Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sasitikade
Nov uporabnik

avtomobili kupljeni v Italiji

Napisal/-a sasitikade To maj 12, 2009 10:41 am

Zanimam se za nakup rabljenega avtomobila. Na netu sem videla oglas, da podjetje GTC avto, oz. Avto Cesard.o.o. v Ljubljani prodaja avtomobile, ki so bili kupljeni v Italiji]. Zanimajo me vaša mnenja, izkušnje z omenjenim podjetjem, ter kakšni so ti uvoženi avti.
Saska

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To maj 12, 2009 11:20 am

avto so dobri in slabi tako kot povsod..
povsod moraš zelo pazit kaj kupuješ,..
kot pravim povsod najdeš bolše in slabše ohrajene avte tako je tudi z avti iz ita.

moj je tudi bil uvožen iz ita sicer preko drugega pa je čist ok..

Uporabniški avatar
plasi
Novinec

Kraj: Suhor

Napisal/-a plasi To maj 12, 2009 12:12 pm

Jaz sem imel golfa IV iz italije pa je bil katastrofa, sami problemi. Sestra pa ima megana pa je brez problemov. Odvisno na kaj naletiš.
Pijem Laško pivo in j... se mi za vse živo!

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To maj 12, 2009 8:37 pm

Naš bmw serija 3 je iz italije.

Brez večjih problemov, po informacijah ki smo jih dobili ko smo ga kupili je bil zasežen in je stal 2leti-se je videlo tud po avtu, zelo malo prevoženih, zdaj jih ima okol 70 pa je 01 letnik.

Z časom pa ko sem menjaval ozvočenje naletel na čudne stvari. Za tapetami je bila zemlja-prava zemlja, pravtako v ventilaciji in v nekaterih kotih motorja, to mi nikol nebo jasno kak je prišlo tja,. Tud servisna je bila blatna ko smo ga dobili, češ da je padla v blato iz avta. Drugače pa smo zadovoljni.

Aja avto je bil kupljen preko nekega posrednika iz celja-kar tako doma kupuje in prodaja.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To maj 12, 2009 8:51 pm

dobro poznam človeka ki je tam kupu avto pred mesecem pa ga je v tem mesecu vozu vsega skupaj sedem dni! ostale dneve pa avto stoji pri mehaniku in čaka na "nevem kaj"!
je pa res da verjetno niso vsi taki ali pač!
lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To maj 12, 2009 9:26 pm

@lenivec
če je to bilo mišljeno men ti povem da se strinjam s teboj ampak tako je pač bilo in še zdaj je! vsega tega pa tudi jest ne razumem zakaj je avto delal pol ga pa sral po enem tednu.
lp

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To maj 12, 2009 9:43 pm

Moje osebne izkušnje oz. ugotovitve:

Italija > značilnosti uvoženih avtomobilov:
- prevrteni kilometri (100% imajo vsi),
- v veliko primerov obilo kit-a (recimo 30%) ,
- v veliko primerov razbit (se lepo vodi po barvi, npr. ujemanje odbijač-blatnik, ipd.)
- obrabljenost materialov (volan, stopalke, konzola) in npr. čudežnih 115 000 km :roll:
- servisna knjiga, garažiran, nekaramboliran > :lol:

Recimo to sem videl v eni avtohiši. Poznam enega modela, ki čisti avte čez vikend pa je rekel, da so FIAT taxi vozilom prvrtavali tudi za 200 000 km nazaj, nalepke dol, malo spolirali, uredili...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To maj 12, 2009 10:34 pm

taxi-ji imajo najlepše ohranjeno barvo ker imajo prek svoje barve nalepljeno barvo taksija..

drugače pa sploh ni redkost da ima avtomobil l.2006 se pravi slabe 3 leta 160 000km

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Sr maj 13, 2009 6:31 am

Velika loterija je to...
Kolega je kupil avto od tam, ki se je oglaševal kot nov, čez čas pa ugotovil, da je bil blizu totalke. Sedaj sami problemi. Nemalo je tudi primerov, ko ti tak avto zasežejo pri registraciji (ker ga tam prijavijo kot ukradenega). Mislim, da je pri nas čisto dovolj avtov za vsakega. Rajši daš jurja več v osnovi, kot pa da potem 5 jurjev znosiš na servise.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr maj 13, 2009 7:49 am

Technologic je napisal/-a:Naš bmw serija 3 je iz italije.

Brez večjih problemov, po informacijah ki smo jih dobili ko smo ga kupili je bil zasežen in je stal 2leti-se je videlo tud po avtu, zelo malo prevoženih, zdaj jih ima okol 70 pa je 01 letnik.

Z časom pa ko sem menjaval ozvočenje naletel na čudne stvari. Za tapetami je bila zemlja-prava zemlja, pravtako v ventilaciji in v nekaterih kotih motorja, to mi nikol nebo jasno kak je prišlo tja,. Tud servisna je bila blatna ko smo ga dobili, češ da je padla v blato iz avta. Drugače pa smo zadovoljni.

Aja avto je bil kupljen preko nekega posrednika iz celja-kar tako doma kupuje in prodaja.

He,he, takega je imela moja Saxoja, pa je bil kupljen nov. Diagnoza - stal je v poplavi.... :roll:

burgy_SI
Nov uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a burgy_SI Sr maj 13, 2009 11:53 am

Technologic je napisal/-a:Naš bmw serija 3 je iz italije.

Avto je bil gotovo poplavljen, pa potem očitno ne 100% poštiman.
Jaz sem mislil lansko leto kupit eno alfo GT z zelo malo kilometrov kupit. Je pa bila za razstavit in poštimat, za zamenjat nekaj elektronike (motorčki stekel, plata za nastavljanje klime). Sem cenkal, če bi mi spustil ceno še za kakih 500€, pa sem čakal, no pa je je vmes že prodal možakar. Mi je bilo potem malo žal, pa morda boljše tako :)
Če bi sam rihtal si pač vzel čas in vse pobral ven ... tisti ki to delajo pa za naprejprodat pa ne, ker se jim ne splača.
Kako pa je kaj z vonjem v avtu v poletnih mesecih? To bi znalo biti problematično, glede na vso umazanijo, ki je še v avtu.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr maj 13, 2009 12:45 pm

Od vseh avtov ki smo jih imeli doma v zadnjih 6 letih (vsaj 10 če ne več) so bili vsi iz tujine (Italija in Nemčija) in pri nobenem nekih problemov. Kupljeno to kar je bilo oglaševano, brez nategov in prikrivanj. Pa tudi rajši kupim 3 leta star nemški avto z 200.000km kot pa slovenskega z 100.000
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Sr maj 13, 2009 12:56 pm

gecco je napisal/-a:Od vseh avtov ki smo jih imeli doma v zadnjih 6 letih (vsaj 10 če ne več) so bili vsi iz tujine (Italija in Nemčija) in pri nobenem nekih problemov. Kupljeno to kar je bilo oglaševano, brez nategov in prikrivanj. Pa tudi rajši kupim 3 leta star nemški avto z 200.000km kot pa slovenskega z 100.000

se ti ne zdi da pretiravaš?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr maj 13, 2009 12:58 pm

kolesar je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Od vseh avtov ki smo jih imeli doma v zadnjih 6 letih (vsaj 10 če ne več) so bili vsi iz tujine (Italija in Nemčija) in pri nobenem nekih problemov. Kupljeno to kar je bilo oglaševano, brez nategov in prikrivanj. Pa tudi rajši kupim 3 leta star nemški avto z 200.000km kot pa slovenskega z 100.000

se ti ne zdi da pretiravaš?

Si predstavljaš avto ki je prevozil 200.000km slovenskih cest? :)

Edit: ni pretiravanje, sam pač dejstvo da me manj matra če vidim v Nemčiji en 3 leta star avto z full kilometri, ker pač lahko sklepaš kje in kako je te kilometre nabral.
Se mi zdi da največ slabe reklame tujim avtom delajo naši preprodajalci, ki zavedno kupujejo slabe avtomobile v tujini poceni, jih tukaj malo uštimajo in prevrtijo kilometre in potem naprej.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov