Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Katero petardo...? ( Clio RS, Corsa OPC )

Napisal/-a ManIAK So maj 02, 2009 10:18 pm

Torej...

Zagledal sm se v ti dve raketi. Vizualno mi je dosti bolj všeč corsa, tako znotraj kot zunaj. In ker sem turbo fanatik, ma zadeva pri meni še en plus.. Skeptičen sem le glede male kubikaže v razmerju z kar precej konji. Poznavalci pravijo tudi, da je podvozje cliota dosti bolj razvito in dodelano kot corsino.

Cene novih vozil so približno enake, kar mi še dodatno oteži izbor...

Zanima me tudi, kje v okolici Celja, Maribora, bi lahko ta dva avta preizkusil. Zaenkrat vsa moje vedenja temeljijo na teoriji, ki je pa včasih popolnoma drugačna od prakse.

Odgovori...?

Lp

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga So maj 02, 2009 11:12 pm

uff

Jst mislim, da te caka tezka naloga. Vse je tako kot si napisal.

Ampak mislim, da se bos odlocil sele takrat, ko se bos v obeh zapeljal.

Je pa Clio rahlo vecji avto se mi zdi. Nazadnje ko sem sedel v Corsi sem se pocutil utesnjenega.

Je pa Corsa po mojem mnenju lepsa.

Srecno you lucky bastard ;)!

Lp,
D
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši So maj 02, 2009 11:36 pm

Tud jaz ti bom rekel, da je najboljše probat oba in boš videl kater ti bom najbolj pisan na kožo :) ..če ima mogoče kak kolega, znanec, mogoče uporabnik foruma tak avto da se zmenita za kakšno vožnjo ;) ..drugače pa je meni bolj všeč clio 8)

Uporabniški avatar
207cc
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a 207cc Ne maj 03, 2009 12:18 am

Ma to bo spet ena tema, ki bo "zanimiva" za branje, koristi pa ne bo nič od nje. 2 ki mata OPC-ko bosta navijala za opla, 2 ki mata RS-a pa za renaulta, ostali pa neke statistike lapal in to bo to. Testno vožnjo je zelo težko dobit, ker jih nimajo kar v salonih na voljo. Oba avta sta pa strup in mislim da velike razlike ne boš opazu, ker avto kšne steze verjetno nebo vidu. Kup pač tistga ki se ti bolj dopade...... razočaran defitivno ne boš!

Loh pa probaš prašat uporabnike na forumu, če je kdo pripravljen ti dat avto za kšn krog (Oba sta na voljo na forumu)

banban
Nov uporabnik

Napisal/-a banban Ne maj 03, 2009 6:59 am

ufff pred kakšno faj odločitvijo si se znašel...
jst mislim da z nobenim ne boš zgrešil. obsa sta dobra, vsak na svoj način.
če ti turbo res veliko pomeni pol vzemi corso. :)

meni osebno je corsa malce lepša ampak le v črni barvi. sej opc plava je zakon, sam je malo preveč izstopajoča......moje skromno mnenje ;)

vsekakor pa dboi oba avta na test, pejsi nekam narest par km na ovinke d se boš lažje odloču

je pa še to.... meni ne gre iz glave kakšen ford focus RS. za isti denar dobiš rabljenega, al pa astra opc,.... :P :-P

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Ne maj 03, 2009 7:27 am

rs-a imajo enega rabljenega v štajerskem probaj se zmenit.. :) opc-ko pa ima tut en pubec s foruma.. probaj se zmenit :D

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne maj 03, 2009 8:52 am

Nism odpru temo z namenom, da bi se kregali kdo je boljši ali slabši.

Zanimajo me predvsem razlike, ki bi jih najlažje navedli tisti, ki so oba že poizkusili.

OPC vem da si lasti "SamoK" , ampak nekaj prosit za testno vožnjo se mi zdi brezveze. Pa še da se slučajno kaj naredi zna bit kr jeba pol.

Za RS-a bom pa poklical v štajerski avto dom...

Stari focus RS mi ni všeč, tudi astra mi ni najbolj, bi pa dodal v izbor recimo Focusa ST ali Megana RS. Ampak, za ta denar dobim novo OPC-jko ali Cliota, medtem ko bi bil Focus recimo rabljen...

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Ne maj 03, 2009 9:23 am

Vidim, da si si kar v začetku sam malo otežil izbor.
Kar se tiče izbire med tema dvema avtomobiloma pa ne bi smelo biti toliko težko saj imata zelo različne karakteristike. Predvsem moraš ugotovit kaj ti bolj "leži", ali lega v ovinkih in ob hitri vožnji obrati motorja čez 5000 vrt./min, ali pa nekoliko bolj "umirjena" vožnja z več prožnosti v srednjem območju vrtljajev in veliko km po avtocestah. Clio ima namreč precej kratek menjalnik; serije od konca 2007 imajo podaljšano 5. in 6. prestavo za 10 km/h ravno zaradi tega, da je vožnja po avtocestah znosnejša. Corsa ima za moje pojme prednost predvsem v turbo motorju (glede prostornine, ki jo omenjaš ni nič narobe), ki ima boljšo prožnost in s tem boljše oz. lažje pospeševanje iz nižjih vrtljajev.
Tvoj izbor je zdaj odvisen samo od namena uporabe in stila vožnje, ki ga imaš.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
FFST
Nov uporabnik

Napisal/-a FFST Ne maj 03, 2009 9:39 am

Eno so pocket-rocketi... Clio RS, Corsa OPC, Fiesta ST, Polo GTI. Verjetno super zadevce za igranje na cesti... Potem imaš t.i. Hot-hatche, ki imajo malo več prostora, so dejansko lahko uporabni tudi kot družinski avtomobili... z določenimi zadržki.
Za Focusa ST ti lahko jaz povem nekaj stvari... tehnikalije upam da poznaš. Vozne lastnosti avta so odlične... zelo nevtralen na cesti, meja zdrsa včasih tako daleč, da enostavno ne upaš peljat tako hitro skozi kak ovinek... uhajanje sprednjega konca je zelo predvidljivo. Ob lift-offu v ovinku pa včasih zadek malo trzne... vse pod kontrolo. ESP posega v vožnjo relativno pozno. Pri pospeševanjih iz ovinkov se moraš včasih malo poprijet z volanom... Volan daje dosti informacij... imaš pa tudi možnost nastavitve trdote volana (sport, confort, normal). Atvo je še kar trd, predvsem se čutijo kratke luknje. Kar mene najbolj navdušuje je razpon navora... lahko si precej len na menjalniku. 320 Nm maš od 1600 obratov naprej. No, potem je tu zvok... vsekakor prednost pred ostalimi 4 cilinderci. Ma pa to svoje slabosti... poraba. Moja povprečna 11 litrov... pa vozim umirjeno. Sem pa spravil povprečno porabo na kakšnih "hitrih" odsekih tud konkretno preko 20 litrov.... ampak če kupuješ tak avto, potem verjetno preveč povdarka na porabo ne daješ.
Notranjost... ne vem kaj toliko hvalite razne BMWje, AUDIje... razlika v kvaliteti materialov vsekakor je, ampak nikako ni takšna, da bi upravičevala tolikšno razliko v ceni... oziroma vsaj meni to ni toliko pomembno. Notranjost je simpatična, ni pa nek dizajnerski biser... zame sta v takem avtu bistvena volan, sedež in menjalnik. Prva dva sta odlična, menjalnik občasno nenatančen (ali pa sem jaz včasih neučakan :) ). Malo me le moti način preklapljanja sedeža za vstop na zadnjo klop... nepomembno. Aja, še ena stvar... ob vseh dolgočasnih barvah večine avtomobilskih proizvajalcev, imaš pri ST-ju eno ki lepo izstopa iz množice... če ti je to seveda všeč. Jaz sem se v to oranžno zaljubil na prvi pogled... še gate imam oranžne. 8)
Ko sem govoril o družinskem avtu... ST nima ravno največjega prtljažnika, sploh če imaš rezervno gumo (namesto kita za popravilo pnevmatike).
Torej... verjetno precej realna ocena bi bila:
(+): - vozne lastnosti
- cena
- zvok
(-): - poraba
- majhen tank (to dvoje gre skupaj :oops: )
- preklop prednjih sedežev
- odpiranje oz. predvsem zapiranje sprednih šip

LP U

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne maj 03, 2009 9:48 am

Tak kot ti je že marsikdo reko idi na probno pa boš videl... Sem zihr da te bo turbomotor naudušil :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 03, 2009 9:52 am

FFST je napisal/-a:menjalnik občasno nenatančen (ali pa sem jaz včasih neučakan :) ).

predvsem je nenatančen ko pretikaš prestavno ročico iz 2. prestave v 3. prestavo, če si prehiter se zatakne :twisted:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne maj 03, 2009 9:59 am

Kupi oba rabljena pa ne boš nikoli v dvomih več :lol:

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne maj 03, 2009 10:01 am

ST- ja dobro poznam. Sm ga mel tudi priliko peljat (tnx Matjaz46) in me je zelo navdušil. Ampak občutek imam, da bi avto presegel mojo zmožnost vzdrževanja in pa kot sem že povedal, za ceno nove OPC-jke ali Cliota, dobim 2 leti starega ST-ja. Saj me nebi motlo, če bi vedov kdo in kako ga je vozil, ampak to pri nakupu rabljenega avta ostaja neznanka. Gledal sem tudi Megane Rs, ki ga dobiš že za rečmo 13k€, ampak kaj ko to zgleda vse zgonjeno do amena.

Družine ( Še ) nimam, tak da tudi neke prostornosti ne potrebujem. Če sm zdaj v Megana Coupea letnik 2002 spravu vse potrebno šaro, pol ni bog, da v katerega izmed teh 2h nebi.

Barva OPC-jke bi obvezno bila rdeča (razn če bi kako drugo dobil za dober dnar) , medtem ko bi Clio bil beli. V teh dveh barvah se mi ta modela najbolj dopadeta....

Ampak, vse je samo klevetannje, dokler katerega izmed njiju ne preizkusim...

Predvsem tukaj apeliram na vse, ki poznajo kako avtohišo v kateri lahko celo preizkusiš avto za 20k€ preden ga kupiš... :roll:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne maj 03, 2009 10:07 am

Maniak: Lahko ti povem samo za OPC, če si resen se bo dalo vsekakor zmeniti, sam boš moral malo počakati. V avtohiši RUDNIH, Na dolenjski cesti v LJ.

Če si resen ti bodo avto pripeljali od drugod, samo te opozarjam da bom moral resnično pokazati interes, drugače ne bo nič. Meni so tako zrihtali za testno vožnjo Antaro s točno tako opremo kot sem si jo želel.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne maj 03, 2009 10:21 am

Ja kak jim bi naj interes pokazal? Naj prskačem tja po trpalnicah z nalepko na riti "kupim OPC" al kaj naj naredim da bojo videli da me avto zanima. Avto definitivno me zanima, ampak če nebo izpolnil mojih pričakovanj, pol se bom lepo zahvalu, obrnal in odskakljal nazaj domov.Nekateri prodajalci bi najraje kr pogodbo napisali, da če pri njih preizkusiš avto, ga moreš pol nujno kupit, pa čeprav je 4k€ dražji ko pri konkurenci in tega ne maram.

Bom se v kratkem mal zapodil po OPEL in RENAULT prodajalnah in vprašal če se pač da dobit avto na probo. Navsezadnje avta ne kupujem za 2 mesca in bi rad preizkusu, kako se katera stvar pelje, da mi nebo pol žal....

Uporabniški avatar
FFST
Nov uporabnik

Napisal/-a FFST Ne maj 03, 2009 10:27 am

ManIAK je napisal/-a:Ampak občutek imam, da bi avto presegel mojo zmožnost vzdrževanja...

Hja... a misliš, da vzdrževanje OPC-jke ali RS je pa toliko cenejše? Gume imaš 215/45/17, ki niso bistveno cenejše od 225/40/18. Redni servisi so pomoje tam-tam. Poraba ene OPC-jke je glede na sprintmonitor nekje dobrih 9 litrov (bolj 9,5)... Clio isto. Kar se zavarovanja in registracije tiče... vsi avti imajo več kot 130 kW... kar te vrže v najvišji razred. Razika je le, da je vrednost novega avtomobila nekoliko višja pri STju ali recimo Meganu RS.
Pomoje bi imel nekje 20% višje stroške z večjim avtom.

LP U

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne maj 03, 2009 10:35 am

Višji rang je od 145kW.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Ne maj 03, 2009 10:43 am

a ni open klasa nad 130kw?

pa še en off: kolega ma novega clio f1 pa sem sedel v njem, pa so se mi zdeli zici fuuul ozki, kaj v corsi opc so verjetno enako ozki ne?

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Ne maj 03, 2009 10:45 am

Poraba ene OPC-jke je glede na sprintmonitor nekje dobrih 9 litrov (bolj 9,5)... Clio isto.

LP U

No, jaz imam porabo konstantno okrog 11,5 l/100km. 9,5 oz 9l je bila poraba samo, ko smo šli na dopust in je bila vožnja ves čas umirjena.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne maj 03, 2009 12:08 pm

Gosic je napisal/-a:Višji rang je od 145kW.

Ne. Ima kar dadek prav.

100-130kW
130- †
[size=75]Volvo. For life.[/size]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: peterkukec in 12 gostov