kar ti bo vsec pol isces cim boljse ohranjeno manj km in oprema.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Po apr 27, 2009 5:33 pm

zakaj sem pročakovl da bodo volvota prilepili
če si pripravljen iti v Nemčijo po avto na mobile.de pobrskaj za Mercedez benz C220 CDI
nima velike porabe cca 7l oprema avantgarde. lepo potegne imamo 2 karavana takšna v družini oba letnik 2006. 15k € dal stric za njega letos mi smo ga kupili lani... same pohvale glede tega avta aja pa tiptronika sta oba in ni še nič ''crknawo''

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po apr 27, 2009 6:52 pm

sorry ampak za ta denar imaš res veliko izbire!
avto net pa gas! boš sigurno kej najdu za 20.000evrov!
lp

Uporabniški avatar
Deeyan
Novinec

Kraj: Parižlje

Napisal/-a Deeyan Po apr 27, 2009 11:32 pm

zlarre_ je napisal/-a:Volvo al pa Honda.....to si poglej... ;)
To bi jaz gledal za ta denar. ;)

Se strinjam, nasploh Japonci pa Švedi ;)
[url=http://www.mazdaklub.si/][img]http://shrani.si/f/1q/fd/1aEjuIui/mazda-klub-header1.png[/img][/url]

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To apr 28, 2009 12:22 am

Če si bolj individualist po duši potem takole:

Udobje, luksuz, prostornost, redkost, stil, eleganca, nadpovprečno kvaltetna notranjost in predvsem vsaka je praktično do konca opremljena - Lancia Thesis 2.4 M-Jet

Če hočeš ob eleganci in dobrem dizajnu nekaj več športnosti - Alfa 166, pravtako 2.4 M-Jet

Za 20.000 € dobiš ta dva modela, bi lahko rekli v res top formi, boljši kot nemško konkurenco za ta denar oz. bo pri nemcih cena višja opremljenost pa verjetno slabša.

Če rabiš malo manj prostora in še nekaj več športnosti je tu Alfa 159 2.4 M-jet in 200 konji.

Če strmiš k popolnemu oz. zgolj udobju imaš zanimivega Citroena C6 ali pa C5, seveda s hidropnevmatskim vzmetenjem. Te zadeve se peljejo kot ladje.

Če pa hočeš biti še en nezanimiv in dolgočasen Slovenec na naših cestah pa vzami Audija A6, BMW 5 ali pa MB E-klaso, ki so sicer vsi po vrsti vrhunski avti.

Ne sme se pa pozabit niti na Volva S80, ki je pravtako osvežujoča zadeva v poplavi nemških vozil.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy To apr 28, 2009 9:07 am

solidsnake je napisal/-a:morem priznat, da sem razmišljal o Volvu s60, vendar se mi sredinska konzola nekako ne dopade. S80 je precej boljši... kakšna je razlika med tema dvema modeloma v praksi?

Vem, kako je v S60 in moram rect, da je to res majka od avta. Sam mors vzet prenovljeno verzijo. Osebno mi dost bolje izpade.
S S80 pa nimam nobenih izkusenj. Menda ima vec prostora in bolj udoben je. Luksuz pac.

Aja, ce ze, vzemi opremo summum - tu bos obcutil pravo udobje (oprema vkjucuje usnjene sedeze, mocen glasbeni predvajalnik,...) ali pa malo bolj skromna oprema mommentum - tudi ta ni slaba (pol blago/pol usnje poglej si mal, ...)
Se kinetic - najbolj skromna oprema (sedezi iz blaga,..)

LP
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Nakup vozila

Napisal/-a Doktor To apr 28, 2009 1:14 pm

solidsnake je napisal/-a:Pozdravljeni,

razmišljam o nakupu rabljenega vozila v cenovnem razredu do cca 20 000 Eur. Želim avto limuzinske oblike 4 vrata obvezno, udobno vožnjo, zmerno porabo in pa dober odziven motor, ki bo poskočil ko bom rabil. Vem da to potem vpliva tudi na porabo vendar bi želel neko lepo razmerje.

Hvala za odgovore.

p.s.: Trenutno vozim passata letnik 2005, pa bi ga zamenjal, ker sem se ga že malo naveličal.

Odvisno kaj želiš, pričakuješ ... Svetujem, da zožiš izbor na nekaj vozil.

Osebno bi, če vztrajaš pri "domači" zanamki pogledal za vozili z 1,4 TSI agregatom. Najbolj pa GOLF ali SUPERB.

Prednost je predvsem v tem, da gre za nova vozila oz vozila s tov.garancijo, s tem se izogneš rizkiku, cenovno sicer ugodnih rabljenih vozil, ki pa z morebitno skrito napako, predvidenim servisom ipd. "skriva" predvsem stroške.

LP

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Re: Nakup vozila

Napisal/-a lizard To apr 28, 2009 3:03 pm

Doktor je napisal/-a:
solidsnake je napisal/-a:Pozdravljeni,

Hvala za odgovore.

Odvisno kaj želiš, pričakuješ ... Svetujem, da zožiš izbor na nekaj vozil.

Osebno bi, če vztrajaš pri "domači" zanamki pogledal za vozili z 1,4 TSI agregatom. Najbolj pa GOLF ali SUPERB.

Prednost je predvsem v tem, da gre za nova vozila oz vozila s tov.garancijo, s tem se izogneš rizkiku, cenovno sicer ugodnih rabljenih vozil, ki pa z morebitno skrito napako, predvidenim servisom ipd. "skriva" predvsem stroške.

LP

To je tudi zelo res, v tem primeru je Superb najboljša izbira, Golfov je itak preveč, preveč, preveč, preveč.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov