Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

miha7889
Nov uporabnik

nakup avtomobila do 1500€

Napisal/-a miha7889 Če maj 14, 2009 2:03 pm

Pozdravljeni!

Sem nov na tem forumu, pridružil sem se zaradi tega, ker sem od mnogih slišal, da se tu da slišati odlične nasvete glede nakupa avtomobila in vse kar tu zraven še paše.

Kot je že v naslovu razvidno, imam proračun nekako omejen na 1500€, mogoče bi se dalo kak evro več izpraskati ampak potem registracija in ostalo nebi šlo skozi.

Zelo priporočljiva, ne pa nujna, bi bila klima in servo volan, kilometri tam nekje do 130.000, letnik ni preveč važen pa tam nekje od 50-80 kW.
Do sedaj sem gledal Opel Corsa, Fiat Bravo, Renault Twingo, ampak so tudi kakšni drugi predlogi dobrodošli.
To bo moj prvi avtomobil in bi bilo fino če bi zdržal še nekaj let, ker kot študent si ravno ne morem privoščiti kaj konkretnejšega trenutno.
Aja, pa fino bi bilo, če bi bil kje iz okolice Lj, če bi bila pa kakšna dobra ponudba, pa nebi bil problem priti tut kam drugam.

Najlepša hvala za kakršnokoli pomoč.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če maj 14, 2009 2:21 pm

od omenjenih poglej še po kakšni ibizi...,ki je ceneja od polo-ta

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če maj 14, 2009 2:23 pm

bi se strinjal z adisom ampak sem bolj za polota!
uspešen nakup!
lp

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če maj 14, 2009 2:30 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2839030&show=1
Tegale sem jaz nameraval kupit. Avto je ohranjen, motor suh, vse ok. Butnjena so sovoznikova vrata mislim da čisto malo.

Samo se mi polo ne dopade zaradi voznih lastnosti in (ne)udobja, slednjega pa itak pri teh malih avtih praktično nikjer ni.

Drugače navijam za polota.
Zadnjič spremenil Technologic, dne Če maj 14, 2009 2:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če maj 14, 2009 2:33 pm

kaj pa kakšen Megane? z opremo rt ki je kar obilna, vse razen klime in ABS-a (žal)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2837150&show=1
tle je prliman coupe, poglej tudi za 5-vratnimi

miha7889
Nov uporabnik

Napisal/-a miha7889 Če maj 14, 2009 2:42 pm

Kaj pa takle Bravo : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2842872&show=1 ?

Ibiza mi je tastar model zelo grd, pa tudi kolega jo ima pa ni preveč zadovoljen.
Tale meganček pa tut ni tako slab, presenetljivo malo kilometrov :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če maj 14, 2009 2:44 pm

na tvojem mestu bi kupo ibizo ali pa cordobo. kar dobra avta za malo denarja.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če maj 14, 2009 4:24 pm

King1 je napisal/-a:bi se strinjal z adisom ampak sem bolj za polota!
uspešen nakup!
lp

pa dajte zresnite se malo! polo pa fiat bravo se absolutno ne moreta primerjat! ajde najdi mi enega polota po tvoji izbiri pa grem js z bravom pa bomo vidli kako se avta držita na cesti itd.. daj ne govori neumnosti!

Avtorju teme: 100% best bay je fiat bravo za ta denar, saj se je prodajal tudi v istem času kot golf IV, lahko ti test zrihtam, pa boš vidu da se bolje drži na cesti kot golf IV, da o kaki stari ibizi in polotu ne govorimo! vzemi pa 1.6 če dobiš!

Moraš pa vedeti, da te bodo tle prepričevali ravno o nasprotnem, saj je očitno njihov hobi, ne pa pomagati uporabniku, ki nekaj sprašuje! rekli bodo raje golfa II kot novega fiata, takšni so pač, kot stari čikoti. S tem bo tale forum zelo izgubil na kredibilnosti, če bodo takši uporabniki, ki zavestno zavajajo!

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če maj 14, 2009 4:31 pm

miha7889 je napisal/-a:Kaj pa takle Bravo : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2842872&show=1 ?

Ibiza mi je tastar model zelo grd, pa tudi kolega jo ima pa ni preveč zadovoljen.

tale avto mi je malo sumljiv. armaturko ima od novejšega, tale je pa letnik 96.. nevem.. pa tudi malo km pa še 1.4 je.
kot motor ni problematičen, vendar je zelo občutljiv na menjavo olja( ima eno odmično gred), 1.6 pa dve in je dosti bolj vzdržljiv, tko da glej za 1.6.
Kot si pa že sam ugotovil pa je bravo best bay za ta denar.

Megana ti ne priporočam zaradi dragih delov (renault pač), za fiata dobiš zelo poceni tudi na pooblaščenem servisu.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če maj 14, 2009 4:39 pm

Za jurija dobiš Lantro GLSI ali TOP-K, se pravi z vso opremo. Za 1.6 in 1.8 registracija spada v isti razred.
Npr. to > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2851741&show=1
So zelo podcenjeni avti oz. modeli ampak kar je najvažnejše so vzržljivi.
Za razliko do drugih avtov, ki si jih naštel se boš tukaj bolj normalno vozil, oz. se avto ne bo mučil, saj je dovolj zmogljiv tudi z več prtljage + potniki in prižgano klimo in je bolj prostoren + to, je mlajši letnik od ostalih v linkih.
Edino malo več € boš dal za registracijo.... ampak to se da preživet ( kakšen žur manj :P )
Kombinirano bo porabil kakšnih 7 litrov lepe vožnje.

To je moj nasvet.

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Če maj 14, 2009 4:59 pm

Jaz bi ti po eni strani priporočal Twingota(poceni vzdrževanje,mala poraba,itd),po drugi strani pa odsvetoval(majhen avto,slaba varnost)....Sicer sem si ga lastil sam,super avto za vozit,brez problem za parkirat :)

Kot drug predlog pa kakšno Citroen Xsaro.Udoben,mehak avto.Motorji so dobri,opreme je tudi dosti,letniki od 98-99 pa so cene tam nekje od 1000-1500eur...

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če maj 14, 2009 5:21 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2853091&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2853078&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2850209&show=1

ITD

Izbire imaš kar nekaj je pa treba mal poklicat in it pogledat avto, če se ne spoznaš na avte vzami s seboj nekoga, ki se spozna. Lahko tud na AMZS zapelješ an pregled samo stane 50-60 evrov (za točno poglej na amzs spletno stran).
Jaz, ko imam tako pestro izkušnjo iz preteklosti ti lahko samo povem, da je težko dobit dobr avto za ta denar. Vsi samo nekaj nakladajo preko telefona, ko ap ga prideš gledat pa te kap zadane pa še lažejo se.
Tako da moraš bit res previden.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Če maj 14, 2009 5:59 pm

abcabc
kot si napisal, samo nakladanje, kako je servisiran in vzdrževan itd, tako sem se prejšni teden peljal v Lj, da kupimo en avto za po mestu, če kdo rukne, laže preneseš. kot nov avto. Redno servisiran, narejen veliki servis, mali servis, brezhiben ,,,,....
Dobili smo se pred BTCjem in ko sem videl to Alfo 147, kaj takega zdrapanga in obtolčenega, da ne govorim kako je bil zanemnarjen, to je videti samo v Bosni med vojno. Tako sem se peljal iz Ce v Lj gledati na uro. Ko kupujete avto, vzami nekoga ki ti bo svetoval, ne hiti.
In da končam, kupili smo Polota 1000CCm, s klimo, servo volan, L 1999 140000km, dokaj ohranjen, ni pa biser. 1300eur.

miha7889
Nov uporabnik

Napisal/-a miha7889 Če maj 14, 2009 6:01 pm

Hm..dosti dobrih predlogov.

Še najbolj sta me prepričala Fiat Bravo ali Brava.
Ker se res ne spoznam na avte praktično nič, bi prosil za kakšne konkretnejše predloge teh dveh modelov, potem pa najbolje da najdem enga mehankarja pa da greva skupej pogledat.
Še enkrat hvala za vso pomoč ;)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če maj 14, 2009 6:15 pm

miha7889 je napisal/-a:Hm..dosti dobrih predlogov.

Ker se res ne spoznam na avte praktično nič, bi prosil za kakšne konkretnejše predloge teh dveh modelov, potem pa najbolje da najdem enga mehankarja pa da greva skupej pogledat.

Če gledaš ta dva modela je po mojem mnenju 1.6 105 konjski ta prav motor. Ostalo so nepremičnine (za moje kriterije).

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Če maj 14, 2009 6:40 pm

miha7889 je napisal/-a:Hm..dosti dobrih predlogov.

če te kaj konkretno zanima, vprašaj, ti povem iz lastnih izkušenj.
Nabavi 1.6 s klimo in air bag, pa si zmagal. Specifičnih napak ta model nima. Poglej tko k pri vseh avtih sprednje roke na podvozju, amortizerje, če je motor ok( mašina naj bo v teku, daj šipko za olje ven in poglej če olje šprica vn), kaj drugega pa ni.
Je pa res da ko sm kupvau bravota( sam so vsi njegovi cenovni konkurenti dobesedno slabši) sem imel srečo da sm ga dobil s potrjeno servisno knjigo, kupljen v slo in prvi lastnik. takih je malo.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če maj 14, 2009 8:02 pm

miha7889 je napisal/-a:Kaj pa takle Bravo : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2842872&show=1 ?

PREpresenetljivo malo. Glede na to, da nima niti servisne knjige, niti ni navedeno kateri lastnik po vrsti je (sicer oboje ni 100% zanesljivo, ampak vseeno bolje kot če ni ni prvega ni drugega), bi se tega avta izognil. Tudi podatek o nekaramboliranosti je pomemben (verodostojnost se ugotovi ob ogledu). Sicer se potem izbor precej zoži, ampak počasi se daleč pride. Če pa najdeš hitro nekaj, ki ustreza prav vsem pogojem, pa zagrabi priložnost. :)
(Seveda, če te avto zelo zanima, kar pokliči in povprašaj po "manjkajočih" podatkih...se zgodi da ljudje "pozabijo" napisat/označit. Čeprav sm pristaš skrbno izpolnjenih in urejenih oglasov.)

Nasploh ti priporočam ogled te teme: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=56628

Se naučiš gledat stvari malo širše, in rataš precej bolj pazljiv pri ogledu oglasov. ;)

Evo nekaj:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2847948&show=1
Sicer ni nek cvet lepote, ampak če so podatki kolikortoliko resnični (1. lastnika zlahka preveriš na netu, ostalo je dovolj razvidno pri ogledu), bi bil to zelo vredu nakup.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2798262&show=1
Par stvari za dobavit/menjat, ampak cena ni zadnja...

Upam da sm kej pomagal. :)
Zadnjič spremenil Daedalus, dne Če maj 14, 2009 8:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če maj 14, 2009 8:16 pm

no, če kupuje do 1500 evrov potem kupuje za ta denar, ampak pravi da če bi izstisnil več nebi imel za registracijo. Zavarovanje pa lahko brez težav vzame na položnice. Minimalni obrok je nekaj več, kot 30 evrov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če maj 14, 2009 9:28 pm

@fiatfan
če ne vidiš sem dal samo predlog ti pa takoj napadaš z fiatom pa delaš ene primerjave.
glede tebe nimam besed. jih je škoda!!!
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov