Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Kraj: Sevnica

Fiat Grande punto napačno naročilo prodajalca!

Napisal/-a alesek86 Pe maj 08, 2009 5:05 pm

Zdravo!

Mami se je odločila, da bo zamenjala svojega puntota mk2 za Grande punto 1.4 16V. Starega puntota ima 60 konjskega in ravno zaradi podhranjenosti ga bi rada zamenjala.

Zdej je pa tko, da sva z mami trgovcu trdila, da želi 1.4 16V. Na predračunu pa je baje 8V, vendar mami tega ni videla in je seveda trgovec takšen avto naročil. Avto je že prispel (trgovec ga je naročil - ne vem, od kje), in je seveda napačen, 1.4 8V. Zdej plačano ni še nič, ampak trgovec trdi, da mormo avto vzet in da tu ni drugi možnosti (ker je že narejen predračun in pisan na ime).

Zanima me vaše mnenje, ali lahko zahtevamo drug avto? Smo pa sigurni, da hočemo 1.4 16V.
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Pe maj 08, 2009 5:08 pm

hehe... pol ko jst hodim po firmah in zbiram predračune za kakšno stvar bi moral tud vse plačat?
mal strela v prazno.. pomoje ker ima tazga na zalogi in bi ga rad prodal..
pejta drugam pa je..

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Pe maj 08, 2009 5:16 pm

Fora je tud v tem, da se poznamo, ker smo že prej kupil avto pr njem, vendar nas tko še nikol ni hotu nategnt.

Aja, pa še to...dejte mi povedat, ali je cena za 1.4 8V, ne vem, ktera oprema točno (ima ročno in ne avtomatsko klimo) 11.200 € velik? Js gledam na konfiguratorju na fiat.si pa pride 1.4 16V s samodejno klinatsko in naslonom za roko 11.550 €.
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Re: Fiat Grande punto napačno naročilo prodajalca!

Napisal/-a Drager Pe maj 08, 2009 5:20 pm

alesek86 je napisal/-a:Zdravo!

Mami se je odločila, da bo zamenjala svojega puntota mk2 za Grande punto 1.4 16V. Starega puntota ima 60 konjskega in ravno zaradi podhranjenosti ga bi rada zamenjala.

Zdej je pa tko, da sva z mami trgovcu trdila, da želi 1.4 16V. Na predračunu pa je baje 8V, vendar mami tega ni videla in je seveda trgovec takšen avto naročil. Avto je že prispel (trgovec ga je naročil - ne vem, od kje), in je seveda napačen, 1.4 8V. Zdej plačano ni še nič, ampak trgovec trdi, da mormo avto vzet in da tu ni drugi možnosti (ker je že narejen predračun in pisan na ime).

Zanima me vaše mnenje, ali lahko zahtevamo drug avto? Smo pa sigurni, da hočemo 1.4 16V.

Naročila sta nov avto in nista plačala are?
Jebiga, bo pa trgovec vedel za naslednjič. Če je tvoja mama podpisala je pa drugo. Čim sta podpisana trgovec in stranka je to uraden dokument z katerim lahko trgovec recimo na sodišču dokazuje svoj prav, če bi že prišlo tako daleč.
Kriva je tudi tvoja mama. Drugič naj prebere kar naročuje oz. podpisuje. Niso zdaj vsi trgovci prasice ker uboge stranke ne preberejo kar naročijo.
Predlagam da se z trovcem mirno dogovorite za nek kompromis.
L.P.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Pe maj 08, 2009 5:22 pm

alesek86 je napisal/-a:Fora je tud v tem, da se poznamo, ker smo že prej kupil avto pr njem, vendar nas tko še nikol ni hotu nategnt.

Aja, pa še to...dejte mi povedat, ali je cena za 1.4 8V, ne vem, ktera oprema točno (ima ročno in ne avtomatsko klimo) 11.200 € velik? Js gledam na konfiguratorju na fiat.si pa pride 1.4 16V s samodejno klinatsko in naslonom za roko 11.550 €.

Ni te hotel nategnit če je prišlo do napake v komunikaciji. Ne obsojaj prehitro. Trgovec se je zmotil pri vpisovanju podatkov, vi niste predračuna oz. pogodbe prebrali.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Pe maj 08, 2009 5:33 pm

Ja, reku sm prehudo, da nas je nategnu...vem, da je prišlo do napak v komunikaciji, ampak med mamo in trgovcem, ker mene takrat ni blo zraven. Ampak men je trgovec prej govoril, da bo naročil 1.4 16V za 11.200 €, zdej pa dobimo 8 ventilca...je sploh kakšna možnost, da se dobi drugi avto?

Za predračun pa ne vem, če je mami podpisala ali ne. Ko pride domov, jo bom vprašu.
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe maj 08, 2009 6:41 pm

ja če niste nč podpisal, pol un trgovc nima kej. S predračunom ti pa lih ne more krneki naročvat avta.....
Slika

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Pe maj 08, 2009 6:48 pm

alesek86 je napisal/-a:Ja, reku sm prehudo, da nas je nategnu...vem, da je prišlo do napak v komunikaciji, ampak med mamo in trgovcem, ker mene takrat ni blo zraven. Ampak men je trgovec prej govoril, da bo naročil 1.4 16V za 11.200 €, zdej pa dobimo 8 ventilca...je sploh kakšna možnost, da se dobi drugi avto?

Za predračun pa ne vem, če je mami podpisala ali ne. Ko pride domov, jo bom vprašu.

Zakaj bi sploh mogla podpisat predračun? Če je kaj podpisala, ni podpisala predračuna ampak kaj drugega.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe maj 08, 2009 7:00 pm

Pomojem ni problema tudi, če se je podpisala na predračun. To ni nič! Razen, če so trgovci z avtomobili kaj drugače zaščiteni glede tega! No upam, da kaj takega ni mogoče.
Probi se lepo zmenit s trgovcem pa bo! če ne pa mirno drugam, kot ti je že nekdo svetoval. Pa ne imet slabo vest ker se poznate, saj on je očitno tudi nima!

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe maj 08, 2009 7:00 pm

Se strinjam z triciklom.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Pe maj 08, 2009 7:09 pm

Sej niti ne vem, če je podpisovala kaj...mene sam zanima, če je možno, da se naroči takšen avto, kot ga želimo?
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Pe maj 08, 2009 7:15 pm

Če sploh neveč če je kaj podpisovala tvoja mama itd se brezveze pogovarjat. Če kupuješ hišo tud ne podpisuješ kr nekaj in točno veš od kdaj naprej si lastnik.

Folk kupuje avte za 11jurjev tako kruh :roll: Važno ji je sam da ma 1.4 8V opreme pa nima pojma ka ma pa nič, najboljš da ji menja nalepko 8v v 16v pa je

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Pe maj 08, 2009 7:22 pm

Technologic je napisal/-a:Če sploh neveč če je kaj podpisovala tvoja mama itd se brezveze pogovarjat. Če kupuješ hišo tud ne podpisuješ kr nekaj in točno veš od kdaj naprej si lastnik.

Folk kupuje avte za 11jurjev tako kruh :roll: Važno ji je sam da ma 1.4 8V opreme pa nima pojma ka ma pa nič, najboljš da ji menja nalepko 8v v 16v pa je

Ok, tole zadnje je brez veze, škoda da pišeš take poste....tisto za opremo nism nč reku, da je kej narobe. js sm sam dal primer, da lahko za takšen denar dobiš močnejši avto in boljšo opremo...
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Pe maj 08, 2009 7:27 pm

alesek86 je napisal/-a:Sej niti ne vem, če je podpisovala kaj...mene sam zanima, če je možno, da se naroči takšen avto, kot ga želimo?

Če je možno je odvisno od tega kaj je podpisala. Čeprav po moje je možno, tudi če bi naprimer vplačala aro bi si lahko premislala, bi pač zgubila aro, drugih obveznosti pa nima. Saj te ne morejo kar tako prisilit, da kupiš nek avto :shock:
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe maj 08, 2009 7:42 pm

če glih mama ni šofer, ki vsakodnevno hoče gledat obrate vsaj parkrat tam nad 5000, potem je 8 ventilc boljša izbira(dve leti ga je vozila tudi moja sestra)in razlika se čuti samo nad 4000 rpm....

osebno bi probal prodajalcu zbit ceno na minimum in bi vzel tega 8 ventilaca......(samo moje mnenje)

P.S in pravkar se neke akcije pri puntu dogajajo(kao še -15%) (1.2 8v se dobi za mal več kot 8000 eu)

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Pe maj 08, 2009 7:51 pm

ABSOLUTNO NE VZEMI TEGA!! Prodajalec se bo moral zadovoljiti in pripeljati pravi avto al pa nič, vsaka šola nekaj stane. pa če hoče tvoja mama rdeče prevleke pa če so modre avto zavrni! kupec je danes kralj,saj prinese denar. To si zapomni! vzemi 16v je novejši motor in se ne pustita temu kvazi prodajalcu pa ne nasedajta kaj govori,ker sam ve da si nič ne more!

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Napisal/-a Cruisin Pe maj 08, 2009 8:00 pm

Hahaha, ta je pa dobra. Da MORATA plačati, saj je izdal PREDRAČUN :lol: Plačati ni treba, edino če se odločita za nakup tega. Potem pa le ceno zbijajta :)

daniel.
Novinec

Napisal/-a daniel. Pe maj 08, 2009 8:09 pm

Ne bi rad bil pameten, vendar ... nekje na forumih sem zasledil da je grande punto z 8v motorjem bolj živ, poskočen, v nizkih obratih, 16 ventilca moraš pa malo bolj gonit v obrate da pokaže konje.
Sam s mel pežoja z 1,6 8v motorjem in v štartu je bil poskočnejši od 16 ventilskega kolega:).... pol je pa 16ventilc itak bolj potegnu, je pa res da je bla poraba za kake 0,5 do 1 lt več pri v.
Tko da vam predlagam, da sprobate oba avta in se pol odločite...

lp

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Pe maj 08, 2009 8:16 pm

alesek86 je napisal/-a:Sej niti ne vem, če je podpisovala kaj...mene sam zanima, če je možno, da se naroči takšen avto, kot ga želimo?

kaj pa sploh veš?? neveš tega pa tega, nima smisla spraševat ...

kaj se sploh sekiraš? greš v drugo avto hišo pa naročiš, onega pokliči pa reči da sta bla zmenjena za 16v ne pa 8v, in ni debate.

se znas raspizdit al ne? tak mi deluje koda sta oba z mamo prestrasena "joj kaj pa se bo zdaj zgodilo"...

"je možno naročit drugi avto" sprašuješ. itak da je, sem ti že zgoraj napisal postopek.

če pa je "mami" podpisala pogodbo ali kaj podobnega, pol pa sta si sama kriva da ni pogledla kaj podpisuje.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Pe maj 08, 2009 8:17 pm

Fiatfan je napisal/-a:ABSOLUTNO NE VZEMI TEGA!! Prodajalec se bo moral zadovoljiti in pripeljati pravi avto al pa nič, vsaka šola nekaj stane. pa če hoče tvoja mama rdeče prevleke pa če so modre avto zavrni! kupec je danes kralj,saj prinese denar. To si zapomni! vzemi 16v je novejši motor in se ne pustita temu kvazi prodajalcu pa ne nasedajta kaj govori,ker sam ve da si nič ne more!

Sej vem, da je 16V novejši motor in tudi iz tega razloga smo se odločil zanj. V ponedeljek greva z mami tja in bomo vidl, kak se bomo zmenl...

Mi lahko nekdo pove, če v Ljubljani autocommerce dela ob sobotah(za fiate)?
Lep pozdrav,

Aleš
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov