Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Iščem Lancio delto...

Napisal/-a GTI_Fan To maj 12, 2009 10:01 pm

Pozdravljeni!

Kot že naslov teme pove, iščem Lancio Delto, model 1979 - 1994. V kolikor kdo pozna koga, ki jo ima (in bi jo prodal), bi lepo prosil za kakšno informacijo oz. kontakt.
Ti avtomobili se praktično ne oglašujejo in prodajajo več, ker jih lastniki zaradi starosti in (ne)ohranjenosti peljejo direkt na uničenje.
Trenutno se sicer ena prodaja, vendar je bil to ljubliteljski avto, dobro vzdrževan, zato tako visoka cena - pogajanje žal ni možno...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2791594&show=1
V bistvu je avto predober za zastavljeni projekt, po drugi strani pa z njega ne morem uporabiti skoraj nič delov...

V nadaljevanju podajam še nekaj slik, kako zgleda ta avto, če ga kdo slučajno opazi...

Slika

Slika

Slika

Slika

pa še njena velika sestra... mmmmm....
Slika

Stanje avtomobila niti ni važno, rabim predvsem dokumente. V primeru, da kupim avto, do katerega me pripelje vaša informacija, dam informatorju 100 EUR nagrade.
Opravičujem se tistim, ki ste temo brali že na enem drugem forumu...
Najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ To maj 12, 2009 10:28 pm

Vem za eno na Škofijah pri Kopru, tam stoji že nekaj let. Kateri model točno nevem (mogoče je HF, ampak nisem čisto prepričan).
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan To maj 12, 2009 10:45 pm

Na to lancio je opozoril že Mad v eni drugi temi - če je od vulkanizerja s Škofij, naj bi se ta avto delal, torej verjetno ni za prodajo... Če pa gre za kakšen drug avto, pa bi bila vsakršna nadaljnja informacija dobrodošla... ;)

off: Ne vem, zakaj je bila tema premaknjena iz Splošne debate.
V podforumu Kupovanje avtomobilov naj bi se odvijale sledeče debate:
"Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev"

V Splošni debati sem temo namensko objavil, ker je bolj obiskana in je tako več možnosti za uspeh... No, ja...

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ To maj 12, 2009 11:11 pm

Ja, to je ta. Hm, da se pa na njej kaj dela ? Mogoče se bo; torej zadeva odpade. Bom pa vsekakor malo bolj pozoren, saj imam takšno službo, da se lahko najde kaj zanimivega pri kakšni hiši.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Sr maj 13, 2009 6:52 am

Super! Hvala za pomoč!
LP

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr maj 13, 2009 7:47 am

Saj 1.400 EUR pa ni neka visoka cena :?: Ali pač? Če je ta lepo vzdrževana, je vredna tega denarja, madonca saj so že fičoti dražji :roll:

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr maj 13, 2009 9:09 am

dask je napisal/-a:Saj 1.400 EUR pa ni neka visoka cena :?: Ali pač? Če je ta lepo vzdrževana, je vredna tega denarja, madonca saj so že fičoti dražji :roll:

On potrebuje papirje!

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Sr maj 13, 2009 9:31 am

Ta avto mislim da je že prodan. Drgač poznam lastnika in avto, ki je izredno dobro ohranjen.
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Sr maj 13, 2009 9:32 am

Da še dopolnim Vikkinga...
Škoda je kupiti dobro ohranjen avto, ki ga je nekdo ljubiteljsko vzdrževal, potem pa ga uničiti. Takšen (ne ta) avto je realno vreden nekaj 100 EUR, če ti ga seveda kdo kupi.
Delov s te Lancie ne morem uporabiti (ni 4x4, motor 1.6), tako, da bi bila investicija praktično v celoti usmerjena samo v papirje, kar pa je precejšen strošek...

Če dobim navadno delto brez kataloške tržne vrednosti, sem še vedno pripravljen plačati določen znesek, da avto odkupim. Če bi recimo dobil 4WD, bi bil ta znesek že višji, ker lahko uporabim kar precej delov. Da bi dobil integralko niti ne računam (pa tudi bi bila verjetno predraga samo za papirje), če bi dobil pa EVO pa je seveda super, a utopično. Najbolj realno izhodišče je torej navadna Delta...
LP

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Sr maj 13, 2009 9:35 am

šinki je napisal/-a:Ta avto mislim da je že prodan. Drgač poznam lastnika in avto, ki je izredno dobro ohranjen.

Potem se strinjaš, da ta avto ni primeren za moje ideje in je prav, da nadaljuje svojo življensko pot v obliki, kot je sedaj...
Pa se je tudi prodal za 1400? Lastnik ni namreč popustil niti pregovarjanju slo rally legende...
LP

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Sr maj 13, 2009 9:38 am

Pa nam zaupaš za kakšen projekt gre???
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
emmo
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a emmo Sr maj 13, 2009 9:51 am

ja ta avto ki se je prodajal zgoraj lonk,je sedaj pri meni in sem ponosni lastnik. res pa je da je avto v precej dobrem stanju-školjka mislim.obnavljajo se ravnokar amortizerji, potrebno tudi sklopko,malo bremze in podvozje ter sledi še optika.drugače pa se da od te stare uporabiti dokumente tudi za novejšo integralko.samo kubituro in moč motorja upišejo nove vrednosti v prometno.tudi ta je tako kupljena.piše da je 1300 model ,motor je pa 16 turbo
owner: bmw e 30
vw karmann ghia 1965
karmann ghia 1961
vw bus t3 blue star-hannover edition
porsche 914
porsche 911s (serija 0)

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Sr maj 13, 2009 10:08 am

Me veseli, da je avto kupil nekdo, ki bo skrbel zanj... Čestitam!

@Šinki: projekt je nekaj takšnega kot zadnja slika, ki sem jo nalepil v prvi post ;)

Uporabniški avatar
emmo
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a emmo Sr maj 13, 2009 12:36 pm

evo mene nazaj.sem jo lih pripeljal od servisa.vozi se naravnost čudovito.dal 160 eur za amortizerje-so 30 % trši kot standardni!sem tako naročil.zdaj še optika pa bo.pravijo za ostalo podvozje je ok.zamenjal mi je še en ležaj na amortizerju in ene gumice.sledi še optika.
moja je kot una druga na sliki enaka platišča,le luči spredaj je zamenjal.so nove veliko lepše.sam žmigavce moram popravit k so prlimani od golfa
owner: bmw e 30
vw karmann ghia 1965
karmann ghia 1961
vw bus t3 blue star-hannover edition
porsche 914
porsche 911s (serija 0)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr maj 13, 2009 4:12 pm

Ni problema Delto HFzrihtati. Ti samo ponudi pameten denar, in odloči se kero konkretno FH Delto.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Sr maj 13, 2009 4:18 pm

emmo je napisal/-a:evo mene nazaj.sem jo lih pripeljal od servisa.vozi se naravnost čudovito.dal 160 eur za amortizerje-so 30 % trši kot standardni!sem tako naročil.zdaj še optika pa bo.pravijo za ostalo podvozje je ok.zamenjal mi je še en ležaj na amortizerju in ene gumice.sledi še optika.
moja je kot una druga na sliki enaka platišča,le luči spredaj je zamenjal.so nove veliko lepše.sam žmigavce moram popravit k so prlimani od golfa

Jas mislim da jo je že najdu???????

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr maj 13, 2009 5:17 pm

če že ti pamet soliš njemu, bom jo jaz še tebi. avta še ni našel, je pa že gledal točno tega. človek mu je samo odgovoril kako je sedaj z tem avtom.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Sr maj 13, 2009 7:09 pm

emmo... sicer je off pa vendar... kako ti sfolga toliko avtov vzdrževati, glede na to da so sami oldiji skorej. Sam imam dva bolj kot ne že skorej oba gresta v leta pa sem še enega težko sposobne vzdrževati v TOP kondiciji... :)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr maj 13, 2009 7:22 pm

Žiiga je napisal/-a:emmo... sicer je off pa vendar... kako ti sfolga toliko avtov vzdrževati, glede na to da so sami oldiji skorej. Sam imam dva bolj kot ne že skorej oba gresta v leta pa sem še enega težko sposobne vzdrževati v TOP kondiciji... :)

Vse gre, samo če imaš veselje, ne pa denar, kot mnogi mislijo. Ponavadi pa ravno za Integralke, veliko ljudi brca v tmo, ko pravi, da je vzdrževanje zelo drago. Je pa tudi problem, ko nekateri kupijo zelo hud avtomobil kar ni problem, potem pa nima niti 100 evrou za popravilo/vzdrževanje :roll: :jao:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Sr maj 13, 2009 7:25 pm

Kaj pa to?
http://www.podarimo.si/9192-lancia-delta-turbo-diesel

Sicer ni skoraj nič podatkov ampak vseeno..
Prelude To Disaster
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov